Обясни ми, сякаш съм на 5

• 50 629
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 1 095
Или ги спазват по начин за който другите не са се сетили. Въпрос на гледна точка.
Неспазване на задълженията води до санкции

# 1 096
Или ги спазват по начин за който другите не са се сетили. Въпрос на гледна точка.
Неспазване на задълженията води до санкции

Първото е законно, второто не. А санкциите са ако те хванат. И там вече има много АКО-та.

# 1 097
Мога да ти дам пример, но ще си го спестя. Ще ти напиша само
Законите могат да се спазват по много начини.
Можеш да се възползваш от законите по начин за който друг не се е сетил.
Тези двете минават за тарикатлък. Ако не те хванат изключва възможността да не си нарушил правилата. Т.е. наличието на Ако логически изключва спазването

П.с. Остава въпросът "А какво е социално неравенство?"

# 1 098
  • Далечният изток
Айде кажи какво точно ти трябва и какво имаш предвид с тези въпроси, че някакви теории само можем да разтягаме като дъвка, което не знам на кого върши някаква работа.

# 1 099
Не остава. Вече казахме. Ако само лорд може да влезе в камарата на лордовете, това е социално неравенство. Забраната редови гражданин да съди благородник, Даже фактът, че кралят на Великобритания може да пътува без да има паспорт.

Законите имат дупки и вратички. Така е. Но да не те хванат съвсем не значи, че не си нарушил закона. Също и да те хванат, но да си затворят очите.

# 1 100
Айде кажи какво точно ти трябва
На едно друго място, обсъждаме тема за равенство и неравенство и си сверявам часовника

# 1 101
  • Далечният изток
Еее ама така извън контекста наистина можем да си теоретизираме до вдругиден....

Равенство - хората са равни пред закона. Имат равни права, в случая социални права. Следва всички да изпълняват определени задължения в социалната сфера.
Съответно неравенството ще е обратното - социални права само за някои. Съответно задълженията не са длъжни да ги изпълняват някои.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 21:56 от AIDA_N

# 1 102
Това е идеята. Да не се фиксирате върху конкретния проблем

# 1 103
  • София
Да направя рязък завой с темите. Писала съм и преди - след 17 години гледане на несмарт тв, по Коледа се сдобихме с умник. За филм от флашка ми казва да отворя плейъра от меню Приложения, обаче нищо не се показва. Има ли някаква тънкост, напр. файловете да не са в папка или да са необходими някакви кодеци?
Файлът е mkv. Колко години съм сваляла на презаписваеми дискове и гледахме на DVD плейър, субтитри съм отваряла, даже и превеждала, а сега се чувствам като туземец

# 1 104
Евентуално ще се наложи ,да се сдобия с нов лаптоп. Мога да си харесам нещо само на външен вид☺️ толкова са ми познанията за параметри,пиксели,щепсели и т.н.
Ще се ползва за работа основно, и нормално сърфиране. Никакви игри и такива дивотии, какво трябва да си купя? Какво да/не гледам? Като на 5 годишно,подробно и напоително😁

# 1 105
Абе сложничко е, ама ако не ти трябват някакви конкретни неща гледай с повечко памет да е.
Реши първо колко голям ти трябва, че колкото е по-голям по-удобен за работа, но по-тежък за носене и по-скъп...

# 1 106
Работа=работа с таблици, или друго?
Аз на обикновен лаптоп, не мога да работя, а не са ми чааак толкова големи таблиците.

# 1 107
Основно леки чертежи, презентации...ходих до Технополис 🙄 само ме объркаха още повече. Затънах в платена ОС, видео карти и прочие...то много сложно било,представях си го по иначе

# 1 108
  • Fairbanks, Alaska
Аз в средата на март купувах лаптоп. По-рано беше лесно-имах колега от старата работа и той ми даваше варианти. Ама вече не поддръжа контакт с мен и сам купувах. Та сравнявах информацията за всички лаптопи-какви процесори ползват, четеш отзивите за тях. Гледаш колко е Рама, разделителната способност на екрана. За лаик като мен, считам, че съм се справил. А и го купих само защото ми трябва Уин 11, че седмицата вече почва да се задъхва-не поддържа вече някои сайтове.
В случая всички лаптопи бяха с еднакви процесори.

# 1 109
Мога да споделя как пазарувам аз.
Без значение какво ще купувам, процедирам по един и същи начин, ако е нов продукт за мен.
1.Запознавам се с основните характеристики и функции, настройки, екстри. Определям кое ми е най- важно.
2.определям ценови диапазон
3.търся продукти в този диапазон
4. гледам клипове с рецензии, чета сравнения,  търся коментари по форуми
5.реша ли,  повече не търся, само определям от кой търговец ще е

Общи условия

Активация на акаунт