Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 837
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Mama2288, о да... като почна да се разхождам и измина известно разстояние и се започва... усещането е все едно всеки момент някое от бебетата ще се подаде отдолу 😳😄 Днес споделих на док и той ми измери с вагинален шийката, след което ми направи преглед за разкритие. Каза да огранича разходките, защото едното бебе си е опряло главата в шийката и имам малко разширение.
Мама Лиса, вероятно твоите разширени вени са в по-лека форма, което е супер. Моите са си в тежка фаза,  за жалост, но това е положението.
Marbella, беше ми полезен коментарът ти 😘 Още утре ще ида да си купя резервен чифт чорапи, защото наистина тези, които имам, ще са за изхвърляне след секциото.

# 301
Аз също отскоро имам такива усещания в 32г.с. Случва се докато вървя и имам чувството, че бебето ще изпадне. Задължително ще питам доктора на прегледа във вторник.
А някоя има юи движения или удари към родовия канал? В последните няколко дни такива зачестяват и аз не знам дали да се притеснявам. Понякога са, съпроводени с моментна болка, ако не, е просто дискомфорт. Та не знам даши да се притеснявам. При мен все излизат фалшиви тревоги. Обаче като стана дума за раждане, съм рискова...

# 302
Извинявай, че си позволих да задам въпрос, който наистина ме интересува, ще се постарая за вбъдеще да те запомня и повече да не те притеснявам!
Иначе ти отговарям на заяжданията само защото смятам, че би могло да е полезно за останалите. Предполагах (но не бях сигурна, затова се информирах), че главната цел на записа на детските сърдечни тонове е оценка на това как се чувства бебето в утробата, дали получава достатъчно кислород и кръвоток, тоест наистина се извършва по-често при рискови бременности и при проблеми с бебето.
В това видео е обяснено доста добре. https://www.youtube.com/watch?v=WLHNHWY_sd0

Скрит текст:
Ама кой въобще ти е казал, че има риск от тоновете? Всеки път се изказваш леко неподготвена и едва ли не скачаш на скандали в групата?! 😳
Просто споделих опита и коментара на моята док.! Все пак мисля, че тя е много по-запозната от теб 🤪 Предвид положението на бебето, че е седалищно има опасност да не тръгне естествено раждане, защото никой в моята болница, в която ще раждам не предприема риск да изражда нормално. Така с тоновете ще има повече време за реакция и ще знае какво да прави жената. Никой не е казал че има риск за бебето. Надявам се следващия път да не се изразяваш така ядосано, защото всички сме бременни в тази група и споделяме опита си, а не се опитваме да спорим с някого. Приятна вечер, Герка 😊
Моите тонове са всяка седмица (с едно бебе) от 32г.с., но имам приятелки, които ходят на 2 седмици веднъж и реших да попитам моята следяща защо моите са всяка седмица и дали нещо я притеснява, предвид това, че миналата седмица тоновете, контракциите и вс др. беше наред.. Тя ми отговори, че бебето щом е седалищно лично тя не предприема рискове за тонове през 2 седмици, защото за нея тоновете дават информация за близо 7,8 дни напред, та за нейно и мое спокойствие решихме, че ще си бъдат всяка седмица.

Каква е връзката м/у седалищно бебе и по-голям риск за тоновете? И моето е седалищно, не са ми казали такова нещо. Като цяло ми е много сдухано заради позицията му, но четох доста и няма данни седалищните бебета да имат повече проблеми или по някакъв начин да страдат заради положението си, или да са в някакъв риск Flushed

Аз днес бях за първи път на тонове (точно в 34 гс). След 2 седмици ще ходя пак. Точно преди да сложи измервателите, докторът провери позицията на бебето чрез натискане и то направо пощуря Stuck Out Tongue Closed Eyes Първите 4-5 мин от измерването машинката само пищеше и показваше пулс 160-180. После се успокои. Всъщност някой може ли да обясни какво точно се гледа на тези тонове - аз определено забелязах връзка м/у пулса на бебето и движението му. Тоест ако спи в това време, ще има много по-нисък пулс. Кога има повод за притеснение?

Скрит текст:
Много интересно защо мислиш, че съм ядосана, зададох обикновен въпрос? Явно не съм ползвала достатъчно емотинки? Sweat Smile Или съм задала твърде директно въпроса?
И на теб приятна вечер!

# 303
Благодаря ви. Аз все знам кога да питам и кога да мисля, че всичко е ок и просто да си чакам преглед. Този път обаче ако нещата са се придвижили, ще си настоявам за повече следене, защото никак не ми се иска да раждам, преди да е дошло времето. Досега не бях рискова, сега ще си искам повече внимание. Тъкмо почти не ми остана неотложна работа само за мен и ще лежа.

Ами как сте със сядането на тоалетната чиния? Моите бебета са позиционирани ниско и аз сядам под тъп ъгъл назад, защото корема ми опира в краката и гащите ограничават разкрача. Спирам да нося панталони под каквато и да е форма, само рокли. Даже имам дрехи, които така и не носих.

Относно хемороидите, при мен лично помагат някои прочетени съвети: избягвам да се бърша с хартия, а се мия директно на душа, и то 2-3-4 пъти на ден правя тоалет, сменям често бельото, не ползвам превръзки, а от години в къщи купуваме само натурална тоалетна хартия. Бялата я избелвали с белина.

# 304
  • София
И аз имам такива “удари” ниско долу и наистина усещането е сякаш бебето аха и ще се подаде (звучи абсурдно де) Sweat Smile , а на последния преглед миналата седмица шийката е била 32мм.
А някоя от вас усеща ли разширение/болка в таза? Боли ме отстрани на бедрата, от вътрешната страна на свивките и сякаш самата срамна кост, главно при ставане от леглото и при вървене. Измерих +3см на ханша за последните седмици, а съм качила около килограм за този период. Четох, че такива болки и разширение на таза предполагат добри шансове за естествено раждане, но наистина е неприятно чувство.

И при мен сядането на тоалетната е под тъп ъгъл, излегната назад. Smile Даже понякога си придържам корема с ръце. Sweat Smile

# 305
Според ФМ контракциите, които ми почнаха още 5-тия месец са били заради увеличените води. Веднага след прегледа тогава наложих по - строг режим на хранене и за две седмици спряха, като от тогава съм нямала.
Шийката ми беше 33мм в 28г.с. и от тогава не са я мерили.
И аз бях при д-р Павлова вчера за последна ФМ. Плацентата ми е втора степен, което ми обясни, че е златната среда до към 35г.с. след това става трета. Дори да сте с трета степен не било фатално, а просто изисквало повече наблюдение.
Много ме похвали за малкото качени килограми и вече нормалните води. Каза, че много добре съм се погрижила за бебчето, при което ревнах естествено. Гледах малкото личице на бебка на екрана и не издържах. Sob
Всичко общо взето ѝ е наред, с голяма глава е, но коремчето е нормално. Големината на главата била генетично обособена (таткото е виновен Sweat Smile ) и затова я мерят със седмица напред и според апарата терминът е края на юли.
Беше седалищно разположена до около 31-32г.с., но в 33-та се обърна - аз го усетих и след няколко дни на прегледа ми го потвърдиха. Има веднъж усукана около врата пъпна връв, която според лекарката ще я държи в тази позиция до края и няма да се мести повече. Не било опасно състояние и се срещало при 25% от бременните.
И така, 34г.с. 2350гр. плюс/минус 350гр. Heart

Понеже и аз чакам бебка да се обърна и съм в 31 сед. исках да попитам дали си правила нещо, за да се обърне и наистина ли се обръщат вечерта докато спим?

# 306
  • София
Скрит текст:
Според ФМ контракциите, които ми почнаха още 5-тия месец са били заради увеличените води. Веднага след прегледа тогава наложих по - строг режим на хранене и за две седмици спряха, като от тогава съм нямала.
Шийката ми беше 33мм в 28г.с. и от тогава не са я мерили.
И аз бях при д-р Павлова вчера за последна ФМ. Плацентата ми е втора степен, което ми обясни, че е златната среда до към 35г.с. след това става трета. Дори да сте с трета степен не било фатално, а просто изисквало повече наблюдение.
Много ме похвали за малкото качени килограми и вече нормалните води. Каза, че много добре съм се погрижила за бебчето, при което ревнах естествено. Гледах малкото личице на бебка на екрана и не издържах. Sob
Всичко общо взето ѝ е наред, с голяма глава е, но коремчето е нормално. Големината на главата била генетично обособена (таткото е виновен Sweat Smile ) и затова я мерят със седмица напред и според апарата терминът е края на юли.
Беше седалищно разположена до около 31-32г.с., но в 33-та се обърна - аз го усетих и след няколко дни на прегледа ми го потвърдиха. Има веднъж усукана около врата пъпна връв, която според лекарката ще я държи в тази позиция до края и няма да се мести повече. Не било опасно състояние и се срещало при 25% от бременните.
И така, 34г.с. 2350гр. плюс/минус 350гр. Heart

Понеже и аз чакам бебка да се обърна и съм в 31 сед. исках да попитам дали си правила нещо, за да се обърне и наистина ли се обръщат вечерта докато спим?

Не съм правила нищо, за да де обърне. Усещах я напречно как мърда отляво и от дясно. Един ден усетих много силно движение, направо приплъзване и, абе направо обръщане на вече голямото бебе.  От тогава усещам леко мравучкане ниско долу, където е главата и мърда с ръчички, а силните ритници са горе около стомаха ми. Бебка беше напречно и високо горе, имах постоянни киселини, които също спряха. Това бяха нещата, които усетих.
Иначе четох статия, че най-често бебетата се обръщат точно около 32г.с., но има случаи на обръщане и в последния момент. Лошото е, че лекарите обикновено не чакат, а назначават секцио. Confused
Желая ти успех, на теб и всички, които чакат обръщането! Hug

# 307
До мамите с предишно секцио, имате ли болка на мястото на разреза от предишната операция?
Мен в последно време доста ме наболява като напрягам мускулите на корема, при вдигане на коша за пране, при обръщане в леглото ляво дясно, при ставане. Болката е моментна и остра все едно наново съм оперирана, утре съм на лекар специално за този дискомфорт надявам се на не е нищо сериозно. В 35г.с. съм. Минаха доста годинки от секциото и до момента не съм усещала болка там.

# 308
Да питам дамите на утрогестан , коя седмица ви казаха да го спирате?

# 309
Nanii99, и аз съм с предишно секцио отпреди доста годинки (13), но не съм усещала болка, каквато ти описваш. Питай лекаря си и дано няма нещо притеснително 😘

# 310
Марбела, още седмица ми каза да го слагам - значи при 34 навършени спирам. Кажете същото за магнезия, защото за него нищо не ми казаха. Докога се пие?
Марбела, и аз имам разширени вени на дупето от това, че бебето притиска някакво вена в таза. Бях на съдов хирург и ми каза, че е временно състояние и би трябвало да изчезне до три месеца от раждането. Не каза, че е причина за секцио, а в интерес на истината аз не съм се сетила да информирам следящата ме. Кажи какво знаеш по въпроса, моля

# 311
Amelin, на мен точно заради разширени вени ми се наложи секцио преди 13 години, когато родих дъщеря ми. Други медицински причини нямах. Задължително сподели на АГ, пък дано при теб да не е такъв случаят 😘

# 312
А някоя от вас усеща ли разширение/болка в таза? Боли ме отстрани на бедрата, от вътрешната страна на свивките и сякаш самата срамна кост, главно при ставане от леглото и при вървене. Измерих +3см на ханша за последните седмици, а съм качила около килограм за този период. Четох, че такива болки и разширение на таза предполагат добри шансове за естествено раждане, но наистина е неприятно чувство.
Аз усещам болка само в левия крак, в основата горе, при ставата. С другия крак нямам проблем. Не знам колко помага на раждането, ама аз не мога да си разтворя крака максимално с тази болка 😄😄😄

# 313
Amelin, попитай следящия,за да не те объркам,но по спомен трябва да го спираш вече. Имам позната с близнаци и секцио, която беше направила голям кръвоизлив по време на операцията,защото се беше оказало,че не са ѝ казали да спре магнезия, така че нека лекарят ти да каже. Имам бегъл спомен,че с миналата бременност към 32-ра го спрях.

# 314
Селена, въпроса ти не е неудобен, нали групата е за обмяна на опит 🙂
Аз също се сдобих с тази "екстра" при първата бременност и ако бях раждала естествено не искам да си представям как щяха да ме събират... Сега отново се изостриха, а през годините почти не съм страдала от тях. Може да си правиш компреси със смрадлика, но при изострени симптоми не помага много. Добре ми действат Цикатридина супозитории, също крем Цикатридина. Сега следящата ми изписа и таблетки Флебодия, не съм ги пила до сега, но каза, че са безвредни за бременни и мога да ги пия до края на бременността. Попитай следящия те лекар, няма неудобни въпроси, когато говорим за пациент-лекар.

Нани, аз нямам дискомфорт за сега, също са минали много години от секциото ми, но съм все още в 29та седмица, термина ми е в началото на септември и затова следя и вашата тема. Ако може да споделиш какво ти е казал лекаря.

Момичета има ли от вас някоя с хемороиди? Извинете за неудобният въпрос, но при мен положението е отчайващо и се чудя какво да предприема. Запеченият стомах си ми е отпреди да забременея и тях също от терапията за ин-витро ги обострих, но сега вече е голяма мъка. А иначе ям салати, но не пия много вода ( едвам изпивам литър, литър и половина). Ям доста плодове, но не помага явно. Имам крем, който ми изписаха преди бременността, който е с кортикостероиди и дори тогава не посмях да го мажа.

До мамите с предишно секцио, имате ли болка на мястото на разреза от предишната операция?
Мен в последно време доста ме наболява като напрягам мускулите на корема, при вдигане на коша за пране, при обръщане в леглото ляво дясно, при ставане. Болката е моментна и остра все едно наново съм оперирана, утре съм на лекар специално за този дискомфорт надявам се на не е нищо сериозно. В 35г.с. съм. Минаха доста годинки от секциото и до момента не съм усещала болка там.

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 06:45 от Freziq_P

Общи условия

Активация на акаунт