Разходите на етап връзка

• 20 449
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
Най-много ме впечатли как канеше жена на среща, казва ѝ, че ще мине да я вземе с колата (за не тръгне тя с нейната). После висят някъде до малките часове и отказва да я закара/изпрати.

Не знам какъв тест си е въобразявал, че прави, но в случая той определено не е минал теста.
Трябва да е много отчаяна една жена, за да се хване с мъж, който я зарязва посред нощите, без да се погрижи за безопасността ѝ. Определението за такъв мъж ще си го спестя.

# 301
Иначе видях и учудващо меркантилни мнения, което ме кара да се замисля. Например това с поддръжката на кифленския вид. В други теми всички твърдят, че се грижат за външния си вид заради самите себе си, а не заради мъжете. Одобрявам това, и аз мисля, че така трябва да бъде. Обаче изниква въпрос - щом правите това за себе си, защо мъжът да трябва да е длъжен да го плаща?
Веднага ти казвам. Защото мъжът харесва жената с фаца, но рядко има идея колко струва това и рядко съзнава, че сумата ще излиза от общия бюджет. Смилането на информацията го кара да се чувства прецакан и използван. От друга страна има периоди, когато фацата естествено липсва. Тогава, ако си си хванала мъж с тестчета и болен от чувство да не се мине, става лошо за теб, въпреки че реално нищо лошо не си направила, нито си му навредила, но си лоша, защото си грозна и си го излъгала, и си му похарчила парите.

# 302
Най-много се притесняват от меркантилни жени, мъжете които нямат пари.

# 303
Аз започнах да си представям ситуацията с почивката по малко друг начин. Тя му праща евтини почивки, които по презумпция ще си разделят, защото аз не виждам с какво очи ще пращам на гадже почивки, в които не смятам да участвам. Той намира по-хубава, но и по-скъпа оферта, казва, че ще покрие 2 от дните, а най-вероятно и ресторанти и етц, а тя да покрие една нощувка, колкото е щяла да даде и при другата почивка като сума.

# 304
Аз разбрах от цялата тема че авторката иска да дойде и да живее в София  без да плаща наем или кредит. И на всичкото отгоре той да плаща 70 % от разноските а тя 30 %.
Е не всеки мъж е съгласен така. Разбираемо е

# 305
Това 70/30 откъде дойде, направихте пренос от един уикенд на целия живот ли?

# 306
  • Melmak
Тя го писа по-рано. Каза, че иска мъжът да покрива 70% от разходите генерално, не за почивката. Не ми се търси из мненията да цитирам.

# 307
Въпросът му за мен е супер странен, мен мъжът ми не ме е питал "ако си купим жилище на кредит, ще участваш ли наполовина в кредита или ще го плащам сам". Направихме сметката колко са ни приходите, колко ще искат за първоначална вноска, нотариуси, такси, вноска и решихме, че ще се справим. То е ясно, че ще го плащаме заедно.
Е защо да е ясно - ето, че не за всички хора е ясно. Някои смятат за нормално единият да го плаща.
Хубаво, че е питал човека, та да знае. Ако държи жена му да участва, пък тя държи мъжът да осигури жилище - да си хващат пътя овреме.

# 308
Това 70/30 откъде дойде, направихте пренос от един уикенд на целия живот ли?

Тя сама го спомена.
А мен ми се струва:  да се даде неговия апартамент под наем. Да взема кредит за нов апартамент, кредита на негово име ама апартамента да е на двамата.
Еми и така не става.

# 309
От тоя храст заек няма да излезе.
Ако някой си търси счетоводителка, има десетина двайсет изпечени тука в емата.

# 310
Тя го писа по-рано. Каза, че иска мъжът да покрива 70% от разходите генерално, не за почивката. Не ми се търси из мненията да цитирам.
Пропуснала съм и ако трябва да съм честна, предвид аудиторията и постовете, не мисля, че е ставало дума за такова нещо. Ако все пак е писала - не е нормално такова очакване, ако са с аналогични приходи.

# 311
Ми ако той очаква от нея да поеме 70% от битовите неща и грижа за децата, е нормално тя да очаква 70% финанси от него.

# 312
Както бях написала вече винаги идва да ме вземе, по мое желание отиваме в София, защото тук ми е достатъчно скучно през седмицата, че да стоя и уикенда, да не говорим, че няма къде да се отиде и буквално в града пада бомба…, няма жив човек събота и неделя. В София има какво да се прави, избор на заведения, места където да се разнообразиш. След това ме докарва, все пак сме и на работа.
А моите очаквания са точно такива, че поне в началото мъжа трябва да е този, който се доказва.
Замислям се вече колко е нормално, като отида там за повече време да почистя, но чисто като жена ме дразни да стоя в прах, а за него пускането на една прахосмукачка веднъж в седмицата и обирането на прах веднъж в месеца е достатъчно.
Сега и да не си помислите, че съм се разготвила като луда, просто правя някаква салата (защото без салата не мога) и взимаме нещо, което е готово да изпечем в air fryer-a или пица.  Дори той се занимава с печенето, когато е месо. Да, случвало се е и да поиска да му направя мусака и леща веднъж, защото са му любими и искаше домашно приготвени и това беше, когато беше опериран, нормално е да го поглезя. За миенето на чиниите, има си съдомиялна…

Ама не сме си помислили, как щяло. Виждаме, че много държиш да не се минеш. Само искам да попитам, колко мъже в момента ти се "доказват" и как точно. И освен това, докато мъжът се доказва, нали сме наясно, че и ти се доказваш, няма такова нещо, да ти се дължи някой да ти се доказва,

Според мен изцяло погрешно подхождаш към ситуацията, но ти си знаеш, а като гледам и съветите са в тая насока. Примерно една голяма и способна да се грижи за себе си жена би трябвало да знае, че като отива на екскурзия, или почивка с потенциален кандидат за партньор най-маловажното е кой ще плати хотела. Ти гледай  този човек как се държи, да не е някой мърляч, или мрънкало, съвпада ли ви идеята за приятно прекарване, допадате ли си по време на път, може ли да се разчита на него в екстрени ситуации, грижовен ли е, по отношение на тебе, да ти е удобно, топло, хладно, гладна-жадна, или гледа само себе си, нервак ли е, или позитивен и забавен събеседник, лесно ли се вкисва  и дразни.
Това са много по важни неща, отколкото да ти плати хотела.

Но според мен ти си се втренчила в някаква идея, че като си жена и имаш право да изискваш, особено в материалната сфера,  което е яко погрешно и носи много, ама много разочарования.
Ами естествено, че ги гледам и тези неща. Но гледам и другото, като потенциален мой партньор за семейство, смятам, че и финансовото отношение на мъжа е важно. Като вметвам, че не очаквам той да поема на 100% разходите, но поне 70%, като  да може на една-две почивки в годината да ме заведе.
Но да, явно като сме на едно ниво като заплащане, това няма как да стане.

# 313
Ми ако той очаква от нея да поеме 70% от битовите неща и грижа за децата, е нормално тя да очаква 70% финанси от него.

Това няма как да стане при положение, че взимат еднакви заплати както самата авторка писа.

# 314
... Например това с поддръжката на кифленския вид. ...

Това май само авторката го изтъкна:

... Не че не мога да дам и аз за почивката, но някак си започвам да не се чувствам жена. Все пак ние имаме повече разходи от мъжете, като елементарна подръжка, фризьор, козметика, дрехи. …

Тук да. Но за определен тип жени е масово схващане. Което пък ми позволява да класифицирам авторката към някакъв стереотип.

Общи условия

Активация на акаунт