Изчерпан яйчников резерв - Тема 2

• 14 173
  • 243
  •   1
Отговори
# 105
  • Be realistic - plan for a miracle.
Разбутване на хормони е вероятно, стискам палци да не е нещо по-кофти като полип например.

# 106
Разбутване на хормони е вероятно, стискам палци да не е нещо по-кофти като полип например.
Ами то имаше съмнения за полип, но вече два месеца не се вижда..на прегледите. Ще видим при прегледа следващия път.

# 107
  • Пловдив
На тези ехографски прегледи казаха ли ти размерите на фоликулите?

12.6 и 9.5 мм на ден 3.

Да, осъзнавам, че ми дойде като гръм от ясно небе това с резерва, още не мога да го преработя.

Alison, на 2 ден ФСХ ми беше нормално, както и естрадиол и LH. Имаш предвид изведнъж да скочи ФСХ ли?

Иначе за лекарите, ами и аз се обърках вече на кого да се доверя. Знам, че истински кадърните са в София, ако трябва и дотам ще пътувам, но и за тях чета разнопосочни мнения. Кой е наистина добър?

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 20:13 от svetlana manoleva

# 108
Охх, момичета..Вече и аз съм отчаяна. Бях на преглед, по-горе бях писала, че имам евентуално задържан фоликул, който се беше видял преди нова година на преглед и още си там. Вече фоликулярна киста,. Имах и втори цикъл този месец, след прием на дуфстон (един кратък
 и един нормален)Сега на прегледа се видя кистатаа и от много време насам имах и два тръгнали фоликул в единия яйчник, където е кистата... И съответно ми изписаха портивозачатъчни да пия заради нея. А усещам че точно влизах в овулация, но според лекаря няма смисъл, кистата ще пречи на фоликулчетата да се развият.
В крайна сметка нов загубен месец и противозачатъчни, които се бях зарекла да не пия никога повече..
Не знам колко е правилно това лечение, ще има ли рестарт така да се каже на яйчниците да спрат да тръвгват тези фоликули, когато не им е времето....Sad

# 109
Охх, момичета..Вече и аз съм отчаяна. Бях на преглед, по-горе бях писала, че имам евентуално задържан фоликул, който се беше видял преди нова година на преглед и още си там. Вече фоликулярна киста,. Имах и втори цикъл този месец, след прием на дуфстон (един кратък
 и един нормален)Сега на прегледа се видя кистатаа и от много време насам имах и два тръгнали фоликул в единия яйчник, където е кистата... И съответно ми изписаха портивозачатъчни да пия заради нея. А усещам че точно влизах в овулация, но според лекаря няма смисъл, кистата ще пречи на фоликулчетата да се развият.
В крайна сметка нов загубен месец и противозачатъчни, които се бях зарекла да не пия никога повече..
Не знам колко е правилно това лечение, ще има ли рестарт така да се каже на яйчниците да спрат да тръвгват тези фоликули, когато не им е времето....Sad

Щом стои задържан фоликул, значи не е имало овулация този месец, т.е. лигавицата е била тънка. Нормално е при ановулаторен цикъл да имате оскъдно кървене. На мен ми се случи преди няколко месеца същото и с едномесечен прием на Регулон нещата се върнаха към нормата.

# 110

Щом стои задържан фоликул, значи не е имало овулация този месец, т.е. лигавицата е била тънка. Нормално е при ановулаторен цикъл да имате оскъдно кървене. На мен ми се случи преди няколко месеца същото и с едномесечен прием на Регулон нещата се върнаха към нормата.
Благодаря ви ! Тъй като аз започвам приема не от 1-ви ден наМЦ( имах 2 кървенета), сега имам всички симптоми на такава...И лигавицата беше добре, както този, така и миналия месец.  Надявам се да е правилно това предписание и да се нормализира и при мен Yellow Heart

# 111
И аз влизам да дам информация с моето положение..След като миналия месец на 3ти ден на МЦ имах високи ФСХ и ЛХ, като за менопауза, на прегледа (в края на месеца) се оказа, че предстои да имам късна овулация и предстои да ми закъснее от обичайното цикъла. Овулация реално, не знам колко е имало, предвид тези високи нива, които бяха (теста показа че има). След това ми дойде след 14 дни някъде, а от 3ти ден ми изписаха Летрозол за 5 дни и на 12 ден имаше един фоликул 19 мм и няколко малки, които няма да се доразвият.. Не пих 3х1 летрозола, както беше изписано( а по 2 на ден), хвана ме страх да пия такава доза.
Имах добра лигавица и според гинеколога, ми предстоеше овулация до 1-2 дни.. Което е супер, ама теста не показа нищо такова. Само в деня на прегледа имаше  бледа чертичка и следващите 2-3 дни само по една, отрицателна.
Поне ме успокои, че за сега не вижда да влизам в менопауза (на 41г) съм с ИЯР.
Та искам да питам, какво става с фоликула, ако не се е пукнал? Задържан ли ще бъде и как ще разбера?
Имах симптомите.. усещам си по принцип овулацията, но теста не отчете нищо...
Сега чакам да видя дали ще ми дойде навреме и другия месец пак ще пусна някакви изследвания.

Здрасти, да ако не се спука фоликула се задържа и превръва в киста. Този филм го играех аз всеки месец, сега съм малко в застпй, понеже пия регулон. Да видим какво ще стане.

# 112
м да видя дали ще ми дойде навреме и другия месец пак ще пусна някакви изследвания.
[/quote]

Здрасти, да ако не се спука фоликула се задържа и превръва в киста. Този филм го играех аз всеки месец, сега съм малко в застпй, понеже пия регулон. Да видим какво ще стане.
[/quote]
И аз вече съм на регулон... Имаше образувала киста.
Надявам се за 1 месец, защото не се чувствам много добре от тези хапчета.

# 113
Здравейте. На 36 години съм. Цикълът ми винаги е бил редовен и ми е идвал на 22 дни. Нямам операции или здравословни проблеми. И майка ми и баба ми са с по 2 деца.  На 12.12.2024 г. си направих изследвания на 3 ден от цикъла в лаборатория Кандиларов и за мой ужас останових, че имам нисък АМХ - 0.45 ng/mL (0.1-10.4), FSH 10.9 U/L  и инхибин B 103.9 pg/mL (10-270). На 16.02.2025 г. повторих изследванията на втори ден от МЦ в лаборатория Цибалаб. Имах TSH: 2.48 mIU/l (0.300-4.200), Prolactin 239 mIU/l (125-635), LH 9.42 IU/I (2.4-12.6), FSH 13.8 IU/I (3.5-12.5), Estradiol 136 pmol/l (45.4-854), testosteron 1.03 nmol/l (0.22-2.90), AMH plus 0.69 ng/mL (0.4-6.Sunglasses, inhibin B 54.24 pg/ml (40-200), витамин D total (25-OH Vitamin D) - 40.40 nmol/l (50-120). Направих си PCR за мукуплазма и уреплазма, който е отрицателен и тест за Хламидия трахоматис 0.23 ratio (реф.стойност до 0.90 (0.9-1.1: Сива зона). Две седмици по-рано си правих профилактични изследвания в лаборатория Синево: ПКК и урина и всичко ми беше в нормата (общ холестерол, глюкоза и т.н.). На 3ти ден от МЦ си направих ултразвуково изследване на яйчников резерв и в едния яйчник имах 3 фоликула MOD 18 mm до 7.1, а в другия 2АФ - MOD 20 mm до 8.2. В петък на 7 ден от МЦ бях на ултразвуков преглед и гинеколожката установи, че нямам овулация. В понеделник съм пак на ултразвук. Интересува ме дали е хубаво да си направя и някакви други изследвания? Репродуктивен специалист, който ми направи ултразвуковото изследване ми предписа витамин D3 oilessen 1000 mg по 1 т. дневно. Каза ми да си взема: DHEA 2*1 т. И Profertil за жени 2 пъти по 1 т/дн.  Почнах да пия витамин D, но за другите добавки се чудя, тъй като не открих мнения за тях. Седмица по-рано бях и при друг репродуктивен специалист, но не останах доволна от прегледа. Той ми изписа Pregna formula NBL, но и него не съм взимала. Познати ни препоръчаха Pulsatilla на Boron. Една приятелка ще замразява яйцеклетки са й казали да приема витамин D3 в комбинация с К2? Отделно Кю ензом К10, ресвератрол и селен. Моля, ако някой има мнение за продуктите по-горе да каже впечатления? Чудех се какви добавки мога да си взема, за да подобря шансовете си за забременяване по естествен начин? Отделно лекарката ми каза на база моите показатели, че ако не забременея до 3 месеца, да отида пак при нея, за да търсим варианти и да бе чакам 6 месеца, както е по принцип? С приятеля ми досега не сме правили опити за забременяване, но много искаме да си имаме бебе. Моля за съдействие и съвет и благодаря предварително.

# 114
Не мога да ти дам съвети за добавките, но съм склонна да се съглася с лекарката, че ако искате деца е хубаво да не чакате твърде дълго. 5 фоликула не са никак много и не е изключено сравнително бързо, в рамките на година-две-три - да останеш почти без. Качеството, за съжаление, по принцип няма как да се знае как е.

А твоят партньор правил ли е изследвания? Според мен е хубаво и той веднага да направи една разширена спермограма, вместо да чакате да видите дали ще стане. Причините да не става може да са и от двете срани, не е автоматично проблемът в женското здраве.

# 115
Здравейте.
Някой запознат ли е с този вид ХЗТ?
https://www.puls.bg/aktsenti-c-16/nova-khormonozamestitelna-tera … organizma-n-49354

# 116

Казано просто ХЗТ по час -проследяване на естественият циркаден ритъм в организма, който отговаря за периодичното секретиране на хормони. Разработена е специална епидурална инфузионна помпа.

Те хормоните се отделят пулсативно от мозъка. В менопаузата това се нарушава също и при стрес.
Интересно ама тая помпа докато стигне до нашите лекари ..............

# 117
м да видя дали ще ми дойде навреме и другия месец пак ще пусна някакви изследвания.

[/quote]
И аз вече съм на регулон... Имаше образувала киста.
Надявам се за 1 месец, защото не се чувствам много добре от тези хапчета.
[/quote]
И аз бях в твоето положение, а реголона помага за кистите, но и на мен ми действаше ужастно. Чувствах постоянна умора....пожелавам ти успех.

# 118
Здравейте, пуснах днес хормони в Кандиларов и АМХ е доста нисък. На 40 години съм, изследванията са пуснати на 3-ти ден от МЦ. В момента вит. Д ми е занижен и пия добавки. Четох, че АМХ се влияе донякъде от ниските нива на вит. Д. А LH и FSH добри ли са като стойности?

# 119
ЛХ и ФСХ са топ. Не е толкова зле АМХ за възрастта, отделно, че варира месец за месец и отделно, че служи основно за ориентир при инвитро процедури

Общи условия

Активация на акаунт