Разходите на етап връзка

• 20 463
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
Аз пък така като чета, човекът си поема по-големият разход, да го питаш защо... То всеки уикенд път да я вземе и върне, вечери в ресторанти, две трети от почивката, нали така предлагаше? Тя нарязала две краставици и купила препарати - ми тъй като гледам не се е оляла с разходите, едни 50 лв да е дала за уикенда, че няма и толкова. Ама после мрънка, че провайдърът не е баш провайдър, защото иска и тя да се включи в нещо, барем една нощувка...

# 256
След толкова много проценти, тънки  сметки и  пазарлък, аз да питам ти този мъж харесваш ли го? Кара ли да те да чувстваш добре, като изключим коментара за плащането на една нощувка? Усещаш ли дали ти му харесваш?
От старни изглежда, че не.

И на мен ми изглежда, че май не особено.
Ама в малкия град няма много други.
За да има повече избор, трябва да иде в София, но там пък безплатната квартира е само в дома на големия провайдър и не е етично да се оглежда за по-голям от него през това време.

# 257
ММ е със служебна кола и 100% поето гориво и обслужване от фирмата. Пак не смее да джитка волно из България. Не знам какъв ще да е този ерген, дето е със своя кола и сам да поема разходите по нея, обаче пита за една нощувка.

# 258
Уау, искаш да плаща целия жилищен кредит, да те води за негова сметка на море?
Ужасно не ми харесва този начин на мислене, подкрепам деленето на разходи... Особено ако взимате еднакви пари...

Все едно връзката е начин някой да те издържа

# 259
Това с едната нощувка ми избоде очите, като ще го бутне толкова, не знам за напред, като започнат реалните разходи как ще провайдва.
Това с едната нощувка не беше ли с цел да отидете на по-добро място? Ми, аз бих дала и подкрепила, освен, ако ще ми наруши съществено бюджета.

За напред ти казаха: с равни доходи давате и двамата. И това не е лошо, лошо е, ако се разминавате в това кое е приоритет и за кое не е нужно да отделяте финанси.

# 260
Ами нормално да те пита за ипотеката, ако месечната вноска е 1500 лв, а той взима 2000 лв примерно, просто няма как да стане. Апартамента нали е за вас и евентуално за децата ви. Хем цепите стотинката, хем две плюс две не може да сметнете.

# 261
След толкова много проценти, тънки  сметки и  пазарлък, аз да питам ти този мъж харесваш ли го? Кара ли да те да чувстваш добре, като изключим коментара за плащането на една нощувка? Усещаш ли дали ти му харесваш?
От старни изглежда, че не.
Усещам, че ме харесва, дори смятам, че има и чувства, които и призна. Но не е от тези мъже, които да са уау като ухажори и постоянно да правят комплименти, от което и нямам нужда, че като е и прекалено ми идва в повече.
Добре се държи, спокоен е, не е избухлив, дразни ме това, че все бърза да гледа някакви мачове, като излезем…
А иначе да, с цел по-добро място е, за което се съгласих и казах, че ще поема. Но ако взимах около 4к, не мисля, че да дадеш 1500 лв за цялата почивка е някакъв свръх разход.

# 262
  • София
Щом на 42 още не е отворил дума да живеете заедно, много бързаш, а и може изобщо да не стане.
Явно желание за семейство няма и му е добре да го карате като гаджета.

murcinhum, то може и хич без чистене.

# 263
Уау, искаш да плаща целия жилищен кредит, да те води за негова сметка на море?
Ужасно не ми харесва този начин на мислене, подкрепам деленето на разходи... Особено ако взимате еднакви пари...

Все едно връзката е начин някой да те издържа

За някой жени сигурно…..

# 264
Темата май трябваше да се казва "Разходите на етап приятелчета с ползи'', защото това, което описваш изобщо не прилича на връзка.

# 265
Аз исках да си сверя часовника, колко е нормално това от негова страна и очакването от моя. Това е ☺

# 266
Когато поканя някого с мене на почивка съм си направила сметката мога ли да си позволя да поема разходите за мене и човека. Ако не мога или не искам, просто не го каня. Ако поканя някого на ресторант, поне опитвам да платя сметката. Повечето мъже отказват. С тези, дето приемат да платя си оставаме дружки. За повече не стават.

Тук се крият неясноти в техния казус Simple Smile
- Той кани ли я на почивка или двамата просто решават да отидат някъде? Обикновено в една връзка е второто и разходите се обсъждат и оптимизират. Но ако е първото, тогава канещият плаща, а поканеният като проява на добър вкус настоява да плати нещо и той.

Иначе на мен това аз да каня, но да очаквам после поканеният да плати, ми е много странно. Не мога да си представя да поканя мъж на рожден ден или за да почерпя за нещо важно за мен и да очаквам той да настоява да плати. Иначе тук има много аспекти - кой е по-старши, кой е по-възрастен, кой е по-богат...

# 267
Но ако взимах около 4к, не мисля, че да дадеш 1500 лв за цялата почивка е някакъв свръх разход.
Ами зависи. Ако имаш разходи и за гориво до съответното място, там ресторанти, алкохол, шезлонги, може да станат и два бона. И ако отидеш на три такива почивки тази година, това означава, че почти две заплати са отишли за почивки или 12-13% от годишния доход. Което е доста. Ако спестява за ипотека и обзавеждане бих казала, че е абсурдно.

# 268
Ако ти не можеш да се справяш с плащането на жилище и на почивка, на 35 г. образована жена със сигурно 10-15 години опит и заплата над средната, значи проблемът не ти е в мъжа, а нещо в бюджетирането, вероятно.
За да се справяш, купи си жилище според дохода; ако искаш жилище над възможностите ти и имаш нужда някой да ти помага, за да се справяш, тогава то трябва, разбира се, да се пише общо на двамата, а не да е на единия, а другия да му "помага" без дял в собствеността.
Не, той иска тя да му помага с ипотеката и почивката. На 42 г. мъж, явно наистина има проблем с бюджетирането.

Но ако заживеят заедно, съвсем нормално е да си направят ипотеката на името на двамата и да плащат заедно, не защото не могат сами да се справят, а защото е логично. Но пък в този случай тези провайдерските неща не разбирам той защо ги приказва.

# 269
Прочетох само първия пост. Нямам време да чета всичко.

Абсурд!
Ако съм на етап гаджета и някой ме покани някъде си, нито ще му пазарувам, нито ще му готвя, нито нищо! Та аз съм гост и следва да бъда третирана като гост! Ако ме.покани на почивка, също ще очаквам всичко да е платено. Абсурд да си харча мои си пари за нечия си почивка. Ако ще си плащам аз, ще си организирам сама, където си искам.
Абсурд да се заробя с общ кредит с някакъв си и то на тези години! Той къде е спал до 42, че няма жилище?!? И къде е спал, че е нямал семвйство до сега? Деца има ли? Що няма до сега? Нещо му има, гарантЕ! И всичко в отношението му свети в червено. Бефи краченца да бягаме!
Eхееее, чак пък бягай Simple Smile
Тя щото е цъфнала и вързала или защото всички на 35 в БГ-мама ги носят на ръце и им плащат почивките.
Айде нЕма нужда, повече се срещат тези дето никога не са ги носили на ръце.

Пазаруваш, чистиш, миеш и готвиш ако искаш да се харесах на някой. В поста се вижда, че той не я е карал да го прави. Момичето на 35 с последният влак е решило, че 42 годишният ерген не е за изпускане, ама греда - и той си прави сметката.
Щом са с еднакви доходи си делят разходите. Не знам как от едни приказки четени в детската градина, жените на 35 решават, че някой ще ги издържа и ще бъде провайдър в семейството.
Малко да се осъзнаем, щото може и да има момент в който тя го издържа....какво, тогава с детето ще си тръгне така ли?

Човека доколкото прочетох жилище си има. Жената на 35 май е под наем.
А тя къде е спала за семейство, щото той деца и на 50 може да има, ама при нея няма как да се случи.
Та по-добре да започне с правилната комуникация, да предложи той да плати едната почивка, а тя другата. Няма нужда да бЕга, щото мъжете между 35 -40 годишни или отдавна са зети или гледат 20 годишните Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 13:14 от Hope for Two

Общи условия

Активация на акаунт