На почивка с домашния любимец

• 2 882
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Големите породи не се допускат, защото тогава трябва хотелите да изпаднат в детайлност и да кажат тази порода става, онази не става и ще влезнат в излишни филми както с туристи, собственици на едри породи, така и с останалите туристи. Вие как си представяте хотел, излизате от стаята и в коридора срещу вас наежен питбул, даже два, защото нали собствениците им казват, че са душички и не хапят. Вие сте с малък пинчер и какво се случва? Малките пискливи породи може да са леко дразнещи, но не са плашещи нито собствениците на други малки породи, нито туристите, които са отишли без любимци. Все пак имайте предвид, че хора, които не гледат кучета често може да се стреснат от по-големите без значение от породата. Това ще повлияе на рейтинга в booking и т.н., т.е. помислете го от гледната точка на управител на хотел, какъв процент от потенциалните туристи имат едри кучета, колко от тях биха дошли, какво би или не би изгубил хотелът като приходи и пр.

# 16
Ами може би хората които не са с домашни любимци или не обичат такива се стресира от големите животно.
Ние години наред имахме немски овчарки, да няма нищо общо дресировката на това животно с малкото куче. Но нашето йорки не лае например, готова е на всяко куче да се подмаже, лягайки по земята Satisfied
Аз много обичам големите породи кучета, но по стечение на обстоятелствата си взехме тази бубка и сега не съжалявам.
Иначе, ще споделям периодично местата които посещаваме с куче, и за останалите хора които търсят.

# 17
  • Стара Загора
Лично аз спазвам абсолютно всички правила на играта, както се казва. Моето куче е акита ину...вече 29кг. Винаги на повод. Когато се разминавам с човек или животно тя гледа мен, не поглежда дори обекта срещу нас, никога няма да се спусне. Дори да и тропаш, викаш, лаеш или каквото и да е там дразнещо нещо /освен ако не ме нападнеш разбира се!/. Но....
Това е положението. И аз винаги ще негодувам срещу него.
Когато сме на заведение, колкото и да е пълно, тя ляга под нашата маса и даже няма да разбереш, че има куче, ако не се размърда или не се покаже рунтавата и опашка.
В крайна сметка, намирам разни места на почивка, но не е редно да се пускат едни габарити а  други - не.
Все едно дебелите хора да не могат, а слабите да могат да посетят хотел
Но не за това е темата все пак.
А да споделяме места за почивка с домашен любимец.

# 18
Малките породи, колкото и да са шумни или несоциализирани, е почти невероятно да наранят сериозно човек.

И ние сме с голяма порода. Напълно социализирано и обучено куче. Основно почиваме с него в самостоятелни вили, в които допускат домашни любимци. Миналата година ударихме греда, защото се оказа, че в политиката на вилата пишело, че кучетата не можели да влизат вътре. Собственикът ни препоръча да не го връзваме през нощта, защото влизали диви животни и по-добре било да не бъде вързано. Да бе, ей сега ще си зарежа кучето през нощта навън в ненапълно заграден двор, в който влизат диви животни…Та трябва хубаво да се чете всичко, като се запазва през booking/airbnb, а не само да се гледа дали допускат домашни любимци.

# 19
Ето ни след почивка с малко куче - хотел Гардения палас - APARTHOTEL в Поморие.
Доволни сме. Намира се на самия плаж, на който обаче не се допускат кучета. Но плажната ивица пред хотела се слива със свободната зона, на която няма проблем да си с куче и преминава с друга платена зона на която също нямаше проблем да сме с куче. На плажа имаше доста семейства с кучета.

# 20
  • Sofia
Да се похваля. Ходихме на Берковица , бунгала Здравец за 3 дни и на 5 км от Приморско Ранчо Орехите пак на бунгала за 4 дни. Бяхме ние с мъжа ми, дъщерята със зетя, внуците Линка и Стели и три кучета: нашата Чери и двата джак ръсела на дъщеря ни Айра и Крис. Айра я бяха взели ден преди да тръгнем за Берковица. Подарили са им я. Кучетата бяха много послушни. Бяха пуснати свободно в района, Бунгалата бяха в заграден двор. Кучетата се разхождаха, но най вече бяха около нас. Не са се заяждали с другите гости. На плажа бяхме в Синеморец на устието на река Велека, знам че е далечко, но младите решиха, че там ще е най-добре за децата и кучетата. Чери за първи път беше на море. Влизаше само да се намокри и сядаше в плиткото. Не искаше да гони пръчка във водата. Скимтеше ако някой влезе вътре на по-дълбоко и не отиваше при него, а се връщаше на кърпата на пясъка. Имаше и други кучета там. Запознаваха се тях, но се въртяха най-вече около чадъра ни, не се отдалечаваха много. По пътя към Берковица, бяхме сложили преграда на багажника за Чери, но тя успя да я събори на 2-3 пъти, че бяха свалени задните седалки и идваше при нас, та спирахме, но за Приморско, съпруга ми Остави седалките нормални, а преградата я приспособи само над облегалките. Този път даде резултат. Чери не можеше да я събори и си пътува и тя и ние спокойно без премеждия.
Та доволни сме. Може да потретим. Прекарахме си чудесно и двата пъти. До сега сме избягвали да я взимаме с нас като пътуваме някъде. Давахме я на хотел, където после не я искаха повторно, че много виела и плачела.

# 21
  • София
Здравейте, изчетох темата и имам въпроси!Предстои ни пътуване с  нашето чихупинчер! Ще пътуваме до Албания  през Македония! Имаме  международен паспорт! Първи въпрос на този паспорт Лъки трябва ли да бъде сниман! Втори въпрос , тази декларация  , че няма да бъде продаван , ние  ли я пишем със свободен текст и къде  трябва да бъде заверена. Отиваме на гости, така, че поне  за пренциите на  хотелите , няма да се притеснявам!Благодаря ви

# 22
Ние сме с чихуауа много спокойна и тиха , водили сме я на спа хотели последно в Санте спа Велинград, в Гърция на море. Някой ако сподели за почивка със самолет как стои въпроса.

# 23
  • Countryside
И ние си ходим с малтиеца, малко е шумен, ама е много сладък и не са ни гонили досега, а и аз почти винаги запазвам апартамент или вила, в хотели отдавна не ходим, освен на СПА.
И  аз се интересувам как стои въпроса за самолет, оставям го на сестра ми, като ни се налага да пътуваме със самолет, една приятелка пък ми дава нейния померан Joy, а една позната ползва хотел за кучета, но не беше очарована и май и нейния померан ще гледам Joy

# 24
Здравейте.
Кауза пердута ли е екскурзията с две малки кученца болонкки в САЩ? Искрено ще се радвам някой запознат да ми даде информация от първо лице.

# 25
  • София
Здравейте, ще ходим на море с бултериера ни / 7м / , понеже е с къса, бяла козина , а и породата е с чуствителна кожа ми се иска да купим слънцезащита и за него. Ясно е ,че ще спазваме всички препоръки , да не е на слънце на плажа и тн, но все пак ми се иска за допълнителна защита. Някой ползвал ли е и има ли отзиви или препоръки? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт