Обясни ми, сякаш съм на 5

• 52 860
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 435
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Чудя се над следното: възможно ли е да вали град през нощта?
Не съм чувала за нощна градушка
Може, в София преди няколко години в три през нощта би градушка, лятото.

# 436
Обяснете защо избора е труден. Немците казват Qual der Wahl . У нас май няма такъв израз. И дали е правилно да кажеш на познат - избора ти е правилен. Дали той е наистина правилен ?

# 437
  • Мадрид / София
Всеки избор е правилен от гледна точка на това да добиеш опит.

# 438
Няма правилен или неправилен избор. Има направен и не направен. Вторите са извън извън образно казано на  събитията които оказват влияние на живота.

# 439
А защо казват че връщане назад няма. Ако вземем за пример избора на професия при кандидатстуденството . Толкова много интересни неща има , не винаги човек избира правилното, но според мен има възможност за да се учи наново. Обаче не е съвсем така от гледна точка на соц. и семеен живот и от там на възможности.
Но това е само пример.
Друг е въпроса при избора на брой деца. Там наистина няма връщане назад.
Но винаги има несигурност във всеки човек дали важните негови избори са били правилни .
Как може човек да потвърди избор , дали свой или чужд, за правилен или неправилен .

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 13:58 от bella-ciao

# 440
  • Мадрид / София
И кой определя кое е правилно или неправилно? В обществото са наложени норми, но те не са критерий, нито определящи живота на даден човек. Нормите са само за да има някакъв ред що годе.
Като например: за да имаш деца, трябва да се ожениш. Приета в миналото норма по социални причини, но сега тази норма е остаряла. Можеш да имаш деца и без брак при условие, че няма някакъв медицински проблем, който да възпрепятства зачеването и износването на бебето.
Какво ще избереш да учиш, също не е решаващо за развитието ти в бъдеще. Винаги можеш да го промениш, да следваш влечението си.

# 441
Хвърлен камък не можеш върна, друг можеш да хвърлиш в пропастта. Станала дейност, случка, не се връща, можеш да  я поправиш, но точно тази да не е ставала няма как.
 Този е смисълът, иначе промените са желани и двигател.

# 442
  • София
За италианците не съм убедена, че повечето са слаби.
В една книга на Пузо казваха, че кметът на някакво село бил "човек с голям корем" в прекия и преносен смисъл - преносно означавало глава на мафията в селото.
А и приятел на ММ, живял в Италия още преди 30-ина години, казваше нещо такова:
"Гледаш я в кабрио - мацка, та дрънка, то коса, то лице, то ц*ц*. И ние българчетата свиркаме, разбира се. Като слезе - един такъв задник (широко разтваря ръце) и ние...както свиркаме, така си обръщаме главата нагоре, да не помисли, че на нея" Няма как да пресъздам мимиката му

# 443
Angela61 iпак избра пред независимо решение и самостоятелно справяне или пред подкрепа, но съобразяване с групата.
Кой избор е правилен и би ли могло да се каже за едно от двете Избора ти е правилен!

Cuckoo не съм ги гледала под този критерий, но аз го написах в контекста на изчисляваните калории за спагети и тестени и то с мазно и сирена ... Тогава си представих какви ли грамади трябва да са . А в същност има много по-грамадни нации и то такива на стековете и бургерите и гриловете .

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 14:46 от bella-ciao

# 444
Как може човек да потвърди избор , дали свой или чужд, за правилен или неправилен
Не може. Изборът е направен и няма как да се върнеш обратно в "тук и сега" и да го промениш. От гледна точка на "тук и сега" може да ти изглежда неправилен, но "там и тогава" когато е правен твоят мисловен модел "тогава" го е приел за правилен.

А и винаги оценяваш "тук и сега" по мисловния ти модел за "тук и сега". Няма как да изтриеш целият натрупан опит и знания от "там и тогава" до "тук и сега"

# 445
Но важните за човека избори винаги се правят с цел в бъдеще . И със значително отражение в бъдеще.
Не говорим за това дали да избереш ванилов или шоколадов сладолед тук и сега.

# 446
  • Мадрид / София
Но важните за човека избори винаги се правят с цел в бъдеще . И със значително отражение в бъдеще.
Не говорим за това дали да избереш ванилов или шоколадов сладолед тук и сега.
Те тези избори са вече направени, в друго състояние. Сега само ги материализираш в 3D реалността.

# 447
  • Далечният изток
Скрит текст:
А защо казват че връщане назад няма. Ако вземем за пример избора на професия при кандидатстуденството . Толкова много интересни неща има , не винаги човек избира правилното, но според мен има възможност за да се учи наново. Обаче не е съвсем така от гледна точка на соц. и семеен живот и от там на възможности.
Но това е само пример.
Друг е въпроса при избора на брой деца. Там наистина няма връщане назад.
Но винаги има несигурност във всеки човек дали важните негови избори са били правилни .
Как може човек да потвърди избор , дали свой или чужд, за правилен или неправилен .
С времето разбирам дали изборът ми е бил правилен. В момента ако знаеш със 100% сигурност какво е правилното, го вземаш точно това решение. Обикновено след като вече си взел избраното решение и вървиш по този път, няма как да знаеш какво би могло и дали би било по-добре, ако си избрал нещо друго. А за мен няма и значение, не се връщам да го нищя какво би било ако...
Чуждите избори въобще не ме касаят, нито бих ги определяла, дори и да ме питат. Въобще не съм човекът, който може да оценява чуждите решения.
Какво означава човек да "потвърди" избор, не става ясно?

# 448
Препратка към езотеричното, че преди да се родим сме избрали път и уроци. Даже първо е в кой страна ,земя, второ кои родители. Съобразено с уроците ,дето са планирани, ако съм разбрала нещо.

# 449
Но важните за човека избори винаги се правят с цел в бъдеще . И със значително
Всеки избор е важен и се прави с бъдеща цел. Няма маловажни избори Grinning
Дори това което пиша е резултат от направен избор

Общи условия

Активация на акаунт