Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 250
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
И аз по принцип не нося нощници и са ми неудобни, но специално след раждането (секцио) направо можех да живея денонощно с такава. Бях си взела само една тогава и така и не си купих втора, ако не трябваше да се пере, щях да я нося 24/7. Не мога да обясня какво ми е било толкова удобно, и сега не мога да спя с нощница, но този път се подготвих с три, ако пак е така да имам. Пижамата може да е неудобна в началото заради обуването, има повече сгъване в сравнение с обличането на една нощница през главата. Но не съм пробвала и не мога да кажа.

За мен също е несериозно изказване това с бодито и памперса. Радвам се, че тук не са ми определяли с какво трябва или не трябва да си облека бебето за изписването. С нашето променливо време (пак сме под 20 през деня) взех два варианта на ромпърчета и предвиждам муселинова пелена или памучно одеяло. Готови са, чакат си да изпера кошницата и да ги сложа там да чакат изписване.

Аз също не ставам да завивам детето. Отчасти защото не е зиморничав, тъкмо напротив. Но и се е научил вече сам да се завива през нощта, ако има нужда и се е отвил.

Аз май ще гледам тази седмица да свърша максимално неща из къщи, последна седмица е от яслата и излизат ваканция. От другата седмица да съм по-свободна за ходене по площадки и игри. Иначе от бебешките неща поизпрах вече повечето, количката и кошницата отлагам все още. Повивалника с шкафа е изместен вече в спалнята, леглото некст то ми се сглабя за няма и 5мин (вече съм проверила), така че май няма и да го сглабяме предварително.

# 721
Ох, разсмя ме тази продавачка с това боди дето държи памперса Grinning Аз лятото както ги държах голи моите, само по памперс, не знам как не е падал Joy Аз никога не съм обличала боди под ромпъра, ако трябва да съм честна, жената явно иска да си продаде нещата просто или тотално не знае за какво става въпрос Simple Smile

# 722
Завивам ги , защото в нашия чуден град е 40 градуса през деня , вечер 30 и при нас и подовото и конверторите сме ги пуснали да оглаждат иначе се топим в собствен сос.
Тъкмо се преместихме с къщата и не знам зимата как ще е , предполагам , че тогава вече няма да ги завивам.
Те винаги спят на 20-21-22 градуса , над тези просто им в топло и се въртят и са неспокойни.
Та и бебето е го гледаме на 22 градуса вероятно.

# 723
  • София
Дъщеря ми е родена ноември и се бях подготвила с няколко ката дрехи. Толкова топла и хубава есен беше, около 20 градуса някъде. Акушерките бяха сложили само половината от дрехите. В Майчин дом правят така - даваш им пликчето с дрехи и те преценяват дали да сложат всичко. Сега съм приготвила ромпър, шапка и тънки чорапки, за пелена ще взема някаква прозрачна почти.
И двамата съм ги гледала на около 21 градуса зимата, зимните месеци през нощта климатикът стои на 18-19. Синът ми го изведох на разходка за първи път на 10 дни, дъщеря ми като зимно бебе на 3 седмици. Сега сигурно пак към 10тия ден ще я изведа.

# 724
Съни, да знаеш, че всички сме те мислели и ти много хубаво ни изненада. Браво и на теб, и на бебчо, и на д-р Христов Heart

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 09:25 от Amelin

# 725
По темата с какво да са облечени децата, напоследък гледам снимки пт изписванията на болницата, в която ще раждам. Ами повечето са тънко облечени, някои с пелени, други без. Вземете си 2-3 варианта и ще решите на момента с кое да бъде бебето.
За това дали може пижама няколко дни след секциото, за мен лично няма да бъде удобно. Лекарят идва да гледа операцията, натиска корема и иначе трябва да се дърпа долнището. Все пак има и мами си носят пижами виждала съм.
Моето дете е 3 ден с една варираща температура 37-37,8-38,5, сълзене на очичките и това е няма кашлица, сополи. Това не ми се беше случвало и защото са почивни дни и живея в малък град, чакам с нетърпение утре сутрин да му пусна урина и кръвни изследвания и да го заведа на педиатърката. Мога и днес на частно, но без изследвания и други симптоми няма какво да се каже.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 15:59 от Мама Лиса

# 726
Mom to be, може ли линк/снимки за нощниците от Shein 100% памук? Аз не мога да понасям друга материя, но в Shein трудно си намирам пачуни неща. Бях си взела една рокличка, която ми е много удобна и от хубава материя, а има ципове отстрани за кърмене:

От Trendyol също бях попаднала на много добра промоция и вземах две доста качествени нощнички на добра цена.

Относно комплекта за изписване, аз се спрях на летните комплекти от този сайт: https://www.siltina.com/leten-komplekt-za-izpisvane-na-momiche.html#variant=688

# 727
Mom to be, може ли линк/снимки за нощниците от Shein 100% памук? Аз не мога да понасям друга материя, но в Shein трудно си намирам пачуни неща. Бях си взела една рокличка, която ми е много удобна и от хубава материя, а има ципове отстрани за кърмене:

От Trendyol също бях попаднала на много добра промоция и вземах две доста качествени нощнички на добра цена.

Относно комплекта за изписване, аз се спрях на летните комплекти от този сайт: https://www.siltina.com/leten-komplekt-za-izpisvane-na-momiche.html#variant=688
Не съм поръчвала от Shein нощници и не знам. Може би си прочела грешно 😁, но от Sinsay си ги купих от физическия им магазин и както казах ще ги нося само в болницата, затова и не държа да са за кърмене.
Ето и линкове - https://www.sinsay.com/bg/bg/noshtnitsa-9013f-04x?algolia_query_ … fb4ef1d6ebfd923ba
https://www.sinsay.com/bg/bg/noshtnitsa-9010f-01x

# 728
Здравейте! Честито пак на родилите мами и на преборилите се да стигнат дотук!
Относно изписването - доколкото знам медицинската препоръка е поне седмица бебето да е с тънък дълъг ръкав. Адаптацията е по-бавна, тъй като в корема на майката е било доста на топло. Аз лично може би ще го спазя това, освен това в колата ще има климатик, вкъщи от друга стая ще пускаме леко хладно. В спалнята ни изрично няма климатик, но ще пускаме да разхлажда от хола.
Това е моят комплект, като ще видим дали ще се ползва всичко, вероятно не, но платът е доста, доста тънък, одеалцето също.
В моята болница нощници дават, но съм си взела една моя, плюс един комплект панталонки с риза с копчета. И според мен със сигурност нощницата ще е по - удобна, особено ако има шевове. Ластикът на долнище пижама колкото и да е може да постяга. Аз си взех от Тему нощница както и от Lcwikiki има много добри попадения, а пък пижамата е от Теранова също доста евтина излезе.

# 729
Аз също си взех една от Sinsay, както и тази, също памучна:

# 730
Роди се бебе Изабел ❤ в 36г.с. 2470г

# 731
  • София
Честито момиченце! Да е жива и здрава и да расте щастлива! Бързо възстановяване! 🩷🩷🩷

# 732
Честити бебчета на родилите Мами.

# 733
Роди се бебе Изабел ❤ в 36г.с. 2470г

Честита да е!
Да расте здрава и безгрижна!🌸
Бързо възстановяване на мама!

# 734
Честито бебче!!! Бъдете много здрави и само хубави моменти!

Общи условия

Активация на акаунт