Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 260
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Вчера като бях на тонове сестрата ми пита дали усещам да ми е по-лесно да дишам, дали е слязло надолу бебето. Как се разбира това?

# 676
Роки, Me,Myself &I, да са здрави и щастливи дечицата ви! Heart
Мама, честита да си! Flowers Rose
Аз пък си имам контракции, но като легна за тонове - нищо
Днес бях при следящата ме по здравна за болничен. Измери я малка според нея - там ме водят 33+5, а бебка я изкараха 2080 гр. В понеделник съм при феталната морфоложка, да видим тя какво ще каже. Иначе бебка е съвсем ниско вече, много искам да устискам до края на юли, но Божа работа

Честито на всички МАМИ вече във форума.
Здрави и силни бебоци 🫶🏻 и бързо възстановяване.

Постоянно Ви чета, но не пиша много.

Сега се включвам с обобщение

Аз съм 34+1 и вчера го мериха 2090гр
Също е слязъл много надолу, шийката е 22мм.
Казаха ми да лежа две седмици да мина поне в 9-ти, а пък аз хич не мога така да си стоя.
Попринцип имам и доста стягания.
Иначе все още нищо не съм купувала и приготвяла. И някак все едно имам много време и не ми се вярва 😀.

# 677
И аз съм в 34 седмица и за пръв път ми мериха тонове, отчетоха се контракции, които не съм ги усещала въобще. Изписаха ми ношпа и магнезий, АГ ми каза, че още ми е рано за контракции и че трябва да ги спрем. Надявам се да ми подейства, защото много искам да устискам до термина. Бебка незнам как е разположена, чак на 15 юли ще разбера.

# 678
Момичета, днес бях на тонове 34+3 и за 15 мин. се отчетоха доста контракции.. Доста се наплаших, защото до преди това гледахме бебка и си говорехме с док., че всичко е наред и ако е възможно ще я задържи до 39г.с. След това легнах за тонове и като видя контракциите ми смени дозите магнезий и каза, че до другия петък, ако положението не се е променило ще ме задържат за малко да ми вливат системи поне до 37 да издържа.. Лошото е, че бебето си е главично и ще си е секцио, а мисълта да тръгне по-рано и по естествен път ме плаши. Каза ми да почивам и лежа поне тези 2 седмици, но как като всичко си чака мен вкъщи? 🥺 Ще се опитам максимално да спазя всичко, което ми е казала и до другия петък нещата да са по-добре. Аз и права, и седнала и легнала си усещам стяганията..
Роки, ЧЕСТИТО бебче и на теб! Бързо възстановяване и на теб и бебчо! ❤

А измериха ли шийката? Скъсила ли се е от контракциите?
Реално аз не бях ги усещала тези контракции толкова, но вече 3,4 дни е доста често. Шийката само ми каза, че е нормално скъсена за сега, водите в норма и плацентата добре за седмиците, в които съм. Според нея това са нормални неща към края, въпросът е да устискам поне до 37 г.с 🥹

# 679
  • София
И аз бях днес на тонове, нито една контракция, но това си го очаквам. Аз имам контракции само, когато се преуморя и много ясно ги усещам и свързвам с умората.
Не пуснахме микробиология, нито имаше преглед с ехограф, както си мислех. Следящият каза, че щом няма контракции, няма смисъл от преглед. Тоновете иначе са супер, отначало спеше и после отчетоха и активност.
В 35+5 ми издадоха направлението за раждане и ми направиха комплект с документите за прием. Каза ми за какво да следя и кога да тръгвам към болницата.
Общо взето всичко е наред освен, че нищо не знам за размерите на бебето и шийката.
Още една седмица ще пия магнезий.
Друго много важно за мен, което уточнихме е приема на л-тироксин. През бременността дозата ми се качи на 125мкг, а над 100 не се препоръчва кърмене. Хубавото е, че се очаква след раждането тсх да падне и да върна на 100мкг. След прием сутрин 3 часа без да кърмя (дано да мога де) и след това е разрешено и много се радвам, защото това много ме притесняваше и натъжаваше.

Слизането на бебето аз го усещам с това, че наистина ми стана по-лесно да дишам, преди лежах на леглото и се задъхвах, а и ми спряха киселините. Преди това ми се притискаше стомахът и беше ужасно.

# 680
Сигурна ли в твърдението си за приема на левотироксин? За пръв път чувам за несъвместимост на кърмене с прием на синтетичен хормон.

# 681
Ох , аз стягания си имам всеки ден , при положение , че главно лежа.
Има дни в които са около 10 на ден, има дни като днешния в които са на час по 2 .. после се успокояват малко и след няколко часа, хайде пак .Пия си лекарствата , слагам утрогестан и се моля да изкарам до 36-та поне.Пък всеки ден  отгоре ще е подарък.

# 682
Ме, Myself & I, днес и аз празнувам, много умерено, мдам. Благодаря!

Надя, при първо бебе казват стандартно се смъквало около 2 седмици преди самото раждане и аз имам такъв спомен с големия ми син. Малкия и сега бебетата ги нося доста ниско, и не мога да преценя. При следващи бебета слизали ден-два преди раждамето.

Колкото до контракциите - и аз се усещам  като някои от вас, стягания като се преуморя, като си легна вечер, а на първите тонове явно нищо не се отчете. Но ще се пробвам и аз да лежа колкото мога повече и дано изкарам до прегледите и до фотосесията следващата събота.

Pallomma, дай боже да устискаме всички до 37 гс. Ще се моля за всички ни, които оставаме, както и за вече родените бебчета да са здрави и да заякват бързо! 🙏💚

Пускам от носталгия едни снимчици, нали съм старо куче във форума и времена, в които точно тук се правеха кампанийни глезотийки 😊

# 683
  • София
Сигурна ли в твърдението си за приема на левотироксин? За пръв път чувам за несъвместимост на кърмене с прием на синтетичен хормон.

Първо ми го каза АГ (че над 100мкг е противопоказно кърменето) след това ми го потвърди и ендокринологът. Мисля да питам и неонатолог след раждането, но засега това е становището. Иначе левотироксинът се води безопасен (доколкото съм чела в нета) и би трябвало да покрива нуждите от хормон на майката, като минимално количество преминава в кърмата - така съм чела, лекарите се единодушни за 100-те мкг.

# 684
  • София
Кърменето е възможно с по-високи дози, просто трябва да има интервал от 3 часа. Варианти има.

В момента съм на 100/125, ще видя във сряда какво е положението, дано е по-добре.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 23:29 от NadezhdaML

# 685
Днес и аз имам повече стягания. Ясно ми е от къде са, бях 1 час в поликлиниката сутринта, после чистих много на бързо из къщи, а от следобяда малкия е с температура. Той си търси мен, повече се гушка, но има ставания да го обгрижа. Мъжът ми е нощна, а бабата като е болен не може да идва да ми помага, защото си има нейни заболявания и се пази. За вечерта викнах малкия  при мен да спи, да мога да меря температурата без да се разкарвам до детската, сложих и лекарствата на нощното шкафче и се надявам да ни е лека нощта.

# 686
Кърменето е възможно с по-високи дози, просто трябва да има интервал от 3 часа. Варианти има.

В моменат съм на 100/125, ще видя във сряда какво е положението, дано е по-добре.

Ох, надявам се на това. Моята доза е 150 и първият пост на кукличка ме отчая направо. Досега никой от лекарите не ми е споменавал за такъв проблем и аз си живях с мисълта, че всичко е точно. Но пък щом има варианти, живот и здраве, още едно нещо ще трябва да съобразявам в ежедневието си.

# 687
Момичета, колко вие ТСХто при последната контрола и кога беше тя?
Моят ендокринолог го приеха в болница, операция и сега ще е в дълъг болничен. Ще търся да се консултирам с друг, но ще ходя на изследвания в понеделник и да се ориентирам какви стойности “гоним” за този етап на бременността. Последно ми беше 2.12, 75мкг, приемам.

# 688
Да се включа и аз по темата за Еутирокса: в момента приемам по схема от 100/75 мкг, като това е доза, достигната с постепенно увеличение от 25 мкг преди ин витро процедурата. Консултирах се с ендокринолога ми преди около 2 седмици именно защото и аз като Кукличка се притеснявах дали ще успея да кърмя. Той каза да дишам спокойно и ми направи схема за намаляване на дозата непосредствено след раждането - 1 месец на Еутирокс от 50 мкг, след което 2 месеца от 25 мкг и после контролно изследване на TSH.
Та мисълта ми е, Вятър и мъгла, говори с ендокринолог по темата, за да знаеш как да действаш.
NI_Cl, последното ми TSH през юни беше 1.28. В последния триместър може и над 2 да е, но не повече от 3, така ми каза моят ендокринолог.

# 689
Моето  тсх последно в 28-ма седмица е било 1.28 .Другата седмица предстои да го изследвам пак.Приемам 25 мг еутирокс.

Общи условия

Активация на акаунт