Разходите на етап връзка

• 20 355
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Съгласявам се с Фрау, Пимпинела и Ирис.
Авторке, внимателно чети съветите, щото някои от тях са такъв нонсенс, че  подведеш ли се, да не плачеш после.

Изумена бях да прочета, че се дава за пример мъж, водещ по ресторанти, но стискащ се за бебето си със здравословни проблеми. Или за куп претенции към чуждите хора/мъже, а иначе мама ходи да чисти на пълнолетните отдавна "деца". Не двоен, ами четворен стандарт.

# 211
И добре, да обобщим, излиза че същност проблема е в мен, че съм се разшетала, и не съм му дала възможност да ме обгрижва като принцеса. Иначе той е имал желание да се изявява като провайдър, ама аз не му давам с постъпките си 🤪

# 212
  • София
Нищо не си разбрала.
Този конкретно е провайдър само на думи. А отношението на един мъж към теб зависи от самата теб.
Друг е въпросът дали търсиш партньор или провайдър. Това ти си го решаваш. Но поне гледай да се "държиш на положение", за да те уважава, независимо какъв тип е.

# 213
pimpinela, това е от първия пост - това са негови очаквания:

...  в същото време твърди, че мъжа е “провайдъра” в семейството, той трябвало да изкарва парите…

Ирис, никой не я съветва да го дои и експлоатира, а да има самоуважение и да не хуква хем да му ходи на крака, хем да му пазарува, хем да му шета и после да чака той да гледа на нея като на принцеса.

Ама откъде накъде ще чака да гледа на нея като на принцеса, тя принцеса ли е, не е, аз тука принцеси не знам да има. В някакъв момент на безпаметна влюбеност мъжете  на тук присъстващите може и да са ги мислили за принцеси, но това никак не им е отменило пазаруването и шетането.

И добре, да обобщим, излиза че същност проблема е в мен, че съм се разшетала, и не съм му дала възможност да ме обгрижва като принцеса. Иначе той е имал желание да се изявява като провайдър, ама аз не му давам с постъпките си 🤪

Нищо подобно. Направила си нормалните неща, когато отиваш на гости за по-дълго - включваш се в домакинството и помагаш на приятеля си, когато има нужда.  
Аз те съветвам да се държиш като нормална жена и да си избиеш от главата фантазиите за провайдър и принцеси, първо, че не отговарят възрастово, второ - докато чакаш някой да ти се стеле в краката и да копнее за привилегията да си харчи парите по тебе, ще дойде някоя мила жена, що годе хубавка колкото тебе, ще му сготви топла супа, когато е болен и ще го погали срещу козинката и си дотам.

# 214
  • София
Аз нея чета, че има други очаквания.
Пък вече как си делят пазаруването и шетането, както и кой и дали го прави - всяка двойка си решава сама, но на етапа, когато съжителстват, а не на етапа, когато тя хем си плаща пътя, хем пристига за ..., хем му пълни хладилника.
Защо той не ходи за по няколко дни при нея - да й напазарува, да й ошета, да омачкат чаршафите?
Никога не съм го разбирала с това жената да ходи на мъжа на крака. Отчаяно ми идва. Въпрос на самоуважение е за мен, но всеки с разбиранията си.

# 215
Какъв провайдър с еднаквите доходи? Да поеме изцяло принцесата, че тя имала повече разходи от мъжете за фризьор и "подръжка". И въобще не скачайте за държанката, авторката (а и явно други) това си мечтае да е, ама всички се изказвате много завоалирано и така, че мъжът да излезе мухльото, неосъществен провайдър. Самия факт, че някой счита, че му е нужна "подръжка" говори, че този някой се има за скъпа вещ.
Шетала му - че това си е нейн избор. Едва ли той ѝ звъни да я пита кога ще идва, че прахосмукачката не е пускана от 2 седмици. Освен това, когато имаш топли чувства към някого, е нормално да го подкрепиш, когато има физически проблем и му е трудно. Голямо счетоводство, големи сметки. Ако съм на тоя мъж, бързо ще се преориентирам. Тя за няколко месеца очаква да има провайдър и калкулира наум всяка сметка, пък какво ли остава занапред.

# 216
Както бях написала вече винаги идва да ме вземе, по мое желание отиваме в София, защото тук ми е достатъчно скучно през седмицата, че да стоя и уикенда, да не говорим, че няма къде да се отиде и буквално в града пада бомба…, няма жив човек събота и неделя. В София има какво да се прави, избор на заведения, места където да се разнообразиш. След това ме докарва, все пак сме и на работа.
А моите очаквания са точно такива, че поне в началото мъжа трябва да е този, който се доказва.
Замислям се вече колко е нормално, като отида там за повече време да почистя, но чисто като жена ме дразни да стоя в прах, а за него пускането на една прахосмукачка веднъж в седмицата и обирането на прах веднъж в месеца е достатъчно.
Сега и да не си помислите, че съм се разготвила като луда, просто правя някаква салата (защото без салата не мога) и взимаме нещо, което е готово да изпечем в air fryer-a или пица.  Дори той се занимава с печенето, когато е месо. Да, случвало се е и да поиска да му направя мусака и леща веднъж, защото са му любими и искаше домашно приготвени и това беше, когато беше опериран, нормално е да го поглезя. За миенето на чиниите, има си съдомиялна…

# 217
Spiritlight - ми мухльо е какъв да е?!
Провайдър бил. Поне да мълчи като се вижда, че не вади достатъчно пари.

# 218
Както бях написала вече винаги идва да ме вземе, по мое желание отиваме в София, защото тук ми е достатъчно скучно през седмицата, че да стоя и уикенда, да не говорим, че няма къде да се отиде и буквално в града пада бомба…, няма жив човек събота и неделя. В София има какво да се прави, избор на заведения, места където да се разнообразиш. След това ме докарва, все пак сме и на работа.
А моите очаквания са точно такива, че поне в началото мъжа трябва да е този, който се доказва.
Замислям се вече колко е нормално, като отида там за повече време да почистя, но чисто като жена ме дразни да стоя в прах, а за него пускането на една прахосмукачка веднъж в седмицата и обирането на прах веднъж в месеца е достатъчно.
Сега и да не си помислите, че съм се разготвила като луда, просто правя някаква салата (защото без салата не мога) и взимаме нещо, което е готово да изпечем в air fryer-a или пица.  Дори той се занимава с печенето, когато е месо. Да, случвало се е и да поиска да му направя мусака и леща веднъж, защото са му любими и искаше домашно приготвени и това беше, когато беше опериран, нормално е да го поглезя. За миенето на чиниите, има си съдомиялна…

Ама не сме си помислили, как щяло. Виждаме, че много държиш да не се минеш. Само искам да попитам, колко мъже в момента ти се "доказват" и как точно. И освен това, докато мъжът се доказва, нали сме наясно, че и ти се доказваш, няма такова нещо, да ти се дължи някой да ти се доказва,

Според мен изцяло погрешно подхождаш към ситуацията, но ти си знаеш, а като гледам и съветите са в тая насока. Примерно една голяма и способна да се грижи за себе си жена би трябвало да знае, че като отива на екскурзия, или почивка с потенциален кандидат за партньор най-маловажното е кой ще плати хотела. Ти гледай  този човек как се държи, да не е някой мърляч, или мрънкало, съвпада ли ви идеята за приятно прекарване, допадате ли си по време на път, може ли да се разчита на него в екстрени ситуации, грижовен ли е, по отношение на тебе, да ти е удобно, топло, хладно, гладна-жадна, или гледа само себе си, нервак ли е, или позитивен и забавен събеседник, лесно ли се вкисва  и дразни.
Това са много по важни неща, отколкото да ти плати хотела.

Но според мен ти си се втренчила в някаква идея, че като си жена и имаш право да изискваш, особено в материалната сфера,  което е яко погрешно и носи много, ама много разочарования.

# 219
На мен този ми звучи и като мърляч. Или и това ще оправдаваме с 'амчи той е нормален стандартен мъж'?

# 220
Искам да уточня, че и двамата взимаме горе долу едни и същи заплати. Не че не мога да дам и аз за почивката, но някак си започвам да не се чувствам жена. Все пак ние имаме повече разходи от мъжете, като елементарна подръжка, фризьор, козметика, дрехи. А в същото време твърди, че мъжа е “провайдъра” в семейството, той трябвало да изкарва парите. Е хубаво, ама аз не съм усетила по никакъв начин това. Не сме и малки, той е на 42, аз на 35…
Аз искам да си работя и да съм независима, това и правя, не смятам да се увисвам на някой и да стана държанка. Но мисля, че като всяка жена очаквам от мъжа да покрива по-голямата част разходи
Като искаш провайдър, трябва да си намериш някой, който изкарва доста повече пари от тебе. То не може хем да изкарвате по равно, хем той да е провайдъра, а пък ти твоите пари за фризьори и мигли.
Друг е въпроса, че този с многото пари, като ще провайдва, с приоритет ще се оглежда за някоя красавица на 25 примерно... ти си на 35, за красавица не знам дали си или не си - не си казвала. Но не си малка, на 35 имаш доста опит и знаеш какви мъже ти налитат. Ако се изтрепват провайдъри да ти предлагат почивки, заплатени от тях - хващай единия и попътен вятър ти желая. Ако ли не се изтрепват, ще трябва да се примириш с нормален мъж, който ако изкарва колкото и ти, ще е редно да си делите разходите както за почивки, така и за семейство, бъдещи деца и всичко останало. Но можеш да му кажеш малко да си поспихне надувките и да не се пише големия провайдър, след като иска и жената участва в плащането на почивките.

# 221
Сега и да не си помислите, че съм се разготвила като луда, просто правя някаква салата (защото без салата не мога) и взимаме нещо, което е готово да изпечем в air fryer-a или пица.  Дори той се занимава с печенето, когато е месо. Да, случвало се е и да поиска да му направя мусака и леща веднъж, защото са му любими и искаше домашно приготвени и това беше, когато беше опериран, нормално е да го поглезя. За миенето на чиниите, има си съдомиялна…

Ама не сме си помислили, как щяло. Виждаме, че много държиш да не се минеш. Само искам да попитам, колко мъже в момента ти се "доказват" и как точно. И освен това, докато мъжът се доказва, нали сме наясно, че и ти се доказваш, няма такова нещо, да ти се дължи някой да ти се доказва,

Според мен изцяло погрешно подхождаш към ситуацията, но ти си знаеш, а като гледам и съветите са в тая насока. Примерно една голяма и способна да се грижи за себе си жена би трябвало да знае, че като отива на екскурзия, или почивка с потенциален кандидат за партньор най-маловажното е кой ще плати хотела. Ти гледай  този човек как се държи, да не е някой мърляч, или мрънкало, съвпада ли ви идеята за приятно прекарване, допадате ли си по време на път, може ли да се разчита на него в екстрени ситуации, грижовен ли е, по отношение на тебе, да ти е удобно, топло, хладно, гладна-жадна, или гледа само себе си, нервак ли е, или позитивен и забавен събеседник, лесно ли се вкисва  и дразни.
Това са много по важни неща, отколкото да ти плати хотела.

Но според мен ти си се втренчила в някаква идея, че като си жена и имаш право да изискваш, особено в материалната сфера,  което е яко погрешно и носи много, ама много разочарования.
Ами естествено, че ги гледам и тези неща. Но гледам и другото, като потенциален мой партньор за семейство, смятам, че и финансовото отношение на мъжа е важно. Като вметвам, че не очаквам той да поема на 100% разходите, но поне 70%, като  да може на една-две почивки в годината да ме заведе.
Но да, явно като сме на едно ниво като заплащане, това няма как да стане.

# 222
Айде пак за пари. Той явно е смотан,като няма пари.
Жени,
Изживеейте си равенството.
Не може хем да сте като мъжа, хем да търсите от "нормалните" мъже.
Изберете едно от двете.
Мъжете били длъжни? Няма брате  всичко по равно. Сетила се коконата че била жена. Козметика прически. То днешните мъже харчат повече за поддръжка на външния вид.

Въобще пълна обърквация

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 01:05 от RoninBG

# 223
Има как да стане, но защо да става? Аз съм съгласна, че мъжът трябва да поема всички разходи, когато има обективни причини за това, както и да глези жена си, но твоето по-скоро прилича на твърде много гледане на подкасти и интервюта на жени, които могат да се целят в един определен тип мъже с високи доходи, които да ги разкарват тук и там.

Не знам, за мен семейството е отбор, а не надлъгване. Ти с твоята заплата колко почивки на година можеш да си позволиш?

# 224
Естествено,.че няма как да стане като сте на едно ниво. Но пък това означава, че щом финансово сте на едно ниво, то и в грижите по евентуален общ дом и деца, пак ще сте на едно ниво. Което за мен е по-добрия вариант, отколкото някой си да опаква от мен пълно обслужване и гледане на деца, щото бил изкарвал двойно. Ай мерси съм на такива "провайдъри". Аз предпочитам сама да се провайдвам и да съм с човек, който се самообслужва. 50/50 е супер вариант, ама да е истинкото 50/50. И за финансовата част, и за битовата, и за децата и за всичко от-до.

Общи условия

Активация на акаунт