Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 288
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Привет и от мен,момичета!
Не съм писала скоро, но ви чета всеки ден .Ние сме от една седмица на почивка в Гърция. Идвам на плаж след  16 часа и стоя само на сянка.Утре се прибираме в София и на 21 имам среща с бебето.

Преди да тръгнем бях +12 кг,29та седмица.  Понеделник  ще видим какви съм ги сътворила на почивката с килограмите(доста си хапвам).
Не са малко ,но сравнение с 1вата бременност вървя по-добре .
Доста се подувам и аз ,правя контрастни душове и се мажа с арника  краката преди лягане.Чай от липа доста помага  и вода с лимон.

С баткото използвах Мустела до 3тата година ,после взимам и на Веледа,Биодерма ,ДМ. Гледам да са с по-изчистен състав.   На Мустела слънцезащитата и до сега я използваме.
Сега се чудя бебата  с Мустела или Веледа да бъде....
Бочко до сега използвам спрея за комари,но нямам наблюдение за другите им неща .
Началото на юли се заемам с чистене ,подреждане вкъщи . Надявам се един месец да ми стигне с приготовленията.

# 61
Бочко душгел ползваме в къщи и до днес, защото е мек за пораснали деца и родители, които не искат много химия. Противокомарните Бочко също ползваме. За бебетата обаче отново ще заложа на Веледа и евентуаално судокрем, ако не намеря цялата им серия. Търся по-добрите цени, определено не са в Лили. Плюс за кремовете с арника, спасиха ми сухите пети.

# 62
Бочко душгел ползваме в къщи и до днес, защото е мек за пораснали деца и родители, които не искат много химия. Противокомарните Бочко също ползваме. За бебетата обаче отново ще заложа на Веледа и евентуаално судокрем, ако не намеря цялата им серия. Търся по-добрите цени, определено не са в Лили. Плюс за кремовете с арника, спасиха ми сухите пети.

Кои са тези кремове с арника , че в момента моите пети са ужас.

# 63
Марбела, това ползвам аз. Първо мазах, комбинация от олио и судокрем, но стои сухо и от двете. Сложих от този и се хидратираха и се затвориха пукнатините... Бях в потрес, когато ги открих. Работа, работа и изведнъж ме сполетя това. За всичко друго не се оплаквам от сухотата, косата ми буквално не се омазнява, но я мия за собствен кеф.

# 64
Мама, откъде ги купуваш? ДМ/Лили има ли ги?

# 65
  • София
Дъщеря ми на година и 7 я мажа много често с Бочко против подсичане и съм много доволна. Веднага я успокоява. И душ-гела ползваме. За мен са добри продукти.
За мазане на бебенцето ще взема само кремче против подсичане. Не си представям себе си да намажа с олио лятото, затова и нея не бих. Няма и да я къпя всеки ден. Може би с косичката ще е веднъж в седмицата. През другото време - личице, ръчички и дупето. Вече се преместихме и тепърва ще нареждам багажа. Имаме две легла - едно е next to me кошарка, а другото е бяло бебешко на Икеа. В next to me спеше каката около година. И двете са ни дадени, ползвани от други деца, но в чудесно състояние. Икейското мисля да го сложа в хола и там да е нейното кътче, докато ние сме по дивана.

# 66
Мама, откъде ги купуваш? ДМ/Лили има ли ги?

Кремът с арника е от серия, която се намира по аптеките. По спомен мисля го има в Софармаси и Ремедиум, но не само. Арниката я дават много подходяща за след раждане - рани, разкъсване. Момичетата в чужбина: Weleda преди години имаха продукт за масажиране на перинеума, за ест. раждане. А Веледа още търся къде да ги намеря в някоя промоция, но ще си ги купя и на редовни цени, поне в началото, докато установявам какви бебета са ми се паднали 🤣

Относно мазането с олио, никога не съм мазала цяло бебе, но в гънките е желателно, защото предпазва от евентуална влага от памперса и подсичане. Вече цинковия крем добавям при налично зачервяване и подсичане.

При ревливи бебета, старите баби едно време нали са казвали 'има иглички в дупето'. Тези иглички се оказаха всъщност от непаднало лануго. Косъмчетата са малки и остри и е възможно да причиняват дискомфорт при лежане по гръбче. С малкия ми син го пробвах: слагах го по коремче и масажирам с олио около и над опашната кост, по часовниковата стрелка. Излязоха малко косъмчета. Невероятно, но факт. Бях попаднала на статия за това и пробвах от любопитство! Иначе бебешкото олио го ползвахме дълго време, но е хубаво да има.

# 67
Мама, има го все още това масажно олио за перинеума. Търсиш някой да ти прати от тук или просто ни го препоръчваш?

# 68
  • София
Веледа са на добра цена в Notino.
Аз ще поръчам тези дни.

# 69
А пробвали ли сте да сложите олио във ваната? Разглеждах разни марки и на начин на използване на някои олеа пишеше за бебешка вана да се сложи една капачка във водата.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 15:04 от Flower4

# 70
Момичета, колко ви е кръвното в тези седмици?

# 71
Моето е перманентно 90/50 , пулс задължително над 90 .. Честно казано вече свикнах с това кръвно Grinning

# 72
Вики, споменавам само за масажното ако на някоя представлява интерес. Ще пробвам да поръчам от Нотино. И моето кръвно е подобно на Симбо, както и пулсът е около 100 и не мога да свикна с него...

# 73
Момичета, колко ви е кръвното в тези седмици?

Много ниско. По принцип съм с ниско, явно сега е паднало още повече. Миналата седмица на ЖК докторът го измери 80 на 30 и каза, че такова кръвно не е виждал 😂 Според мен е заради жегата + бременността. Плюс че в този ден не бях пила много течности. Интересно, че въпреки ниското кръвно, не ми става лошо, не ми причернява и тн, добре се чувствам.

# 74
И моето кръвно е ниско, и с предната бременност беше ниско. Питат ме дали имам неразположения от него, нямам, и съответно не го мислим особено. Пулсът ми е около 90 в пълно спокойствие, иначе като правя нещо не знам, но не го усещам да ми пречи. При нас за късмет си е хладно (вчера беше 15градуса, днес е 17) и хем ми се ще хубаво време за разходки и излизане, хем си представям, ако се стопли хубаво колко ще ме тормози и се опитвам да се радвам на хладното.

На мен пък днес ми е едно никакво (повече от друг път), само ми се спи, уж трябва да ям нещо, ама апетит никакъв, преди малко ей така както си седях ми се насълзиха очите да рева, а то нито нещо е станало нито нищо, просто ММ попита какво ми е, уморена ли съм.

Общи условия

Активация на акаунт