Трябва ми съвет - майка ми иска да се прибера в България

• 6 497
  • 133
  •   1
Отговори
Здравейте, очертава се че моят живот е в чужбина от 10 години но родителите ми са в България. Проблемът който се заформя е че аз съм на 30 и майка ми много иска да се прибера в България при нея. Тя е разведена с баща ми и живее сама. Аз от друга страна хич не искам да се прибирам, завърших образование в държавата в която съм в момента, имам супер работа и си обичам живота тук по ред причини... Нямам деца, имам приятел. Лошото е че с времето виждам как тя се изолира напълно осъзнато от всички и е сам сама.... Не иска да напусне работа за да дойде тук при мен но пък иска аз да отида... Чувствам се между чука и наковалнята защото страшно много я обичам но от друга страна не искам да се прибера в България  защото животът ми не е там. Тя всъщност чака аз да напусна работа и да замина.... Няма приятели, не излиза, работи, прибира се, сама е постоянно и  може би да не съм права или егоист но мисля че със затворения си начин на живот тя се изолира от всички и сега когато наистина иска някой до нея не вижда че хората имат техен живот. Тя търси роднините ни но хората просто нямат време за нея което е донякъде жалко..... Не знам какво да правя... Ако дойде тук тя пак ще е сама защото аз съм постоянно на работа но и тя не иска да е на място различно от България.. Иска там.... Объркана съм... Ако остане така може би ще развие някакво заболяване защото казва че и е мъчно, самотно без мен.... Отслабнала.... Не знам.....Егоистично ли е да съм все още в чужбина, Егоистично ли е да преследва целите си и да вървя напред, Егоистично ли е да живея живота който искам или да се принудя да се прибера в България заради нея.... Аз няма да съм щастлива там, даже ще съм постоянно ядосана, нищо че ще съм при майка ми ... Безброй причини имам за това... Съжалявам че така говоря, много години съм на друго място и предпочитам България за почивка но не и да живея там.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 22:07 от Не се сърди, човече

# 1
  • Melmak
Майка ти те манипулира, може би несъзнателно. Иска да не е сама и те принася в жертва. Нейн избор е да се изолира. Живей там, където си щастлива.

# 2
Най-голямата ви грешка ще бъде, ако се върнете тук. Не се поддавайте на манипулациите от майка ви. Като ѝ е толкова скучно, да си намери хобита.

# 3
Най-голямата ви грешка ще бъде, ако се върнете тук. Не се поддавайте на манипулациите от майка ви. Като ѝ е толкова скучно, да си намери хобита.
не иска, има един начин на живот и не иска нищо да промени.... Безброй разговори имахме но няма надежда..

# 4
Зависи къде си. Ако не си много далече, може често да се виждате. И ти да ходиш, и тя да идва на гости. Предполагам че се чувства самотна. Но ако се върнеш и не си щастлива, и тя няма да е.
Това е много сложна ситуация. Кажи й че не е изключено някой ден да се върнеш, но просто още не е дошло времето. 

# 5
Зависи къде си. Ако не си много далече, може често да се виждате. И ти да ходиш, и тя да идва на гости. Предполагам че се чувства самотна. Но ако се върнеш и не си щастлива, и тя няма да е.
Това е много сложна ситуация. Кажи й че не е изключено някой ден да се върнеш, но просто още не е дошло времето. 
и аз съм на работа и аз имам ограничения при отпуските....мога два пъти в годината да се прибера за по една седмица но това ми е лимита.... Защо да я лъжа че ще се прибера когато наистина не искам да го направя.... Дано тя някой ден да дойде при мен....

# 6
Както описвате ситуацията, наистина ще е голяма грешка връщането в България. Имате си приятел, може в бъдеще да си имате свое семейство, дете. Не се поддавайте на емоционален натиск, егоизъм е това на майка ви.

# 7
  • София
Ами, прегризи я тая пъпна връв накрая и спри да обслужваш емоционално майка си.
Нейна воля е да цикли и стои сама без близки и приятели, това си е нейния живот, не твоя.
Ти си имаш свой живот - гледай го него.

# 8
  • Paris, France
Грешиш, че говориш с нея на тази тема. Трябва да осъзнаеш, че тя ако е искала да иде в чужбина, е щяла да иде преди 35 или 30 години. Не е в първа младост.

На твое място не бих се прибрала. Тя е живяла и живее там, където иска. Ти също имаш това право. На 30г да се връщаш да живееш с майка ти. WTF. Ти и да се върнеш, ще си по цял ден на работа, а ще имаш и социален живот.

Няма лошо да седи сама. И моята майка е разведена и няма други деца. От 35г живеем все в различни държави, а от 10г не сме се и виждали. Тя има бурен социален живот, а аз се позатворих.

Като иска, да идва през отпуската при тебе. Ти при нея - не. Ще остарееш и като се обърнеш назад, летата и отпуските ти ще са прекарвани в София, Варна или Сусурлиево, докато връстниците ти обикаляли света с гаджета и мъжете си.

Направих това, което те съветвам. Скоро чуквам 55г и се наживях до дупка. Майка ми също.

Сега видях, че се надяваш да дойде майка ти. Няма да дойде. И аз така се надявах, но животът в държавата, в която живея не и е по вкуса. Моята майка иска денонощни магазини, ресторанти, екскурзии, СПА, море. Вече и не крие, че не ще да живее тук. Идвала е за 3 месеца, 4 максимум и бяга другаде. Баща ми си е казал отдавна, че не ще.

И в България не е нормално на 30г да дондуркаш майка ти. Повечето стари моми така си профукват младостта.

# 9
Ами, прегризи я тая пъпна връв накрая и спри да обслужваш емоционално майка си.
Нейна воля е да цикли и стои сама без близки и приятели, това си е нейния живот, не твоя.
Ти си имаш свой живот - гледай го него.
не е до пъпната връв колкото и да не ти се вярва.... Ние сме жертви на домашно насилие години наред и тази изолация е била много години наред но аз съм била до нея...винаги е казвала че аз съм я държала жива... Сега ме няма, и тя е сама...Благодаря за отговора.

# 10
  • Paris, France
Майка ти вече не е жертва на домашно насилие. Явно не може да се справя сама, та те въвлича и тебе в несгодите си. Не може цял живот да се въртиш около майка ти и нейните проблеми.

Концентрираш се върху собствения ти живот. Кариера, имоти, брак (ако искаш), дете (ако искаш). След 20г може да си идеш до полата на майка ти, но деца няма да можеш да имаш. Ако искаш дете, сега е времето. Това и го кажи! Тя замисля ли се един ден тебе кой ще те гледа и дали ще имаш дете?

Според мене е около моя възраст - 50-60 годишна. Да си работи! Като се пенсионира, може да идва за част от годината и така да прекарвате повече време заедно.

Трябва да си намери хобита! Да учи език, танци, фитнес, каквото иска. Там ще намери нови хора. Сега животът е по-затворен и хората по-малко излизаме.

# 11
Майка ти вече не е жертва на домашно насилие. Явно не може да се справя сама, та те въвлича и тебе в несгодите си. Не може цял живот да се въртиш около майка ти и нейните проблеми.

Концентрираш се върху собствения ти живот. Кариера, имоти, брак (ако искаш), дете (ако искаш). След 20г може да си идеш до полата на майка ти, но деца няма да можеш да имаш. Ако искаш дете, сега е времето. Това и го кажи! Тя замисля ли се един ден тебе кой ще те гледа и дали ще имаш дете?

Според мене е около моя възраст - 50-60 годишна. Да си работи! Като се пенсионира, може да идва за част от годината и така да прекарвате повече време заедно.

Трябва да си намери хобита! Да учи език, танци, фитнес, каквото иска. Там ще намери нови хора. Сега животът е по-затворен и хората по-малко излизаме.
и аз това и казвам винаги но тя не чува.... Може би трябва да я заведа на психолог защото тя сама никога няма да отиде или ако я помоля да отиде тя автоматично ще ми отговори че я мисля за луда..... Много е сложно, много... Благодаря за отговора.

# 12
Майка ти те манипулира, а ти си мека мара.
Е, самотна е жената, много хора са така.
Но не бива да използват децата си, да се опитват да им диктуват как да живеят.
Обясни на майка си, че не си длъжна да живееш при нея. Че си имаш свой живот. Кажи и да си намери хобита, занимания, да излиза, да членува в някакви клубове, партии ако щеш. На танци да ходи, йога, абе нещо там да прави.
Ти не си компаньонка, ти си имаш свой живот.

# 13
Постави границите , ти трябва да вземеш решението, и си живей живота с приятеля си. Майка ти ще си намери постепенно други занимания.

# 14
Единственото егоистично нещо е , желанието на майка ти да те върне назад. Вместо да се радва за теб, за образованието ти, средата, това че си се адаптирала сам сама в чужбина, намерила си своето място, тя те дърпа назад.
Не допускай угризения по тоя повод, не чувствай вина. Децата порастват и избират своя път сами  и ние не трябва да ги спъваме.

Общи условия

Активация на акаунт