Обясни ми, сякаш съм на 5

• 51 062
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Аз за Изгубени мисля, че така го оплетоха сценаристите с толкова мистерии и странни събития, че накрая нямаше разплитане и някой неща останаха необяснени.

# 841
Един познат в щатите по същия начин жена му една вечер я втриса нещо. Пила това, пила онова... обаче не минава. И нашия я разтрил с ракия. Никакъв ефект. Явно работата сериозна щом и ракията не помага. Качва я на колата и карат към спешното, но човекът не познавал много района, тогава нямаше още ДжиПиЕси - и казва "Преди всяка отбивка намалявах малко за да видя името на улицата да не пропуснем улицата за болницата". Обаче отзад едно ченге забелязва, че кара малко странно с тези намалявания и засилвания - и му пуснал буркана. Спират, идва отзад ченгето, нашия отваря прозореца и вууууууу, все едно ченгето е влязал в нашенски казан за ракия. Моят познат вика "15 минути му обяснявам, че миризмата идва от жената, че двамата сме трезви, как работи ракията, и че пътуваме за спешното". Полицая сигурно си е мислил, че е попаднал на неандерталци.
Всички в описаната случка са живи и здрвави.
Както казват накрая на филмите  - нито едно животно не е пострадало.
Те нали имат странния закон в разни щати, че ако имаш отворена/разпечатана бутилка или кен с алкохол, трябва да е в багажника, не в купето на автомобила.

# 842
  • Димитровград
Аз бях питала за тези загряващи и охлаждащи мазила и ме посъветваха да купувам само охлаждащи, защото с тях нямало какво да сбъркам. Леден гел, охлаждащ дийп айс, бг крем надона и подобни.

# 843
  • Пловдив
Вие как разбирате дали е захапан нерв и защо би било противопоказно затопляне или охлаждане?
Ходим на лекар и той ни казва. Simple Smile
Или и той хабер си няма.
И тогава вместо със затоплящ или охлаждащ гел - мажем с ракия.
Ето един истински българин Simple Smile Всичко се лекува с ракия. Или вътрешно, или външно. Може да се смеси ракия с мас, ракия с мед, ракия с черен пипер, но винаги има ракия.

# 844
  • Mediterraneo
Рядко болял прищипан нерв! Де да беше така! Имам протрузии и хернии, ела ди видиш рядко ли се защипва нерв! Ей така, докато си стоя, без да правя каквото и да е, се схващам до състояние на жив труп. Не преувеличавам. Никакви мазила или охлаждащи/ затоплящи компреси не помагат. Инжекция с коктейл от обезболяващи, диазепам за през нощта( отпуска мускулите и дава възможност и нервът да релаксира и да излезе откъдето е влязъл) и няколко дни покой.

# 845
   Като се роди първото ми дете, педиатърката "дебело" подчерта да не третираме бебето с алкохол/спирт или с животинска мазнина. Изненадах се много, дори се възмутих малко. За каква ме смята! (Не се познавахме още.) Питах защо си мисли, че ще правим това. Каза, че все още било често срещано, тя държала да си каже. Въпросното дете тази година на 26 ще става.

# 846
Като се роди първото ми дете, педиатърката "дебело" подчерта да не третираме бебето с алкохол/спирт или с животинска мазнина.... Въпросното дете тази година на 26 ще става.
Тя сигурно има в предвид да не му се дава с биберона да жули ракия докато дъжвче джумерките като го сърбят венците.
На 26 вече може. До 200 грама на ядене, но да мези.
Лично д-р Радева ми ги каза...

# 847
Като се роди първото ми дете, педиатърката "дебело" подчерта да не третираме бебето с алкохол/спирт или с животинска мазнина.... Въпросното дете тази година на 26 ще става.
Тя сигурно има в предвид да не му се дава с биберона да жули ракия докато дъжвче джумерките като го сърбят венците.
На 26 вече може. До 200 грама на ядене, но да мези.
Лично д-р Радева ми ги каза...

Лекарката имаше предвид да не разтриваме бебето с ракия/спирт или мас. Аз пък се обидих, че през 1999 г. ми говорят такива неща. В края на 20-и век! Като че в гората съм расла.

Сега, на почти 26, вече е опитвало и двете, "детенцето". Вътрешно. Външно няма за какво. Даже и цигари е опитвало Simple Smile.

# 848
  • Мадрид / София
Рядко болял прищипан нерв! Де да беше така! Имам протрузии и хернии, ела ди видиш рядко ли се защипва нерв! Ей така, докато си стоя, без да правя каквото и да е, се схващам до състояние на жив труп. Не преувеличавам. Никакви мазила или охлаждащи/ затоплящи компреси не помагат. Инжекция с коктейл от обезболяващи, диазепам за през нощта( отпуска мускулите и дава възможност и нервът да релаксира и да излезе откъдето е влязъл) и няколко дни покой.
Отслабена ти е мускулатурата, обърни ѝ внимание и я засили с упражнения (когато не е обострено състоянието) силната мускулатура няма да позволи на нерва да се защипе. В случай на гръбначните прешлени упражненията подпомагат междупрешленния хрущял да се хидратира. Всичко това води до значително подобрение на състоянието на гърба. Казвам го от опит. 3г не можех да си измия лицето нормално и недай си боже да постоя известно време в една и съща поза- схващах се със страхотна парализираща болка. Е, раздвижих се с упражнения.
Обърни внимание да не ти изстива тази част, която те боли. Лесно се схваща ако е било изстудено мястото по някаква причина.
Има една книга, преведена на български със заглавие от рода на "Библия на болките в гърба", нещо такова беше, където подробно се описва, това което написах тук. Авторката сама казва, че рядко наистина се прищипва нерв. По-често са мускулни спазми, които могат да бъдат много болезнени.

Сега, на почти 26, вече е опитвало и двете, "детенцето". Вътрешно. Външно няма за какво. Даже и цигари е опитвало Simple Smile
То много любопитно туй детенце, от всичко да опита 😂❤

# 849
  • Благоевград
Как се печелят пари от кулинарен блог? Трябва ли да си регистриран като търговец?

# 850
аз пък, гарантирано, оправям настинка- от онези , дето те  хващат рязко след вятър, дъжд , студ...и се прибираш треперещ. . за една нощ, след разкриване с ракия, памуци в ушите с ракия, мед с лимон и ракия-  вътрешно Wink ,  и малко ароматерапия- за разнообразие Sunglasses
хич не ми дреме, дали са способи от преди 2-3-5 века! - важното е, че действат

# 851
Не че откриваме топлата вода.
Дедите ни преди векове са се лекували, я с греяно вино, я с греяна ракия, мас, чесън и тагдале...

# 852
И китайците се лекували с прах от тигрови нокти, но сега има и по-неразрушителни варианти на лечение.

# 853
  • Варна
Аха, има, като антибиотици срещу грип...

# 854
какво ти разрушава ,ракийката?
Скрит текст:
да, не е като да пийнеш/ дадеш на детето , едно хапче, и да си приспиш съвестта , че си свършил каквото трябва
не отричам алопатичната медицина, но ненавиждам нейното отричане на традиционни, вековни методи

Общи условия

Активация на акаунт