Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 250
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Честито на новите мами, бебевалежа започна🩷🩵
Днес от 15:00ч. имам болезнени контракций като от 20:00ч. си станаха на 5м. И то болезнени като при менструация, та звъннах аз на доктора и се засилих към болницата в 22:00 бях там пуснаха тонове отчетоха се контракциите, но според тях са леки. Искаха да ме задържат в болницата, но аз отказах ( не мога да спя на чуждо място, а и предпочитам да си чакам вкъщи момента да настъпи), имах и преглед за разкритие да Ви споделя не е много приятно. Нямам разкритие бебето е високо и според лекаря матката контрахира заради силните движения на бебето. Та прибрах си се с контракции на 5м. и седя и си чакам да отшумят.. Ще ви сложа и една снимка от записа не много хубава,но апарата беше далеч , ако е имала някоя мама подобни контракции ще помоля да пише Simple Smile

# 691
Честито на новите мами, бебевалежа започна🩷🩵
Днес от 15:00ч. имам болезнени контракций като от 20:00ч. си станаха на 5м. И то болезнени като при менструация, та звъннах аз на доктора и се засилих към болницата в 22:00 бях там пуснаха тонове отчетоха се контракциите, но според тях са леки. Искаха да ме задържат в болницата, но аз отказах ( не мога да спя на чуждо място, а и предпочитам да си чакам вкъщи момента да настъпи), имах и преглед за разкритие да Ви споделя не е много приятно. Нямам разкритие бебето е високо и според лекаря матката контрахира заради силните движения на бебето. Та прибрах си се с контракции на 5м. и седя и си чакам да отшумят.. Ще ви сложа и една снимка от записа не много хубава,но апарата беше далеч , ако е имала някоя мама подобни контракции ще помоля да пише Simple Smile

Още са слабички , но може би скоро ще станат по-силни.
Прикачван снимка като ме приеха за задържане с близнаците , казах ми че раждам.А аз нищо не усещах.

# 692
Леле, аз никога не съм имала контракции май, тази линия ми е била равна, дано и сега ми се размине.
Относно еутирокса, аз пия 150/125, май най-висока доза от всички тук.. четох няколко статии, но нищо конкретно не пише. Ще питам ендокринолога и евентуално мога да звънна на някой консултант по кърмене.

# 693
Според мен си консултирайте съвместимостта с кърменето на каквито и да е лекарства с консултанти по кърмене или със сайтовете за проверка на риска на лекарства при кърмене. Ще се изненадате колко лекарства са "забранени" от българските лекари, а всъщност са с много нисък риск

# 694
Момичета, колко вие ТСХто при последната контрола и кога беше тя?
Моят ендокринолог го приеха в болница, операция и сега ще е в дълъг болничен. Ще търся да се консултирам с друг, но ще ходя на изследвания в понеделник и да се ориентирам какви стойности “гоним” за този етап на бременността. Последно ми беше 2.12, 75мкг, приемам.

Моето в 30 сед беше 2.56 пия по 2мл акутирокс сироп. Ендокринолога каза, че до 3 е ок в последен триместър.

# 695
Зациклих на тема комплекти за изписване... Бях си харесала един сайт, но сега материите ми се струват твърде дебели, а и такива комплекти от много части ги намирам за излишни в това време. Същевременно сега шарките ми стоят натруфени. Не е лесно да избереш две различни, но сходни по стил и с изчистени шарки дрешки... Чудя се дали просто да не занеса по едно дълго ромпърче и отделно да купя шапчици, чорапки и ръкавички, ако са нужни...

Също така моля препоръчайте, ако имате опит с преносим охладител/пречиствател на въздух. Имаме готови изходи за климатик, но са планирани само за хола, а бебетата ще са в спалнята, която е далеч. Навън има строеж всеки ден, генериращ шум и прах.

# 696
И вкъщи имаме страшно много прах, наистина ако може да препоръчате някакъв пречиствател до около 500 лв .

# 697
  • София
Комплект за изписването ще си сглобя, защото не ми се струват подходящи повечето за жегите. Ще взема за всеки случай по едно от всяка дрешка, която имам, включително и чорапчета и шапка, накрая муселинова пеленка.

Попаднаха ми иначе тези, пролетно-летни комплекти: https://angel-baby.eu/136-proletno-letni-komplekti-za-izpisvane

Пречиствател мъжът ми е харесал на Xiaomi, но не съм запозната в детайли, май беше някакъв смарт.

А сега да се оплача: ребрата ме болят, тазът, между пубисната кост... 🥲  Киселини.

# 698
  • София
Едва ли помагам за мамите на момчета, но това е нашият комплект:
https://visvitalis.bg/product/rainy-bebeshki-komplekt-za-izpisva … ch-pandelka-lyato
Мисля да сложа едни бели чорапки и шапчица за всеки случай, може и една муселинова пелена.

Относно пречиствател, ние сме с на xiomi, отпреди да забременея, заради въздуха в София..
https://www.xiaomishop.bg/mi-air-purifier-4-prechistvatel-na-vazduh
Има различни като цена и големина пречистватели, зависимост от големината (квм) на помещението.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 19:18 от kuklichka_

# 699
И ние сме с Xiaomi. Взимам антибактериален филтър за него, доволна съм
Комплект за изписване не съм подготвила. Имам една рокличка боди за целта, а ако е по-хладно, имам и с дълго ръкавче и крачолче някакви неща, ще импровизирам

# 700
Благодаря ви, момичета.

Наде, и аз клоня към сглабяне на мои сетове + пелена. Имам както тънки муселинови, така и по-дебели памучни, ако се наложи, ако е много климатизирано, което не вярвам. Само дрешките да измисля. Иначе и аз съм 1:1 с твоите болежки. Не вярвах, че ще ме боли костта, но вече трети ден си ме боли стабилно, а също и ми се схващат бедрата от вътрешната страна. Едно нещо за нащрек е като 'отеснее' корема, раждането наближава. Изведнъж се усеща и от отвън, че водите са намалели...

Кукличка, ще погледнем с моя мъж, освен другите функции, ще е много важно да е тих, някакси не си представям нещо да ми бучи в спалнята. Четох за Philips някои модели били шумни. Други марки за сондиране - Klarstein и Zenet.

Като че ли в Комсед е момента има някакви комплектчета, подходящи за изписване и ще се размърдам до там, макар че яко ме е хванало шубето и хич не ми се разхожда пеш. Но през интернет не ми става ясно как е материята. Още 17 дена да устискам...

# 701
И аз много го харесах този комплект Кукличка, много е нежен, но се спрях на още един  https://sladurcheta.bg/p/45054/komplekt-za-izpisvane-svetli-dantela-v-rozovo.html, ако не ми допадне този ще го върна и ще поръчам другия.
Пречиствателя ни е на Xiaomi, много сме доволни от него, бяхме го поръчали от емаг на черния петък. Но имахме дилема между него и Филипс пречистватели, които също са добри, но консумативите (филтрите) им са малко по- скъпи. Този е нашият

# 702
Аз също реших да си сглобя комплект, върти ми се в главата боди късо ръкавче и ромпър. Предполагам ,че ще трябва и шапка и ръкавички. Пелена писах по-рано муселинова или някаква тъничка.
Не знам защо, но държа да е бяло, не ми допадат прекалено шарените комплекти .
А и в тези жеги колко да ги облечем тези деца … Hug

# 703
Нямам комплект за изписване, сглобих си сама - боди с дълъг ръкав, ританки и шапчица. Белички са, от био памук, тънички, от Хиполенд ги взех. Ще взема и 1 боди с къс ръкав са всеки случай. Муселинови пелени така или иначе мисля да си взема за болницата. Като цяло в тези жеги не си представям да си обличам бебето с дълги ръкави / крачоли, но щом всички така казват. Освен това си правя сметката да раждам в болница, която е на пешеходно разстояние от нас, тоест няма да ползваме автомобил (т.е. няма и климатик).

Относно пречиствател- ползвала съм Bluair преди няколко години, уж най-доброто налично, но и доста скъпо. Откакто живея с мъжа ми и ние сме с Xiaomi. Важното е да има HEPA филтър и да се сменя редовно. Ние го ползваме само в сезона, тоест само зимата, защото тогава ме притеснява доста въздуха в София. Има различни размери, според големината на помещението. Аз избрах най-мощния, защото го държа предимно във всекидневната, която е доста голяма.

# 704
  • Гр. София
Здравейте, момичета 🌷
Честито на всички мами с вече родени бебчета - да са ви живи и здрави и много бързо и лесно да се адаптират към живота във външния свят! 🩵🩷🩵🩷🩵🩷 А на вас - леко и бързо възстановяване! 🌷🌷🌷

Не съм писала отдавна, (мисля, че последно през април писах), и даже не ви бях чела отдавна, но наваксах в последните дни 😊

Не знам дали си спомняте моята история, но накратко - следящата ме АГ не беше разбрала, че шийката ми се е скъсила, макар на два поредни прегледа през 2 седмици да я оглежда по доооста време, но накрая заключи, че това, което се виждало, било цервикална слуз, а не фуния (funneling).

Та, в 21 г.с. друг АГ ме сюрпризира с новината, че имам шийка 7 милиметра, с фуния и пролабирал в шийката околоплоден мехур, или с други думи - можело съвсем скоро (до седмица-две) да започне раждане! Тогава бях в 5-ти месец...

Последва серклаж на горещо при д-р Христов в МБАЛ Надежда, както и поставяне на песар. И оттогава - лежане... От 2-ри април насам...
Със ставане само за тоалетна, за 2-минутен душ или за преглед на всеки около 3 седмици. Беше, и продължава да е истинско мъчение.
Вече съм в 34+2 г.с. 🙂
Шийка отдавна не ми мерят - заради песара не се вижда добре. Преди 2 дни с много страх си позволих за първи път да изляза не за преглед и посетих деня на отворените врати в Майчин дом, тъй като планирам да раждам там.

Наистина не вярвах, че ще стигна дотук... В 24 г.с. много видна и титулувана АГ ми каза "Моли се да изкараш още 2 седмици, че поне да е спасяемо..." Е от серклажа насам вече 13 седмици удържам фронта и вече вярвам, че и с моето юначе всичко ще е наред.

Много си се радвам на всички - и на добрите новини, и на вълненията за подготовката за бебетата! 🍀

Да допринеса и за последното обсъждано - комплектите за изписване 🙂
И на мен ми звучат твърде много дългите ръкави и крачоли и няколкото пласта дрехи, плюс одеялце, нооо наистина всички така казват, включително медицински лица,така че ще се доверя (умерено, де), тъй като нямам досегашен опит. Иначе свекървата е купила комплект за изписване, (без да го обсъжда с мен), и държи бебето да бъде изписано с него, нооо ще видим, ще преценя на място. Сложила съм си в багажа за болницата и 2 резервни варианта. 😉 Да не говорим, че нейният комплект е твърде шарен, с недотам логичен надпис на английски 😂

За пречиствателите - ние също сме с Xiaomi и го ползваме целогодишно. Забелязвам, че се "сърди" и вдига показателите, когато отворя вратата на терасата (живеем близо до натоварен булевард и строежи и е прашно навън), както и когато поизгорим нещо във фурната или на котлона 😂

Общи условия

Активация на акаунт