Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 351
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Моето кръвно е 110/80 или 120/80, а пулса 100-110зависи, но аз през цялата бременност съм с висок пулс и не ми прави впечатление.
Да Ви попитам и Вас за мнение, смятате ли да повивате бебетата?
В началото с какво мислите да спинкат, аз се чудя и се колебая какво точно да купувам, да то е ясно, че с времето ще си дойде всичко, но нека се включат по-опитните мадами.
Така:

Това мисля да взема за сън и отдолу едно боденце с къв ръкав, а ако е студено ще го завивам и с одялце или ще слагам боди с дълъг ръкав... Сигурно много от Вас ще се засмеят, но както Вики каза, тук времето не е като в България и си е хладно, напоследък все сме с нещо връхно 😀
Да, вероятно средата на юли вече ще за жеги, но въпреки това не мога да разчитам на този му пуст климат 😀
И/или това

Гащеризонче и отдолу отново боденце с къс ръкав, като цяло смятам да купя и от двата варианта, но нека чуя и Вашите мнение, Вие как мислите да процедирате....
А смятате ли да обезопасявате леглата с обиколници от този тип

Чух доста противоричиви мнения и смятам да го обсъдя с моята акушерка, но май в началото ще пропусна докато още не се въртят и шават, а и да имам по-добър поглед към кошарата и да мога да ги виждам.. Както бях казала първите 4 5 месеца ще бъдат в една кошарка 70х140, а след това ще купим още една със същите размери и тогава вече може би ще обезопасявам.
Хубава седмица желая на всички Ви!

# 76
Дъщеря ми, родена през август (в България) спеше през деня с боди с къс ръкав, завита с тънка пелена, вечер с цяло ромпърче. Бях й взела и такава антистрес пелена, но не й харесваше ако ръцете са прибрани към тялото. Те бебетата в началото не се въртят, не се местят, няма какво да стане като спи завито, по 30-40мин и си покрай него. Новото бебе ще го действам по същата схема.

Обиколници сложихме като я преместихме в дървена кошарка. Не се блъскаше в страните ами си пъхаше краката между решетките като заспи и реших, че не е ОК. Като почнат много да се местят няма какво да стане ако има обиколник, те се обръщат и спят дори по корем.

Пулсът ми като лежа е 75, като се движа се качва над сто. Може би свикнах, но в началото ми беше доста неприятно.

# 77
Здравейте, момичета. Не съм писала в темата досега, даже не мога да се ориентирам логната ли съм или ще изляза като гост. После ще се логна, ако е така.

Полезни неща споделяте, благодаря ви.

Искам да ви питам и аз по темата за дрешките. Поръчах всичко, което прецених, от един и същи сайт, даже и хавлийки, пеленки, спални чувалчета. Допаднаха ми, че са едноцветни, от сертифицирани материи, избирах дълго с много любов, стана си бая сметка, мъжът ми едва я преглътна. И като дойдоха, ги гледам едни такива... малки, уж са от 0 до 3 месеца, а то жилетчица като за кукла.

И сега не знам аз ли толкова си нямам представа от бебешки размери и дрешки или са умалени от този сайт. Някои неща се глася да ги върна, че тая жилетка нали уж трябва да е с нещо отдолу, а тя е супер дребна. Отделно материите на бодитата потник ми се виждат стегнати. Чувствам се доста объркана... и некомпетентна. Дайте акъл Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 00:28 от Magrat

# 78
Здравейте, момичета. Не съм писала в темата досега, даже не мога да се ориентирам логната ли съм или ще изляза като гост. После ще се логна, ако е така.

Полезни неща споделяте, благодаря ви.

Искам да ви питам и аз по темата за дрешките. Поръчах всичко, което прецених, от един и същи сайт, даже и хавлийки, пеленки, спални чувалчета. Допаднаха ми, че са едноцветни, от сертифицирани материи, избирах дълго с много любов, стана си бая сметка, мъжът ми едва я преглътна. И като дойдоха, ги гледам едни такива... малки, уж са от 0 до 3 месеца, а то жилетчица като за кукла.

И сега не знам аз ли толкова си нямам представа от бебешки размери и дрешки или са умалени от този сайт. Някои неща се глася да ги върна, че тая жилетка нали уж трябва да е с нещо отдолу, а тя е супер дребна. Отделно материите на бодитата потник ми се виждат стегнати. Чувствам се доста объркана... и некомпетентна. Дайте акъл Simple Smile

Здравей, от кой сайт поръчва? Шейн? Смятам, че е възможно да са умалени, а пък на някой места са уголемени 😃 абее луда работа... ще се научим и ние неопитните, никой не се е родил научен...
Не пишеше ли 100процента памук? Аз поне засега ще се въздържа да купувам друга материя знам, че най-щадяща е памук макар и по-скъпо. В някой сайтове като Шейн и Тему има толкова сладички неща уж от 97%памук и 3%еластант, но съм доста скиптична и понеже не им вярвам за размерите дали са умалени или уголемени, сравнявайки с това което съм поръчвала за себе си оттам на този етап ще се въздържа и ще пропусна китайците... А пък да не говорим колко сладички костюмчета има и колко по-голям избор поне по мой наблюдения, но за съжаление само полиестер, вероятно ще се престраша, но в по-далечно бъдеще, когато вече съм наясно с кожата и размерите на бебетата, а засега ще заложа на 100процента памук!

# 79
Magrat, добре дошла в темичката ни!

Дрешките за новородено са си много мънички, друг е въпроса, че малки е относително понятие. За утре не смея да обещая, но ако ще ти помогне мога във вторник със сигурност да извадя от първите дрешки на първото ми дете и да кача размери в см на самите дрешки. Иначе не съм сигурна как по друг начин можем да те ориентираме в размера им.

Деси, и аз забелязвам огромен избор на супер сладки неща при китайците, но засега се въздържам. Вече на следващ етап съм купувала и там сложното поне за мен беше да преценя кой размер ще носи бебето докато дойдат или за когато искам нещо конкретно. Струва ми се, че като размери си бяха ок, каквото съм поръчвала.

# 80
  • гр. София
Маграт, кой е сайтът, ако не е проблем да споделиш? Ако някоя от нас е поръчвала от него, ще може да даде отзив за размерите.
Обикновено 50-ти размер са си наистина доста малки, но 56 и 62 вече е друго нещо, но и много варират размерите на различните производители.

И аз към групата с ниско кръвно - към 90/50, но не ми пречи.

За спането - баткото през деня спеше по боди с къс ръкав и съвсем тънка муселинова пелена, но изцяло под наблюдение. За нощния сън от ден 1 беше със спално чувалче, според съвременните препоръки за безопасен бебешки сън.
Като неговото чувалче 0-3 месеца беше такова, в което ръчичките се пъхат вътре, но са нагоре:

А сега за момичетата ще пробвам с антистрес пелени, при които ръчичките са към тялото, пък да видим дали ще им хареса.

# 81
От Косара ги поръчах, мисля, че дрешките те си ги шият повечето, вече от пелените и хавлийките имаше и други производители. Чувалчетата (от сайта, но шити от друга фирма) уж са летни, но на самите опаковки пише за стайна температура 17-20, у нас никога не е толкова, камо ли август (в Русе). Търся нови чувалчета. Спряла съм се на тези https://hipbebe.bg/shop/product/ljatno-standartno-spalno-chuvalche, но са 0-6, съответно сигурно ще са му големи...

Да, тези 50ти размер ще ги върна, може би и част от 56ти, които ми се виждат стегнати. Може би не толкова, че са малки, а че ми се виждат стегнати.

Сега поръчах 2 гащеризончета муселинови от друг сайт и ми се виждат много по-комфортни от тези, които съм навзимала - памучен рипс и памучен ажур...

# 82
Аз от Шейн или Тему не бих поръчала дрехи за бебето, освен ако не е нещо еднократно. Моят опит е, че са точно това, което очакваме за тези цени, евтини боклуци от изкуствени материи. Имат готини модели и силен маркетинг, цените за дрехите за бременни ми бяха ОК, защото все пак исках нещо, което ще нося няколко месеца, но качество йок. Аз лично залагам на бебешки дрешки от Кауфланд, тяхната марка Кикабу е с био памук. Не държа да е био, но памук или друга естествена материя задължително, а и предпочитам да са произведени в ЕС, надявам се да има повече контрол върху химията, с която са обработвани.

Относно размерите, аз също не съм особено ориентирана, повечето ми неща са 56ти размер. Доколкото разбрах това означава 56 см, тоест това би следвало да е размер от раждането до според зависи 1-3 месец. Ако бебето е по-мъничко, не бих взимала по-малки дрехи, защото ще ги израстне много бързо. Вече ако върви по-едро май следващият размер е 62, направо пропускаш 56ти.

# 83
Относно първия размер дрехи, аз още не смея да купя нищо. Уж имам добри изгледи за донлсени бебета, но съм с постоянни притеснения, кошмарни нощи, днес пусках стерилна урина от страх да нямам пак такъв безсимптомен цистит. Ами тичам през 5 минути до тоалетна, а пускам 5 капки, да не говорим, че при активност или навън на моменти като че нямам никакъв контрол. Съчетано със стяганията на корема, все още нямам спокойствието да се отпусна и да пазарувам дрешки с увереност. Изобщо още не си представям с кой размер колко време ще караме, с къси или дълги ръкави и ще си дам още няколко седмици за тези решения. Имала съм лятно бебе, но го родих на 38 навършени гс 51 см и нещата бяха доста по-ясни. Сега не се знае дали ще се движим докъм 3кг бебета или ще се надяваме да са поне 2 кг. От септември - октомври на всички ще ни трябват бодита с дълъг ръкав, но кой размер?! Може би на първите тонове ще ми се проясни малко какво да очаквам.

# 84
Аз вчера купих две  комплектчета 56 р-р от H&M (има намаление 50%)и два гащеризона от Waikiki 50 р-р, дано да не са малки.

# 85
  • Пловдив/Хихон Испания
За кръвното да пиша и аз. Мене пък се опитват да ме изкарват с високо кръвно и вече два пъти ме пращат в спешното ( единият път го измериха 140/100 а вторият път 152/89) но там ми се измери нормално (само 10-ина минути) разлика. Пулсът ми не се е качвал много - само веднъж го измерих 100 иначе е под 80.
Относно дрешките и размерите и аз не знам какво да купя. Аз съм се родила голямо бебе (4400), мъжът ми и той не е много малък, така, че няма идея за какъв размер да купувам. Затова купих малко дрешки за 0-3 месеца (50 до 56 см.) и залагам повече на 3-6 месеца, но пък сме на ръба на два сезон та съм в паника защото повечето дрешки съм купила с къс ръкав. Единствената ми утеха е, че са предимно бодита и ако останат за по-натам към есента, ще ги слагам като бельо. Установих също разлики между марките както сте споменали. Засега най- големи са на Н&М и Киаби, на Лидъл засега малко съм могла да видя бебешки дрешки да продават. Повечето съм купила на Н&М. Все си мисля, че е по-добре да имаме големи отколкото малки ама времето ще покаже. Затова гледам да не купувам много, докато не видя бебо колко е голям и как расте. За други покупки почти повечето неща сме купили: кошче, дюшече, завивки, хавлийки, пелени, повивалник, че дори и плюшени играчки вече има, но липсва ваничка и количка. Онзи ден отидохме до един Аутлет на известна верига магазини ( Ел корт Инглез) и купихме доста неща (чувалче за сън, чувалче за количка, чанта за количка, раничка за носене на бебето и памучни пелени, както и плетени  ританки и терлички). Друго засега не смея, все още съм назад 29+4 седмица та чакам да видим родата какво ще купува. Трябва да ги оставя и те да се включат! Оставила съм количката (смятам да взема 3в1), ваничката, гнездото и люлката за тях! Wink))

# 86
Magrat, добре дошла Hug
Аз имам едно две неща 50 размер, всичко друго ми е 56. И да е голямо, не е фатално, бързо се израства. По спомен още втория месец минавах на 62, моите качваха над кило на месец

# 87
При естествено раждане без упойка, когато отида да раждам няма ли да ми включат поне няквка система с обезболяващи? Или аз мога ли да пия поне нимезил няколко ношпа нещо??

# 88
На мен не са ми включвали, но ако си искаш, сигурно ще ти пуснат някакъв аналгетик. При необезболено раждане се подготви много добре психически за болката и разучавай техники за дишане. Правилното дишане си е доста обезболяващо Hug

# 89
  • гр. София
Маграт, моя приятелка също беше поръчала доста дрешки от Косара за новородено. Бебето се роди към 3200 гр, 50 см и си носеше размер 50 може би около месец, после размер 56 до 3-ти месец и сега вече въпросните дрешки са при мен, не ми се струват умалени, според мен си отговарят на размера.

Иначе като цяло съм съгласна с някое от предните мнения, че по-добре малко по-големи дрешки (дори да са дълги/широки, пак могат да се носят), отколкото твърде малки, които няма как да разширим.

Аз сега за момичетата съм купувала основно за 3-6 месеца с идеята да се носят есен/зима. 0-3 месеца съм купила буквално 10 бодита с къс ръкав (за 2 бебета!), но пък имам и от баткото, а и приятелки с момичета също ми дадоха втора ръка, абсолютно запазени като нови, и то супер много.
Точно миналата седмица прах и гладих. Отне ми 5 дни всекидневно гладене по около час може би да изгладя всичко и вече не искам да поглеждам ютия😂😂

Общи условия

Активация на акаунт