Разходите на етап връзка

• 20 456
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
  • Melmak
Аз мисля, че мъжът не е толкова черен, още в началото усещането ми беше за сметкаджийство у авторката.

Той да плаща 70%, а тя 30%. Нека обясни как го вижда, ако са със сходен доход. Писа, че са с добри заплати, ама за всеки добра заплата е различно. Аз не знам защо си помислих за около 3000 на човек, което е някаква средна заплата и не виждам как с нея един човек би бил провайдър.

Объркала е малко целевата група и малко е закъсняла авторката. На 20-25 е могла да се похарчи добре с някой провайдър. Сега ще е по-трудно, защото е на 35 и защото не гледа сред правилните ергени. Този на заплата не е провайдър и няма да бъде.

Разбирам, че ССФ я носят все на ръце, има богат мъж и детегледачки, маникюри и процедури всяка седмица. Обаче в живия живот хората ходят на работа, планират разходи, ипотеки, деца, търпят и разни случайни несгоди като здравословни проблеми, проблеми с родители, роднини, случайни инциденти, репродуктивни проблеми и какво ли още не. И всичко това изисква финанси, емоционална подкрепа и е трудно. Ако връзката е само счетоводство при най-малката трудност ще си проличи.

В живота се случват непредвидими неща и един човек може и бизнес да загуби, и работа, и да се поболее. И тогава ако си свикнала да си на 30%, обаче имаш 1-2 деца, болен или фалирал мъж какво правиш? И ако не го обичаш? Направо не ми се мисли!

# 286
  • София
И аз сега се образовам, потърсих го из нета:
Провокативно отношение или действие от страна на единия партньор, за да види реакцията на другия и до колко са
съвместими като двойка. Например внезапно студено от отношение, за да се види дали партньора ще реагира адекватно или не. И да, примера е жена към мъж, тук обаче имаме обратното: мъжа пита жената ще си плати ли за да види как ще реагира.

# 287
Тази тема е перфектен пример защо някои хора над 35 са без партньор и "няма вече истински мъже... не останаха истински жени".
Търкулило се гърнето и си намерило похлупак. Двамат тръгнали с по пет лева в джоба, сметката е лев и двайсет и те се чудят, ако единия даде 50 стотинки дали се е минал.
Е затова ще има кукувици. Щото не са родени да живеят с някой друг.

# 288
От десет хапчета ще му даде 7. Останалите три - сам да се оправя.

# 289
Тази тема става все по-забавна. Авторката очевидно си е направила планове да дойде да живее в София, без да плаща наем или кредит. Пълна идилия. Само че намерението на мъжа е този апартамент, в който в момента живее, да го даде под наем. Което автоматично означава, че едни 700-800 лева поне ще влязат в общия им бюджет, ако заживеят заедно, и тя ще се възползва индиректно от тези пари. Ама тя нека да си се бие в гърдите, че заплатата ѝ е колкото неговата. Да слуша на Кобилкина глупостите, само че тя и самата Кобилкина няма провайдър, а се издържа от такива като авторката.

# 290
И не разбрахме мина ли го теста, защото тя май още не му е отговорила.
Чака първо да види форумът какво ще реши, ама форумът е 50/50 - едни викат да си плати дела, щом са в сериозна връзка с перспектива за бъдещо семейство; другите пък викат мъжът да плати, щото бил мъж и щото той поканил.

Аз пък вече ходих на море един път тази година, вярно и аз само за 3 дни, ама не питах жена си дали ще плати единия ден от трите, а просто ги заведох с децата.
А ако бях пък я питал, тя нямаше да се допитва до форуми редно ли, а веднага щеше да извади и да го плати - щеше да сметне, че щом съм я замолил, явно съм имал нужда.

# 291
Шит тест е това с ипотеката. Той й прави такива "тестчета", не тя на него.
Селски тарикат.

# 292
Къде е 3000 средна заплата? Направо цяла България топ специалисти само останаха. Ела да видиш в моя град за жена 1200 и 300 е максимума.

# 293
  • Melmak
Ми да каже авторката какво има предвид. Аз казах какво е в моите представи, защото той е в София и тук средната заплата е толкова. А тя май работи дистанционно за фирма в друг град и взима повече, отколкото дават в малкия град.

# 294
След толкова много проценти, тънки  сметки и  пазарлък, аз да питам ти този мъж харесваш ли го? Кара ли да те да чувстваш добре, като изключим коментара за плащането на една нощувка? Усещаш ли дали ти му харесваш?
От старни изглежда, че не.
Усещам, че ме харесва, дори смятам, че има и чувства, които и призна. Но не е от тези мъже, които да са уау като ухажори и постоянно да правят комплименти, от което и нямам нужда, че като е и прекалено ми идва в повече.
Добре се държи, спокоен е, не е избухлив, дразни ме това, че все бърза да гледа някакви мачове, като излезем…
А иначе да, с цел по-добро място е, за което се съгласих и казах, че ще поема. Но ако взимах около 4к, не мисля, че да дадеш 1500 лв за цялата почивка е някакъв свръх разход.
Два въпроса, един ясен отговор. Дали тя го харесва - спокоен, не бил избухлив?!, нещо я дразни - с 2 думи локуми. Аз чета завоалирано НЕ. Няма достатъчно чувства и симпатии, но не иска да си го признае. Търси в тези отношения прагматичност, финансова сигурност и положителен баланс. Усещам разочарование, че не се получава. Да мисли добре кое й е по-важно. Не е престаряла да прави сериозни компромиси, особено ако не й е приоритет дете както писа. Мъжът може да разсъждава донякъде и като нея, но тогава бил крив. Не са един за друг.

# 295
Човекът я преценява, както и тя него. Въпросът му за мен е супер странен, мен мъжът ми не ме е питал "ако си купим жилище на кредит, ще участваш ли наполовина в кредита или ще го плащам сам". Направихме сметката колко са ни приходите, колко ще искат за първоначална вноска, нотариуси, такси, вноска и решихме, че ще се справим. То е ясно, че ще го плащаме заедно. Обаче при обиденото фръцване на авторката, че не се чувствала жена по този начин, разбирам откъде му изникват такива въпроси.

# 296
  • София
... Например това с поддръжката на кифленския вид. ...

Това май само авторката го изтъкна:

... Не че не мога да дам и аз за почивката, но някак си започвам да не се чувствам жена. Все пак ние имаме повече разходи от мъжете, като елементарна подръжка, фризьор, козметика, дрехи. …

# 297
За този тест разбрах преди няколко години от наш познат, не е българин, но е от съседна държава и живее в България. Най-много ме впечатли как канеше жена на среща, казва ѝ, че ще мине да я вземе с колата (за не тръгне тя с нейната). После висят някъде до малките часове и отказва да я закара/изпрати.

Последната му по-сериозна приятелка в един момент му предложи да живеят заедно (тя имаше апартамент, той не). Той искаше и се съгласи, но реши, че ще се прави на интересен и половина година отлагаше. Тя го заряза.
На 37 е вече.

Веднъж обаче беше хлътнал сериозно и забрави за всички тестове. Но пък беше несподелена любов. Затова съм леко скептична към връзки, в които се прилагат такива игрички. Няма любов там, а човек се опитва сам на себе си да докаже, че отношенията имат потенциал.

# 298
Кажи авторке какви са ви заплатите. И без това си анонимна. Да нямаме кристална топка.

# 299
Виждам, че много е изписано по темата, отговарям на предния пост на авторката. В семейството не стават така нещата ( обикновено), мъжът да поема всичко по финансирането на домакинство, домът и почивките, а парите на жената да са си за нейната поддръжка и спестявания за черни дни както съм виждал по темите. Не че няма и такива случаи, но не минава това при всеки мъж. Нормално е разходите да се делят горе долу по равно, особено ако и двамата имат сходни заплати. Другото са тънки сметки и рядко завършват добре.

Общи условия

Активация на акаунт