Обясни ми, сякаш съм на 5

• 52 937
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 345
Абе тея що се занимават с глупости?
Хората се чудят дали ще има режим на водата, че им изсъхнаха доматите, те гледат черни дупки в другия край на вселената. Ще кажеш не са виждали дупки на Земята.
Астрономите са егати извратените парчета.

# 346
вярва ли им някой- толкоз и знаят!
искам някой, ако може да ми обясни как да си сметна какъв инвертор ми трябва, за да захрани компресор за сгъстен въздух 2000w , от мощна батерия
четох за номинална , максимална и пикова мощност, уж ми е ясно, но пак си мисля, че ще трябва да си доизясня

# 347
За да изчислите какъв инвертор ви е необходим за захранване на компресор за сгъстен въздух с мощност 2000W от батерия, трябва да вземете предвид следните стъпки:

1. **Изчислете нужната мощност на инвертора:**
   - Мощността на компресора е 2000W.
   - Обикновено е добре да изберете инвертор с малко по-висока мощност от тази на устройството, което ще захранвате, за да имате резервна мощност за стартиращи пикове. Препоръчва се инвертор с мощност около 20-30% повече от нужната.
   - За 2000W компресор това би означавало инвертор с мощност около 2500W - 2600W.

2. **Проверете стартовите пикове:**
   - Много устройства, включително компресорите, имат стартови пикове (индуктивни натоварвания), които са значително по-високи от работната им мощност. Тези пикове могат да бъдат 2-3 пъти по-високи от номиналната мощност.
   - В този случай трябва да проверите дали инверторът може да се справи с тези пикове. Ако вашият компресор има стартов пик от 3 пъти номиналната мощност, ще ви е нужен инвертор, който може да издържа на кратки пикове от 6000W.

3. **Проверете напрежението на батерията:**
   - Уверете се, че напрежението на инвертора съвпада с напрежението на батерията. Ако батерията е 12V, тогава инверторът също трябва да бъде за 12V система. Същото важи за 24V или 48V системи.

4. **Изчислете капацитета на батерията:**
   - За да захраните компресор от 2000W за определено време, трябва да изчислите капацитета на батерията.
   - Капацитетът на батерията се измерва в ампер-часове (Ah). За 12V батерия, 2000W изисква 2000W / 12V = 166.7A ток.
   - Ако искате да захранвате компресора за 1 час, ще ви е необходима батерия с капацитет 166.7Ah. За 2 часа - 333.4Ah и т.н.

5. **Проверете ефективността на инвертора:**
   - Инверторите не са 100% ефективни. Обикновено те са около 85-95% ефективни. Така че трябва да вземете предвид и това при изчисленията за батерията.

Пример:
- Ако имате компресор от 2000W и изберете инвертор с 2500W постоянна мощност и 6000W пикове.
- Ако използвате 12V батерия и искате да работи 1 час, ще ви трябва батерия с капацитет около 195Ah (като вземем предвид 85% ефективност: 2000W / (12V * 0.85) = 196Ah).

След като съберете тази информация, можете да изберете подходящия инвертор и батерия, за да захраните вашия компресор.

# 348
Щом сте захванали Големият взрив и Теорията на относителността, кажете за телепортацията. Кога да я очаквам?
Че нещо ми писна да кръстосвам света, билетите постоянно скачат, рестрикциите за багаж са все по-големи, храната противна, пушкоми няма по повечето летища..
Има един филм Мухата.
Глкедай го  реши дали искаш да те телепортират Simple Smile

# 349
Искам, искам.
В неделя имам 8 часа престой на едно летище на другия край на света, защото промениха първия ми полет. Ще го изгледам, докато вися кат сапол. Затова искам - хоп, София, хоп - където искам 😀.

# 350
Искам, искам.
В неделя имам 8 часа престой на едно летище на другия край на света, защото промениха първия ми полет. Ще го изгледам, докато вися кат сапол. Затова искам - хоп, София, хоп - където искам 😀.
Съчувствам,
Аз спах на летището в Чикаго. Стана буря. И хоп другия самолет излетял 3 часа преди да дойда.
Случва се.

# 351
Баш Чикаго, толкова го мразя това летище! O’Hare. Оттам все като летя и все но се случва, за да вися Sad
Мислех да пообиколим с детето, имаме време, ще преценя. Може да ми хрумне метод за телепортация през това време 😀.

# 352
Оле, филма Мухата е ненадминат ужас

# 353
Аз не гледам такива филми.
waterproof то вече не само трябва да се внимава на кое летище ще заседнеш, а и с какъв самолет ще летиш. Даже май след последните боинг скандали са длъжни да обявят с  какъв самолет ще изпълни полета .

# 354
кажете за телепортацията. Кога да я очаквам?
Вече я има, но машинката работи само с много малки неща, така че зависи кой размер си, може да се вредиш и сега, иначе когато китайците направят по-евтин модел, следи алито.

# 355
Аз не гледам такива филми.
waterproof то вече не само трябва да се внимава на кое летище ще заседнеш, а и с какъв самолет ще летиш. Даже май след последните боинг скандали са длъжни да обявят с  какъв самолет ще изпълни полета .

Най-важното условие, когато ще има прекачвания (ще летим с Юнайтед до Франкфурт и оттам Луфтханза, защото Юнайтед не изпълнява полети до България) е да си свалиш приложението на авиокомпанията, с която летиш. Своевременно имаш нотификации за закъснения, смяна на гейт и пр., а отделно и всеки полет е с упоменат модел самолет, може да се следи и къде е багажът в реално време.
Пиша това, защото е полезно, за пътуващите.
Аз никак не ги разбирам, но имам за компания кандидат-пилот от догодина, той ги знае и ще каже 😀.
Като човек, който ненавижда да пътува, точно на мен се падна да обикалям де що свят има. Съдба.

Някой да каже може ли да си променяме съдбата? Ако падна с нечитавия Боинг в океана, аз ли имам такава съдба или е виновен конструктор, механик, наземен персонал, пилот?

За квантовата телепортация вече зная, но много кванти има по нас, докато ги изучат и няма да сме живи.

# 356
  • Мадрид / София
Никой не е случайно на Земята, нито "съдбата" му е случайна. Много има вина собственото ти желание като квантово същество и другите нямат никаква вина. Те само спомагат да вървиш със "съдбата си". 😄

# 357
Тия работи Хокинг ги обяснява доста добре в Кратка история на времето, верно като за деца, само че аз ги разбирам само докато ги чета, после не мога да ги възпроизведа.

Joy same here Sweat Smile

# 358
  • Далечният изток
В този форум се пише на български!

# 359
Какво щяхме да правим без родната милиция. И български щяхме да забравим Cry
Peace, Aida Hug

Общи условия

Активация на акаунт