Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 256
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Съни Смайл, прекрасни новини, доктор Христов е златен! Радвам се, че всичко е наред и че лекарката с титла не е била права.
Още малко остава. Аз лежа от 6та седмица, но последно време малко повечко ставам, защото усещам голяма нужда вече.
Бебчето ще си остане докрай вътре! ❤️🩵 🤗

# 706
Съни Смайл, просълзих се. Въпреки че не се познаваме, изключително много се радвам, че всичко е наред и ще бъде!  🙏🏻 Малко остана до момента да си гушкаме бебетата. Ти, НадеждаМЛ и всички други мами, принудени да изкарат бременността на легло сте герои! ☺

# 707
  • Пловдив
Честито на всички родили, живи и здрави бебоци, вие вече раждате, аз тепърва багаж за море ще стягам 🤭 с нетърпение чакам другата седмица да тръгваме.
Трябва да си взема болничния от следящата, че петък ми беше последния работен ден, в понеделник ще ходя пак да си дообуча колежката.
Понеже реших, че няма да ходя на фетална след морето, поради някои неща, които ме подразниха при морфолога си запазих час при завеждащата на патологична бременност в една от пловдивските болници, обсъдих с нея нещата, които ме притесниха и светнаха с червена лампа при морфолога. Хубаво е човек, да има опции за независимо мнение.
Успях и да разгледам отделението, след прегледа и сега се чудя в коя от двете държавни болници в града да раждам. Може би ще отида един път на тонове в тази болница, да мога да попия още информация, а ми се иска и да проведа разговор със завеждащата неонатологията.
При следящата прегледа ми е чак след морето на 22.07, но ми е спокойно, защото така или иначе тази седмица минах през лекар.
Аз предполагам, че няма да навличам бебето при изписване, че навън температурата е около 40°, реално нашата, с която са свикнали бебоците е по-ниска. А и съм виждала резултат от претоплено бебе, само от навличане.
Никога не сме ползвали пречистватели, овлажнители и подобни и нямам поглед какво се предлага на пазара и кое върши някаква работа.
Евентуално преди морето може да сглобим кошарата, за да може след морето само да пера. Отделно искам в детската да добавим един шкаф да се приберат боклуците /визирам играчките/, че наличните не стигат.
Отделно трябва да изпера и кошницата за кола и тя да е готова, че нон-стоп се придвижваме с кола и няма как без нея.
Нощници за бременни получих от група за подаряване, те ще са ми само за болницата. Вкъщи ще си ползвам обикновени нощници, имам и два потника за кърмене.

# 708
Sunny,  много се радвам,честно казано наскоро се чудех какво става с теб и къде се изгуби,но не помнех никнейма. Страхотни новини, не остана вече и всичко ще е наред Simple Smile
Ние също сме с пречиствател xiaomi, но лятото не го пускаме,само зимата. Кръстихме го Данчето, в чест на Данчето Фандъкова и "чистия" въздух в София. Та нашето Данче върши добра работа Joy

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 22:57 от Gamora

# 709
Sunny и аз тези дни си мислех за теб и до къде ли сте стигнали вече. Толкова се радвам, тази седмица е голяма победа. Бях ти писала на лично за Христов… и аз полежах 2-3 месеца, но той не препоръча в моята седмица да се прави нещо, а предимно пазене. Е утре аз влизам в 37ма и вече така ми олекна. Много се радвам и за вас и като цяло групичката ни май много добре върви! Heart  Nature Sunny

# 710
За охлаждане мога да ви препоръчам това:
https://levoit.bg/product/levoit-tempsense-36-dc-tower-fan/
Нашите си взеха за едната спалня, в която няма климатик. Градуси не сваля, но много ефективно раздвижва въздуха и е доста комфортно.

Ние ползваме пречиствател на Xiaomi, доволна съм! Събира много прах, но и ние само зимата го пускаме. Лятото  се отварят прозорци и не ми се струва ефективно.

# 711
Съни Смайл, просълзих се. Въпреки че не се познаваме, изключително много се радвам, че всичко е наред и ще бъде!  🙏🏻 Малко остана до момента да си гушкаме бебетата. Ти, НадеждаМЛ и всички други мами, принудени да изкарат бременността на легло сте герои! ☺

И аз се просълзих! Да сте живи и здрави всички и бебченцата да стоят на топличко до термин! 🥰

Аз съм от октомврийските мами, но ви чета. Simple Smile

# 712
Sunny, и от мен едно голямо браво! С един термин сме! 🍀

Аз днес чувствам някаква тотална слабост. Не знам дали е от жегите, обаче май се предадох, ще предам тотално щафетата на мъжа ми. Коремът ми е опънат до краен предел, сякаш вече не може повече. Като взема да мрънкам и синчето веднага ми казва 'Да не си вземала две' 😁 Апетит - клони към нула, ям насила.

Ще търсим нещо 2 или 3 в 1, задължително трябва и да охлажда...

Относно дрехите за изписване - аз съм едно такова претоплено бебе и давам само някой и друг ден с дълъг ръкав... Коментирахме спални чувалчета, но отново не виждам нищо тънко, подходящо за сезона... То буквално трябва да е зашито на един кат (освен ако не охлаждате стабилно от нормален климатик)

# 713
  • София
Мама, нашите летни чувалчета са от Angel baby: https://angel-baby.eu/78-letni-chuvalcheta

Със сигурност има и други, но си ги харесах тях. Летните са 0.5.

Или пак моите любими муселинови пелени, които според мен за сезона ми се струват супер удачни.

# 714
Най-хубавите чувалчета са на Angel baby.Бях купувала и други , но след като ги открих , близнаците до 3 години спяха с чувал (след 6 м бяха от тези с крачета).Страхотно улеснение , сега още не мога да свикна , че ставам по 4-5 пъти на нощ да ги завивам.

# 715
За изписването бях ви споделила муселиновото дълго ромпърче и шапчица с бродираното име на бебка, мисля да е само по него и шапчицата, но тъй като не е цял крачол като ританка и мисля да взема едни къси чорапки също, без ръкавички и муселинова пелена с къдрички отстрани. За всеки случай ще приготвя и друг комплект от H&M бях купила също подобни, изчистени, които много ми допадат.
Да ви попитам дамите, които веднъж са раждали секцио - дали ще ми е удобно 2-ри или 3-ти ден с пижама, а не нощница? Никога не съм носела нощници (колкото и странно да звучи😂, бях опитала веднъж, но ми е адски неудобно) и мисля, че ще ми бъде по удобно с пижамка с панталонки висока талия и тениска, но все пак да ви попитам, въпреки че съм купила вече и 3 нощници от Sinsay 100% памук (8лв бройката) и наистина изглеждат много добре, просто не мислех да давам много пари за нощници, които ще нося само в болницата и после няма какво да ги правя.
Днес сглобихме голямото леглъце с повивалник, а утре кошарата - next to me. Изпрала съм всички чаршафи и одела за всичките и спални места, както и кошничката за кола и ги прибрах в чувалчета с цип, за да не ги държа извън шкафовете. Сега ще се наема да ги гладя от понеделник и след това почвам да пера дрешките най-накрая и да гладя, защото док каза предимно да лежа, но няма кой друг да го направи всичко това.. Мама е мед.сестра и постоянно смяните са и целодневка- нощна и 1 ден почивка, като не почива особено, за да си вземе отпуск, когато родя и да ми помага тогава. Изпратих пътеките от спалнята за пране днес и се надявам понеделник да ми ги донесат. След всичко ще се отдам на пълна почивка и ще чакам момента 🥹❤
Между другото чакам и резултат от микробилогията и ми е напрегнато 🤦🏻♀
А групичката ни много я харесвам и ми е доста от полза за всичко, защото ми е за пръв път и ви чета с удоволствие и на ден поне 2,3 пъти проверявам дали сте писали 🥹

# 716
Мама, нашите летни чувалчета са от Angel baby: https://angel-baby.eu/78-letni-chuvalcheta

Със сигурност има и други, но си ги харесах тях. Летните са 0.5.

Или пак моите любими муселинови пелени, които според мен за сезона ми се струват супер удачни.

Имах го отворен някъде, но не съм търсила добре. Особено ми хареса, че са си български. Поръчах 😊💗

# 717
Mom to be, не съм сигурна ,че е така ,но онзи ден в един магазин продавачката ми каза ,че няма как само с ромпър на изписването. Искали да има боди за да държи памперса Confused

# 718
Mom to be, не съм сигурна ,че е така ,но онзи ден в един магазин продавачката ми каза ,че няма как само с ромпър на изписването. Искали да има боди за да държи памперса Confused
Ето за пореден път сте ми полезни 😁. Това означава че ще нося и боди-потник. Благодаря ❤

# 719
  • Пловдив
Памперсът се държи на лепките, а не от дрехата 🤦 изумявам се какви продавач консултанти има.
Пак ви казвам питайте как е в болницата.
При мен беше каквото си реша, единствено го увиха с пелената за снимките. Съответно веднага махнах пелената, след това.

А защо ставате да завивате децата? Ползвала съм нормален чувал, до 6 месеца понякога, например като ходим на вилата на Батак, където не се отоплява и тепърва като идем се палят камини и пускат конвектори.
Това лято масово детето спи по долнище на пижама или слип само, не работи климатик в стаята му, само прозорецът стои отворен на ножица.
Зимно време се отопляват стаите и също не ставам да проверявам дали се е завил.

Общи условия

Активация на акаунт