Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 911
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Поли, аз знам, че за лятото лосионче за масане и масаж, за по-студено - олио. Олио в жегата не е добре. И един въпрос - малки опаковки на Мустела къде мога да намеря? Он-лайн някъде или във физически аптеки и магазини?
Аз си поръчах този сет от Нотино:

# 106
Момичетата, които лежат и се пазят, айде и аз при вас. Днес бях на преглед в 32 и 4 дни и ми измери шийка 2,6. Предния преглед беше 3,1. Аз от началото си вървя с къса шийка 3,4-3,2. Предната бременност лежах от 5 месец с 2,6. Все си мислех, че ще ми се размине тази бременност, но покрай баткото и дневните ми активности съм се претоварила без да разбера, а на моменти и разбирах. Та днес препоръката на лекаря е да лежа повече, не ми е забранил да ставам, разреши и след няколко дни да отидем на море в Гърция, но там само лежане под чадъра. Надявам се устискам 36 седмица, а защо не първият ден на 39та, за когато ми каза, че иска и да е секциото. Стискайте ми палци, моля❣ Ще си пия магнезия, останалите добавки и ще лежа.
Напоследък и аз много се развълнувах за дрешките, взела съм само 0-3 те пък ми изглеждат големи и като знам с баткото, който се роди 4 кг как за една седмица умаляха и мъжът ми ме питаше защо съм взела малки дрехи и бързо да поръчвам други. 50 размер изобщо не му станаха, че и от тях се заредих. Сега нямам толкова малки и дано се роди едричко бебе на термин. Както беше писала някоя от вас, по-добре да са широкички дрешките, отколкото малки.

А усетила ли си нещо? Контракции? Или просто от напредването на бременността се е скъсила?

# 107
Имам контракции, даже преди месец и нещо имах повече и лекарят препоръча да си почивам. Опитвам се, с дете на 3,5 колко се получава. 🤔  Ние правихме и 🥰 с мъжа ми, може и от това да е, защото лекарят още при първият преглед каза спирате и ние до сега бяхме спрели. Някакви по-дълги разходки съм имала също, бебето тежи според него, но аз не му и казах за 🥰. Безразсъдно от наша страна след като от начало внимавахме.

# 108
Да се включа и аз за пазара. Точно вчера ми пристигна пратката от намаленията на H&M. По съвет на братовчедка ми, която роди момченце 3050г преди 2м поръчах бодита, ританки и ромпъри 56 понеже тя едва сега е минала на 62. Разбира се взех и няколко броя от 62 за всеки случай така и така бяха намалени, а от бебешките на H&M всички мои познати са много доволни.
За изписването поръчах комплект от сайта barborani, но е с дълъг ръкав и ританки и май трябва да измисля нещо по-леко, ако е по-топло.

Козметика взех на мустела, а гнездо на Jukki. Спряхме се на кошара с матрак на
magniflex pierre cardin

# 109
Момичета в сайта на гален.бг има доста намаления. При поръчка над 50лв е безплатна доставката

# 110
  • гр. София
Момичета в сайта на гален.бг има доста намаления. При поръчка над 50лв е безплатна доставката

Даа, а цените им дори и без намаления пак са по-добри от на повечето аптеки за почти всичко, което съм търсила.
Затова и до ден днешен поръчвам от тях голяма част от козметиката и консумативите за малкия, понякога и по нещо за мен - в месеца поне по веднъж, сега пак чакам доставка. 😀

# 111
Аз да кажа , че поръчай от намаленията на lc Waikiki разкошни бодита , костюмчета и цели пижамки.Просто памукът е невероятен.
И преди съм поръчвала за по-големите ми деца , но тези са просто уникални!

# 112
Момичета, ваксинирах се. Засега нищо ми няма 3 часа по-късно. Леко се опита да ме заболи мястото, но се разсеях и малко след това го нямаше и това усещане.

И аз съм фен на Waikiki, ще направя някои покупки също.

# 113
Аз имам малко глупав може би въпрос 😁 Тези чувалчета за спане и пелени за повиване задължителни ли са? Не може ли да си спи с пижамка/боди и одеялце отгоре?
И също така за възглавници какво мислите? Изобщо без? Или от тези бебешките, които имат вдигнато само отстрани, а в средата не?

# 114
Без възглавница ще са моите дълго време, както съветват в Холандия. Направо май беше като забранено, поради риска от задушаване. И за другите неща е същата причинта. Новороденото е твърде малко, за да се оправи само, ако устичката и носленцето се озоват плътно до нещо. Затова и на запад слагат в чувалчета. Но който е уверен, че ще патрулира достатъчно около креватчето, може да сложи възглавница и завивка... Примерно ако има баби, които постоянно влизат да проверяват бебето 😁

П. П. Едва вчера осъзнах, че съм в 8 месец, а по инерция съм излъгала доста хора, че съм още в 7!

# 115
  • София
По всички клипове казват, че най-безопасният сън за новородено е повито. Всяко одеяло, възглавници/калъфки, обиколници и т.н. са предпоставка за задушаване и ВДС. Имам приятелка, която не искаше да си повива бебето и си го завиваше, нищо не му стана, но си е въпрос на избор как ще си слагаш детето да спи и дали можеш да осигуриш непрестанен надзор. Същото е и с позите за спане. Най-безопасна се води по гръб, но майка ми примерно казва, че ако върнело кърма може да се задави, затова настрани да спяло. И аз съм изгубена из тези съвети и насоки.

Аз днес бях на преглед и тонове. Пак спящо бебе, но този път я събудихме по-лесно. За пръв път ядох вафла насила. Sweat Smile
Бебка е 2320гр и върви с една седмица напред. Плацентата ми е втора степен и според лекаря това е нормално. Предупреди ме да пия много вода и да не излизам в жегата, за да не се дехидратира бебето. Вече е обърната с главата надолу, но ме предупреди, че би могла да се измести пак. Засега всичко е наред, в четвъртък съм на последна ФМ и се надявам и там всичко да е точно и ако може да изкара снимчици. Heartbeat

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 20:12 от kuklichka_

# 116
Медицинските препоръки са без възглавници и без одеяла/завивки. Повито е най-добре или в чувалчета за сън с позиция ръце нагоре. Идеята е да не се стряскат заради рефлекс на Моро, а да спят спокойно.
Не разбирам тези антирефлуксни, за оформяне на главата и т.н. възглавници. Гнездото също не е подходящо за нощен сън.
Оставя се бебето по гръб с обърната настрани главичка да спи. В някои родилни ги оставят на една страна и през няколко часа ги въртят, но не е моят подход.
Мненията са противоречиви - въпрос на избор е.

# 117
Аз да докладвам почти седмица след ваксината. Боля ме ръката 2 дни, на 3тия ден имах съвсем леки усещания вече. Не съм имала друга реакция, а очаквах такава.  

Всеки ден правя упражнения за обръщане на бебето, но според мен си стои седалищно.

Днес ми пристигнаха цели 3 пакета от Амазон, с 2 различни куриери 😝 Да знаете, че вече се предлага безплатна доставка до България при поръчки на обща стойност над 49€. Бях поръчала стерилизатор за микровълнова, ръчната помпа на Мадела, кошче за памперси на Tommy Tippee, чаршафчета и муселинови пелени, всичко на доста по-добри цени, отколкото в България.

Жегата ме мори изключително много, само гледам прогнозата и се надявам да паднат малко температурите.

# 118
За момичетата в Германия да кажа, и при нас обикновено е по-изгодно да се пазарува от онлайн аптека, отколкото от физическа, стига да не ви е супер спешно това, което купувате. Аз миналата седмица поръчвах - обзаведох се с билкова кръв по мои изчисления до около раждането, още една опаковка витамини за бременни (толкова не ми стигаха до края) и една опаковка витамини за кърмачки, както и една опаковка физиологичен разтвор 0.9% ампулки за бебето (и за инхалации ако има нужда за Макси и изобщо... все ще влязат в употреба).

За ваксината забравих и аз да докладвам, и при мен 2-3 дни беше цялата работа. При мен не бих казала точно болка, по-скоро някакъв дискомфорт около мястото на ваксинация, но нищо особено. Абсолютно никакви други симптоми не съм имала, но аз и по принцип нямам нежелани реакции на ваксини.

Нирвана, аз също се присъединявам към момичетата, които вече са обяснили - безопасния сън се смята без нищо в леглото, само с чувалче за сън. Повиването и аз знам, че е основно с цел да не се стряска бебето от рефлекса на Моро, и отделно им е по-познато като усещане, все пак в края си им е тясно в корема на мама и са сгушени хубаво. За в количката е ок да спи завито с одеялце/пеленка, защото е на практика под постоянен надзор, дори и да си дръпне одеялцето върху лицето мама веднага ще го махне. Повиването обаче да не забравим да споменем се смята за безопасно само до първите признаци, че бебето ще започне скоро да се върти - след това е опасно и трябва да се спре веднага. Подчертавам само, че става въпрос не за първо завъртане, а за признаци, че идва въртенето, тъй като е умение, което спокойно може да се случи за пръв път през нощта.

Кукличка, ако не се лъжа нашите майки са ги съветвали бебето да спи даже по корем, за да не се задавя (или поне свекърва ми така се опитваше да ми обяснява с първото), официалната препоръка в момента е по гръб с главичка настрани. Не съм въртяла по няколко пъти на нощ главата, мен ме посъветваха просто да редувам страните като го слагам да спи (на завъртане на главата, а не на цялото тяло). Не съм се престаравала, дори и да съм го сложила два пъти подред на една и съща страна, не ми е било страшно.

Изпращам ви малко хлад от тук (пък дано пристигне), съчувствам ви за жегата. А акушерката каза миналата седмица, че на нас тук в момента и времето ни помага за подуването на крака и т.н., защото в жегата се задържа повече вода, а при нас си е хладно и даже днес например дъждовно.

# 119
В началото нищо няма да му стане,ако е с чаршаф, даже в МД си бяха завити с юрганчета зимата,те не се въртят. После е полезно заради риска от задушаване, но за мен влязоха в реална употреба,когато се развиваха постоянно. Но се ползват у нас до махането на памперса през нощта,иначе не е удобно за детето.
Относно въртенето, последните препоръки са по гръб,но аз не съм напълно съгласна с това от личен опит. Слагах го настрани,на всяко кърмене го слагах на другата страна,те често си се обръщат сами по гръб. Но от това слагане по гръб, на сестрата ма мъжа ми,детенцето беше получило скъсяване на вратлето от едната страна,понеже си обръщаше главичката само на една страна като спи(тортиколис) и лекарите в Щатите(тя е там) ѝ бяха казали,че е по-добре да се върти на двете страни просто,вместо да се слага само по гръб. За мен не е било проблем да го сложа в другата посока просто.

Общи условия

Активация на акаунт