Обясни ми, сякаш съм на 5

• 52 966
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Вижте, всички предполагате, че тя знае, че вътре всичките жички са с различен цвят. Най-вероятно не го знае. А се връзва цвят за цвят. И като ти кажат 300 лв за кабел за лаптоп и почваш да мислиш ка да връзваш жиците.

# 466
Всички кабели по 300лв имат евтина алтернатива, пробвано

# 467
  • Далечният изток
Да каже за какъв уред е. Аз бих го изхвърлила или занесла на сервиз, ако може примерно само кабелът да се смени.

# 468
Янтра ти свъзваш кабели, ок, но е добре в същото време да си дава сметката за това че може да стане късо , което пък е най-малкото . Т.е. всеки да си прави пресметнато всичко. Това последното като за на 5 Simple Smile

# 469
По всяка вероятност става дума за многожилен кабел, например за зарядно, телефонен или интернет кабел с повече от един проводник под изолацията. Там под стопената част сигурно два или повече проводника вече имат контакт помежду си. Или трябва да се отреже и да са направт всички връзки наново (ако е нещо тънко ще стане една грозотия), или да се хвърли със всичка сила и да се купи нов.

Ето пак недостатъчна информация - ти си помислил за слаботоков кабел, а аз за нещо силнотоково. Съгласна съм, че при такова питане идват такива съвети, вероятно неподходящи. Също така по леко стапяне аз разбирам да има следа, а не да е стопено всичко... Явно темата е за боклука с тази информация.

# 470
Аз пък си представям домакински или отоплителен ел.уред, чийто кабел се е допрял до нещо горещо и изолацията леко се е стопила. Дали има, или няма оголен проводник, кристалната ми топка не иска да каже. Simple Smile
Най-вероятно няма, ама знае ли се...

# 471
  • Варна
 Олеле, каква дискусия предизвиках! Простете, моля!
Кабел на подвижна лампа, по невнимание опрян на котлона и стопен , вкл. ( днес с лупа видях, щот' недоскив) и медните жички. Та, отрязох до здрав, оголих, усуках правилно кои с кои, изолирах поотделно, после общо ( с разтягане, мерси!) и ,,Бъде светлина!"
 Благодаря на всички! Вечер съм на работа, влизам тук след 9-10 ч.
 Хубав ден!

# 472
Другия път кажи поне какъв цвят е кабела. Кръгъл ли е, плосък ли е, лъскав ли е..
Да се включат повече жени.

# 473
Пеева аз не бих оставяла този поправян кабел под напрежение без надзор . Т.е. изкл. тази лампа от контакта като излизаш според мен или като спиш . Може и според някой да е тъп съвет, но аз бих била предпазлива с такива поправки.
Абуто ми то най-вече жени тук . Защо ли Simple Smile

# 474
Заприлича на "Въпроси всякакви"...

Сега, аз имам питане. Защо политиците имат имунитет? Какво включва този имунитет, тоест, какви престъпления могат да си извършват безнаказано? Убийство може ли?

# 475
  • Варна
 Тъц, само за изказвания     https://www.pravatami.bg/s/2504

# 476
Пеева аз не бих оставяла този поправян кабел под напрежение без надзор . Т.е. изкл. тази лампа от контакта като излизаш според мен или като спиш . Може и според някой да е тъп съвет, но аз бих била предпазлива с такива поправки.

Най-вероятно при болшинството пишещи тук разклонителните кутии в домовете са направени със спайки - усукване на проводници и изолиране с изолирбанд.  Пък не спират тока от главния прекъсвач като излизат.
То да се чуди човек и за какво служи изолирбандът, че го продават свободно без рецепта, ако беше толкова ненадежден.

# 477
Да не се случва. Аз не бих предизвиквала съдбата.
Spiritlight и аз съм се питала. Но май не са само изказвания. Доколкото аз си обяснявам на себе си за да имат простор на действия и защото много неща са критични и големи , т.е. държава е различна от домакинство и не може човек да отговаря лично за нещо така голямо.
Но това а мои предположения.

# 478

Най-вероятно при болшинството пишещи тук разклонителните кутии в домовете са направени със спайки - усукване на проводници и изолиране с изолирбанд.  Пък не спират тока от главния прекъсвач като излизат.
То да се чуди човек и за какво служи изолирбандът, че го продават свободно без рецепта, ако беше толкова ненадежден.

Принципно е така.
който е поправял бушон от едно време- от керамичните, горе- долу знае как се прави цялата тази процедура
но, в днешно време , вече не се ползва нищо от горното
 надежден начин за свързване на кабели
Скрит текст:

# 479
  • Далечният изток
Ами не само, не сте дочели до края.

Общи условия

Активация на акаунт