Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 913
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И моите деца бяха с одеалце в началото, като не могат да мърдат много. Постепенно минавам на чувалчета за сън. Без възглавници спяха, дъщеря ми някъде след годинка почна да ползва, но и досега може без нея. Леглото трябва да е абсолютно празно, в началото те не хващат и не дърпат нищо. Но към 4тия месец вече се започва опипване и опознаване на всичко и тогава вече има опасност от задушаване.

# 121
Някой има ли отзиви за колички с марка Anex ☺

# 122
И аз се ваксинирах в понеделник. Изпитвам дискомфорт в областта на ваксината и лека болка, понеже спя на ръката, на която е бита, но не е кой знае какво. Нямам никакви други симптоми.

Аз като първескиня да питам, предвид, че бебетата са ни летни, няма ли да е добре да спят с боди, дори и с дълъг ръкав да е, вместо в чувал. У нас е доста топло, в стаята на бебето няма климатик, ще се регулира евентуално от съседната такава. Все си мисля, че, ако го сложа и в чувал, ще го прегрея. Вече след септември обмислям да купя есенен чувал, вместо летен.

Мамите с повече опит процедирали ли са така, поне с летни бебета или всички сте ползвали чували?

# 123
Аз да докладвам почти седмица след ваксината. Боля ме ръката 2 дни, на 3тия ден имах съвсем леки усещания вече. Не съм имала друга реакция, а очаквах такава.  

Всеки ден правя упражнения за обръщане на бебето, но според мен си стои седалищно.

Днес ми пристигнаха цели 3 пакета от Амазон, с 2 различни куриери 😝 Да знаете, че вече се предлага безплатна доставка до България при поръчки на обща стойност над 49€. Бях поръчала стерилизатор за микровълнова, ръчната помпа на Мадела, кошче за памперси на Tommy Tippee, чаршафчета и муселинови пелени, всичко на доста по-добри цени, отколкото в България.

Жегата ме мори изключително много, само гледам прогнозата и се надявам да паднат малко температурите.

Gerka от кой Амазон си поръчвала?

Иначе и аз в понеделник си бих ваксината и само лека болка имах в ръката вечерта и днес пак на моменти , но отшумя.

# 124
Аз малко ще ви отклоня от темата за ваксината,но понеже съм в страшна дилема за вечния спор между стъклени или пластмасови шишета.. вие какви избрахте ?
Гледам на авент 2 комплекта като единия е стъкло,другия не и се чудя кой да поръчам…
М/у другото по-лесно съм избирала обзавеждане за къщата отколкото това 🤦🏽♀😂

# 125
Много благодаря на всички! Направо не знам какво ни чака. Все си мислиш, че си подготвен, а то... 😁 Гледам си корема, гледам го на екрана, когато сме на лекар, но знам, че нищо общо няма да има с момента, когато го видим и докоснем. Чудо на чудесата е това. 😍💗
Ще взема по няколко пелени и чувалчета. А кога се слага с едното да спи, и кога с другото? През деня, през нощта? Има ли значение? Чувалчетата са с дупки за ръцете, нали? А с пелените ръцете са си прибрани вътре?
Благодаря отново на всички! Беше ми много полезно!🍀💗

# 126
Стилиана, бих казала, че много зависи от температурата ви вкъщи. В гугъл има куп инфографики за обличане на бебето за сън според температурата, онзи ден май гледах някаква на български точно, сега не знам къде беше. Не мисля, че някой ще тръгне да си навлича бебето за спане при 30 градуса в стаята примерно. Отделно имай предвид, че чувалите са с различна дебелина (летните се водят 0.5тог) и съответно има сериозна разлика дали ще го сложиш в 0.5 или в 2тог. Моето първо дете лятото вече беше на няколко месеца, спал е и без чувал, но пък при нас рядко и не за дълго стават големите жеги. В момента планирам за второто тънка пелена за повиване + боди отдолу за по-горещите дни, като при нужда ще охлаждам стаята. Естествено, предпочитам да спим на по-прохладно, но ако и когато стане жега у нас горния етаж трудно се охлажда под 24 (да не кажа, че няма шанс).

Съншайн, на пук на всяка логика на повечето аз в началото бях взела комплект с пластмасови бутилки на Авент, вече може би около годинка му взех стъклени шишета. Тук може би има значение, че моето дете си го кърмех изцяло, така че не ги е и ползвал много тези шишета, той и на вода не беше особен почитател тогава.

Нирвана, точно така, типичните чувалчета за сън са с дупки за ръцете, а пелените за повиване прибират ръцете вътре. Има вече и всякакви комбинирани варианти (за объркване на първескините Joy ). Аз държа на повиването, за да се възползвам от евентуалния по-спокоен сън. Баткото като зимно бебе е спал и в комбинация с късо боди, пижама, повит и в чувал, вече като беше топло е спал и само с боди или само с пижама (според зависи от температурата), бяхме си и в България като беше на 3-4 месеца, на жеги от по 30 градуса без климатик в жилището е спал и само по памперс. Сега като се сещам колко му беше тежко да спи на тази жега се радвам, че нямаме планове да се прибираме по това време този път. От дете, което вкъщи си спеше вече по цяла нощ, там се превърна в бебе, което по цяла нощ се въртеше и пъшкаше и се будеше да посуче малко. Така че, ако имате възможност, моят съвет би бил да нагласяте температурата вкъщи, естествено не с огромна разлика с външната, за да не си навлечете други проблеми като влизате/излизате.

И да ви се похваля, днес на курса започнахме вече темите за фазите на раждането, което за мен означава, че с гаранция ще съм чула пак това, което ми е най-важно, понеже изчислявах, че този път няма да успея да изкарам всичките 14 лекции от курса, дори и бебето пак да реши, че не му се излиза.

# 127
  • гр. София
И аз точно влизах да пиша, че има различни дебелини на чувалчетата за сън. Чувалче не значи непременно нещо супер плътно и тежко.
Летните 0.5 тог на Angel baby например ги дават за температура в помещението 25-28 градуса. Те са супер тънки, точно като чаршаф (с какъвто обикновено спим и повечето възрастни през лятото).
Синът ми в момента спи в такова чувалче, отдолу е с лятна пижама, в стаята е 25 градуса.
Като новородено лятото пак беше с чувалче за нощния сън, а отдолу само боди с къс ръкав. През деня не го слагах в чувал, беше завит с тънка пелена, но пък постоянно го наблюдавах.

# 128
Аз да кажа , че поръчай от намаленията на lc Waikiki разкошни бодита , костюмчета и цели пижамки.Просто памукът е невероятен.
И преди съм поръчвала за по-големите ми деца , но тези са просто уникални!
Кой размер поръча, аз взех едни гащеризони 50 р-р, но ми се виждат много малки, а материята доста по - груба от H&M, затова сега се чудя да пусна ли поръчка от сайта им.

# 129
Много се радвам, че влязох в темичката, радвам се, че сме заедно тук да си помагаме. Най-вече благодаля на мамите с опит. Много ми беше полезна информацията за аптеки Гален и за спалните чувалчета Angel Baby.

Момичета, вие как спите? Аз от месеци съм на мисия да не се завъртам по гръб. Обзавела съм се с възглавница за между коленете, за между глезените, една двойна за опора на кръста и корема (отделно доподпирам с хавлии), една, която гушкам и две за главата. Съответно, като искам да се обърна на другата страна, всичко трябва да го преместя и него. Това се случва нощем, като стана до тоалетна между 2 и еди колко си пъти. Да не говорим в тая жега какво е да спиш с толкова възглавници. То затова и не си взех от тея големите..., че само това остава да се сгуша между двете й части.

# 130
Моята възглавница е от големите, тип подкова и ми е много удобно. Ама в спалнята е ледник, защото спя на климатик, иначе не мога да затворя очи. Все ми е горещо. Ние отваряме спалнята, която е на втория етаж и така е по-хладно и в другите спални при баткото и таткото, че и той избяга от мен студено му било в спалнята ни. Спа единия ден с олекотено и каза Не, не!
Баткото спи с лятно чувалче на Анджъл бейби, бях ги махнала като го пуснах на градина миналата година, за да не се обърква и там да си търси чувалчето. Завивах си го, но вечер по 10 пъти го проверявам. Сега бременна пак вкарах чувалчетата за сън и си е спокойствие, знам че е завит. За бебето взех 0,5 тог лятно и едно тип за повиване 1 тог. Ще видя кое кога ще ползвам, зависи от температурата вкъщи. Иначе навън ще е с пеленка завито.
Започнах да гледах видеа за къпане и обгрижване на бебето у дома, ей така да си припомня. Мислех да ги оставя за в болницата, но за там ще взема книга. Гледам видеата на Ася Демирева, защото много я харесвам и е голям смях с нея.
Днес ще събера багажа на малкия, ще ги пращам на море с баща му, аз няма да ходя. Не сме се отделяли с детето за толкова време , навсякъде е бил с нас и ще ми липсва вероятно. Тъкмо ще е подготовка за нас за момента, в който вляза в родилното.

# 131
Здравейте момичета, вчера минах на преглед пуснаха и доплер за момента всичко е наред с кръвотока, плацентата я храни(все още) и бебка си расте. Остава ми още един преглед преди престоящото раждане.Насрочих си дата за секцио, много исках нормално, но взе да ме хваща шубето. Имам болки в среза от предишното секцио и според лекаря ми съм взела най-правилното решение ( бях се запънала като магаре на мост за нормално раждане). Та след по-малко от месец ще си гушкам бебе, чак някак нереално ми звучи. Заложила съм на шишета Авент пластмаса и биби Нук. За изписването съм подготвила боди с къс ръкав, къси панталонки и една муселинова пелена. Ще заложа на спането без възглавница и аз. При нужда ще намятам пеленка или чаршавче няма да повивам за Юли и Август не мисля, че ще е удачно, нямаме климатик и в стаята си е топло. Късмет момиченца!
 Вижда му се края вече🥳🥳🥳

# 132
Здравейте, момичета!
На ЖК в 28 гс мериха беба краче, глава в норма и изоставащо коремче с 2 седмици. Преди 2 седмици като бях на преглед всичко беше в норма (ходя на 2 седмици заради шийката). Някой в подобна ситуация? Попринцип съм ниска и слаба и не очакваме бебе гигант, но много се шашнах и притесних.

# 133
Аз да докладвам почти седмица след ваксината. Боля ме ръката 2 дни, на 3тия ден имах съвсем леки усещания вече. Не съм имала друга реакция, а очаквах такава.  

Всеки ден правя упражнения за обръщане на бебето, но според мен си стои седалищно.

Днес ми пристигнаха цели 3 пакета от Амазон, с 2 различни куриери 😝 Да знаете, че вече се предлага безплатна доставка до България при поръчки на обща стойност над 49€. Бях поръчала стерилизатор за микровълнова, ръчната помпа на Мадела, кошче за памперси на Tommy Tippee, чаршафчета и муселинови пелени, всичко на доста по-добри цени, отколкото в България.

Жегата ме мори изключително много, само гледам прогнозата и се надявам да паднат малко температурите.

Gerka от кой Амазон си поръчвала?

Аз също това искам да попитам 😊

# 134
Привет на всички Simple Smile
Аз също съм от неспящите нощем, ставам по 3-4 пъти до тоалетна, моят човек много се върти..рита, настиска, голям дискомфорт.
 За възглавницата с първото дете почнах да ползвам чак 4-5 месец, като позата за сън беше настрани и на всяко кърмене я завъртах на притовоположната, тя и без тва сучеше на 2 часа.
За завиването почти не ползвах чувалчето , в началото не се въртеше, а веднъж с чувалчето я намерих с крак и ръка през единия отвор:)
Моите първи тонове ще са идната седмица, ваксината мисля пак тогава, почва да ми става притеснено, като цяло докато не проговорим в болницата как ще премине това раждане.................боли  ме и старото секцио, боли ме и където имам херния, но ако кажат нормално .....така ще е .
 Вики... аз чакам акушерката да каже какво - що трябва като лекарства от аптеката, но виждам ,че ти си поръчала някои неща, ако не те затруднявам прати линкове . В БГ ползвах за пъпа спирт и топоцин , но тук май няма такава антибиотична пудра и не знам изобщо какво ползват немците за пъпчето.  Курс при нас няма иначе щеше да ми е от полза.Витамини не пия за бременни така и не ми изписаха, но на своя глава пия по 1 таблетка магнезии заради крапмите, който мисля да спра след месец.
Дрешки взех и 50 размер въпреки ,че ми изглеждат мн малки , имам и до 6-9 месец така че ще пада преобличане. Комплекта за изписване не съм го мислила, като дойде човечето според килограмите и времето на момента ще решавам.
 И последно шишета мисля на Авент да взема, ако нещо се запънем с кърменето да има , но предния път така и  стояха.

Общи условия

Активация на акаунт