Разходите на етап връзка

• 20 361
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
Четох, четох и не разбрах това дзен усещане за някой ден....ипотека, деца..някой ден. Деца няма да коментирам, лично е, но ипотека на 45г, за 20г..кредитоискателя на 65г плюс за фон 1 нощувка бюджетен дефицит.
Авторката да зареже този уикенд и да пробягат времево през базовия план, че нещо малко е 1во не му е удобно, или не му стиска. После няма да може.
Етап връзка на 20, 30 и 45 не е едно и също.
Загледала ли сте цените на жилищата, ремонтите и вноската за- да речем 20г- и 1 уикенд наум. Специализиран преглед при бременност е по скъп от уикенд.
И моята романтична душа да си каже- не го обичаш, щом се разнасяте по форуми за overnight.
По въпроса, абсолютно не ми е нормално да бута някой скъпа оферта, за която не му стигат парите /явно с 1/3/

# 226
А кога смятате да заживеете заедно?

# 227
Авторката като иска някой да е “провайдър” ще трябва да си намери някой който печели два, три пъти повече от нея. Но съм наблюдавала че и в такива връзки (където мъжа печели доста повече от жената) възникват други проблеми (защото този започва се заглежда и към други жени примерно)

Както и другите дами написаха, като печелите еднакво, е съвсем нормално и да делите 50:50.
И не виждам нищо нередно, човек като е опериран, да му се помогне в домакинството. Като имате някакви взаимоотношения си е съвсем човешко.

# 228
Bondy07,   започваш да влизаш в обяснителни режим, което е излишно. Тук всеки ще намери нещо "дефектно" в ситуацията (и не само в твоята, а в принципно представени ситуации,) така че гледай критично на мненията и отсявай какво ти допада като позиция.
за шетанетоза разлика от повечето тук, аз го намирам за съвсем нормално да помогнеш на най-близкия си човек, след като е с травма. Нито е слугинство, нито е унижение нормални човешки неща.
за ходенето у тяхвероятно, ако той идваше, а не ти, щяха тук да се съчинят древногръцки митове и легенди за за усукани отношения и скрити помисли, бетер богове и титани.
за "провсйдъра" тази дума в този контекст я чух/прочетох за първи път от Мамасита/Сирени ми прозвуча безкрайно меркантилно. Моето мнение е, че в едно съвремие никой на никого не следва да е провсйдър, а надеждна Опора и подкрепа. Защото в живота ситуации всякакви.
за почивката -което всъщност беше основния ти въпрос. И май следваш дотам да се разисква. Тук си права да се подразниш, да не ти е приятно. Аз писах как на първата почивка мъжът ми(тогава гадже) реши да плати всичко и ми беше много неловко. Но аз предложих да се включа, разбираш ли разликата. Той не кани на екскурзия(10дни),аз предлагам да му дам пари, за да не вадим единия, другия, той отказва. Ако беше се съгласил, нормално, все пак не съм малолетни, да ме издържа. Но има разлика и според мен много показателна от това, жената да предложи да плати нещо и, кскто е в твоя случай - мъжът да повдигне въпроса. Не е мъжко, не е кавалерско. Все пак, не го "задрасквай", гледай и по-нататък как се държи и си преценявай

# 229
Не виждам кое е объркващо, животът е простичък, усложняват го глупавите и авантаджиите.

Авторката като иска някой да е “провайдър” ще трябва да си намери някой който печели два, три пъти повече от нея.
Той
Иска
Да
Бъде
Провайдър

Не тя. Четете.

# 230
  • София
Още нещо се замислих.
Авторката е в малък град, където през уикенда "пада бомба", но изкарва там толкова, колкото мъжът в София, където обичайно заплатите са по-високи, вкл. по пол. Но той на 42 тепърва има амбиции да става провайдър. Т.е. на него и амбиции му липсват, но не и претенции.

# 231
Аз не бих чистила, когато съм на гости. Колкото е почистил, толкова.
Но в крайна сметка той те е водил на почивка за негова сметка, плаща ресторантите, взима те и си те кара до родния град пак за негова сметка. Ти си му сготвила веднъж манджа като е бил болен. Ми... На мен това ми се струва напълно нормално. Да си броиш салатата и замразената пица като незаплатен труд е малко смешно. Сигурно и той има очаквания от 35-годишна жена да не брои всяка вдигната чиния от масата.
Вие сте средностатистически хора със средностатистически заплати на средна възраст. Далеч сте от принцесата и провайдъра.

# 232
всеки гледа да вземе повече от другия, ама и двамата не дават от сърце..
аз не бих търпяла някой да ме тества по този малоумен начин..
какви ипотеки и деца като и месец не сте живяли заедно още..
той се възползва от нейната споделеност, за да си вдигне звездите на хотела, тя пък се дразни, но мълчи..
не предвиждам добро развитие на подобни измъчени отношения..

# 233
И защо този мъж трябва да се раздава за тази точно жена, дребнава и стигната? На 35 години и още не научила простите неща от живота.

# 234
Тоест и двама взивате Х пари, но той трябва с тези пари да плаща неговите сметки плюс 70 процента от твойте. Дали ще му стигнат? А ти оставаш с 70 процента от твойте пари. Явно сте се намерили...

# 235
Както бях написала вече винаги идва да ме вземе, по мое желание отиваме в София, защото тук ми е достатъчно скучно през седмицата, че да стоя и уикенда, да не говорим, че няма къде да се отиде и буквално в града пада бомба…, няма жив човек събота и неделя. В София има какво да се прави, избор на заведения, места където да се разнообразиш. След това ме докарва, все пак сме и на работа.
А моите очаквания са точно такива, че поне в началото мъжа трябва да е този, който се доказва.
Замислям се вече колко е нормално, като отида там за повече време да почистя, но чисто като жена ме дразни да стоя в прах, а за него пускането на една прахосмукачка веднъж в седмицата и обирането на прах веднъж в месеца е достатъчно.
Сега и да не си помислите, че съм се разготвила като луда, просто правя някаква салата (защото без салата не мога) и взимаме нещо, което е готово да изпечем в air fryer-a или пица.  Дори той се занимава с печенето, когато е месо. Да, случвало се е и да поиска да му направя мусака и леща веднъж, защото са му любими и искаше домашно приготвени и това беше, когато беше опериран, нормално е да го поглезя. За миенето на чиниите, има си съдомиялна…

Ама не сме си помислили, как щяло. Виждаме, че много държиш да не се минеш. Само искам да попитам, колко мъже в момента ти се "доказват" и как точно. И освен това, докато мъжът се доказва, нали сме наясно, че и ти се доказваш, няма такова нещо, да ти се дължи някой да ти се доказва,

Според мен изцяло погрешно подхождаш към ситуацията, но ти си знаеш, а като гледам и съветите са в тая насока. Примерно една голяма и способна да се грижи за себе си жена би трябвало да знае, че като отива на екскурзия, или почивка с потенциален кандидат за партньор най-маловажното е кой ще плати хотела. Ти гледай  този човек как се държи, да не е някой мърляч, или мрънкало, съвпада ли ви идеята за приятно прекарване, допадате ли си по време на път, може ли да се разчита на него в екстрени ситуации, грижовен ли е, по отношение на тебе, да ти е удобно, топло, хладно, гладна-жадна, или гледа само себе си, нервак ли е, или позитивен и забавен събеседник, лесно ли се вкисва  и дразни.
Това са много по важни неща, отколкото да ти плати хотела.

Но според мен ти си се втренчила в някаква идея, че като си жена и имаш право да изискваш, особено в материалната сфера,  което е яко погрешно и носи много, ама много разочарования.
Ами естествено, че ги гледам и тези неща. Но гледам и другото, като потенциален мой партньор за семейство, смятам, че и финансовото отношение на мъжа е важно. Като вметвам, че не очаквам той да поема на 100% разходите, но поне 70%, като  да може на една-две почивки в годината да ме заведе.
Но да, явно като сме на едно ниво като заплащане, това няма как да стане.
Много ясно че няма как. Повечето българки са така. Печели жената 1000 лева, ама ходи по екзотични почивки, понеже мъжът взема 3,4 пъти повече. Я сама до къде? Има и много свестни които не търсят от никой и с мизерни заплати гледат по 1,2 деца, но почивка през 3,4 години. Аз лично сама си платих почивката, обаче поради друга причина я отмених,но парите си стоят. Няколко дена на планина, толкова мога, но ще видя оферта по - подходяща.

# 236
Айде пак за пари. Той явно е смотан,като няма пари.
Жени,
Изживее си равенството.
Не може хем да сте като мъжа, хем да търсите от "нормалните" мъже.
Изберете едно от двете.
Мъжете били длъжни? Няма брате  всичко по равно. Сетила се коконата че била жена. Козметика прически. То днешните мъже харчат повече за поддръжка на външния вид.

Въобще пълна обърквация
Абе вероятно очакването мъжът да поемал 70% от разходите идва от данните, често цитирани из феминистките теми, че на жените били плащали 70% от това, което плащали на мъжете.
Макар това многократно да е оборено и да го няма никъде вече из развития свят, където на жените плащат колкото и на мъжете, когато извършват еднаква работа.
Така че ти, брат, си напълно прав - щом ще е равенство във всичко, трябва да е и в плащането на сметките.
Където мъжете и жените изкарват по равно, за всяка жена, намерила си провайдър, ще има и една, за която ще остане мъж, който изкарва по-малко от нея и ще трябва тя на него да плаща. Или пък ще седят стари моми (както и става с някои) защото все не могат да намерят такъв, който отговаря на очакванията им.

# 237
Това, че мъжът плаща в началото е написано правило, обаче те не са вече и в началото, а са заедно от половин година.
Нормално е да започнат да делят разни почивки.
Мъжът обаче има други кусури - без сериозна връзка и съжителство и отсега пита кой ще плаща ипотеката. Говори за провайдърство, което е абсурдно, защото на мен ми се струва, че парите не му достигат.

# 238
Както на запад казват: някой жени хем искат еманципация хем не им харесва после …..
Та така ми се струва и тази тема

# 239
За мен тъпото и това, което не ме кара да се чувствам като жена е, че той ме пита дали аз мога да му помагам с плащането на разни неща (в случая ипотека и почивка). Вместо аз да съм тази, която да пита, може ли да ми помогне с плащането на нещо си. Ами защо да не си взема аз жилище и да го питам, ще ми даваш ли 50% от сумата, че няма да мога да се справям…

Общи условия

Активация на акаунт