Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 902
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
За пъпчето аз съм подготвила:
    • Спирт 70%
    • Стерилни марли 5х5 см
    • Цителиум на А-Дерма
    • физиологичен разтвор на дози
Спя все още прилично, будя се по 1-2 пъти за тоалетна. Не си купих възглавница за спане за бременни, старая се да спя на лявата страна, но и по гръб съм се оказвала насън.

По-долу ви копирам работен мой списък в графа козметика/аптека (даже с отбелязванията какво вече имам Joy):
Козметика
1. Гел за тяло и коса 200 мл
2. Крем п/в подсичане 50 мл
3. Крем за лице 40 мл
4. Мокри кърпички
5. Линимент 400 мл
- [ ] Олио за масаж (да изчакам) масаж след 20-и ден
- [ ] Тампони за почистване
- [ ] Стерилни марли 5х5 (ако не е паднало пъпчето)
- [ ] Слънцезащита за 0+ ???
- Клечки за уши за подсушаване
- Препарат за стаята - безвреден да е
- Памперси 2-ка
- Памперси 1-ца
- Подложки за повиване
- Кърпички за дезинфекция биберон
- Лосион за хидратация
- Спрей подсичане A-Derma Cytellium - за пъпчето !!!!!!
- Физиологичен разтвор (без лепенки за пъп)
- Спирт 70%

# 151
Поли, какво значи това?
"Физиологичен разтвор (без лепенки за пъп)"

За лицето отделен крем ли трябва, хидратиращото лосионче не може ли и на лицето да се ползва?

Все забравям да кажа, че благородно завиждам на Me, Myself & I за изгладените неща. И аз бих си изгладила всичко преди първата употреба, после вече не, но ми е невъзможно да гладя права, а и седнала не е препоръчително за дълго заради кръста. Не поради естетични причини бих искала, макар че чаршафчетата поне като за в началото е добре да не са съвсем на хармоника, но каквото такова. Вие гладихте ли, ще гладите ли?

# 152
Гладенето вкъщи е дейност, която се извършва само при изключителна нужда Joy . Нито с първото нито сега ще се гладят вкъщи дрехите или чаршафите на бебето. Тогава прах и си ги прострях нормално, след това си ги сгънах и прибрах, в никой случай не бих казала, че са били намачкани. Чаршафите (и нашите и на детето) единствено имат следи от сгъване, които обаче като се изпъне хубаво на леглото почти изчезват, така че дори за естетика ми е прекалено много излишна работа за минимален ефект. Ако обаче на теб ще ти носи вътрешно удоволствие да са изгладени нещата, можеш примерно по 1-2 неща на ден да гладиш в седнало положение, за мен лично би било по-скоро тормоз, но пък има хора, на които им харесва или дори им е приятно. Друг вариант е таткото или някой друг помощник (баби, дядовци, лели, чичовци) да изглади, в крайна сметка не всичко е задължително да правим ние, ако има кой да помогне, поискай си.

# 153
Поли, какво значи това?
"Физиологичен разтвор (без лепенки за пъп)"

За лицето отделен крем ли трябва, хидратиращото лосионче не може ли и на лицето да се ползва?
Magrat, извинявай - не е ясно наистина Grinning Аз затова и писах, че е работен, защото е съставен по време на лекции на акушерки в училища за родители.
Та, идеята е да се почиства с физиологичен разтвор и спирт пъпчето и в никакъв случай да не слагам лепенки. Акушерките споделяха, че имало родители, които в стремежа да не мокрят пъпчето, лепели лепенки. Съответно, при домашни посещения акушерките са им правили забележка, че не се слага лепенка. Болезнено е отлепянето и залепянето й е ненужно.
Крем за лице не е нужен по default. Аз го имам от комплект, иначе може да се купи отделен, ако детето има специфична кожа на лицето. Но не е нещо, с което трябва да се снабдите на всяка цена.

Надявам се да съм била полезна.

# 154
Аз лепенки слагах на дъщеря ми , защото и изпъкваше много от плач.Та някъде до 4 месец го лепяхме.Сега всичко си е наред.

# 155
  • Пловдив
Не гладя предварително нищо, спално бельо и през ум не ми е минало да гладя.
Ако нещо е измачкано, се минава една ютия непосредствено, преди излизане.

# 156
Не гладя предварително нищо, спално бельо и през ум не ми е минало да гладя.
Ако нещо е измачкано, се минава една ютия непосредствено, преди излизане.

Аз съм от известно време на този принцип, но за бебетата ще изгладя поне в началото. После ще си покаже дали има нужда. Категорично не бих губила от времето, което ще ми е нужно да отделям на тях, да търкам всяко дрешле всеки път. Може би ще имам изгладени дрешки само за първата седмица в къщи...

Как понасяте жегите? Аз май окапвам с всеки изминал ден. Бързо ми свършват силите. Ни легнала, ни права. Не се подувам вече, но ме обзема общ дискомфорт. От климатици настивам и умишлено нямаме. Нооо май ще е все така занапред 😁

Снощи мъжът ми изтърва една съкровена реплика, че няма търпение вече да се родят. Много мило се получава всеки път, когато прояви такава спонтанна реакция. Помня и първия път, когато се впечатли от порасналото ми коремче преди няколко месеца. Понякога му се налага да пътува по работа и го е нямало да речем една седмица. Вечерта на дивана като че изведнъж забеляза разликата в коремчето и като се лепна за мен с един възторг и го гали и гушка доста дълго време 😊😂😻

# 157
Момичета, нашия юнак вече е 1900гр в 32+6 гс. И вече и аз мога да се “ похваля “ с минимално скъсяване на шийката, но казаха ,че е напълно нормално за тези свдмици.
Относно жегата - нямам проблем, но както писах по-рано забелязах подуване в краката ако движа в най-топлите часове Confused

# 158
Момичета, нашия юнак вече е 1900гр в 32+6 гс. И вече и аз мога да се “ похваля “ с минимално скъсяване на шийката, но казаха ,че е напълно нормално за тези свдмици.
Относно жегата - нямам проблем, но както писах по-рано забелязах подуване в краката ако движа в най-топлите часове Confused

Голям юнак!
Колко я измериха сега шийката?

# 159
2,9 , с 0,3 е скъсяването

# 160
Като си пусна климатика, имам един уклон да се завивам и обличам, нищо че той е в другата стая на 24 градуса, примерно. Съответно, днес на следобедния сън, се събудих вир вода, защото си се бях увила, нали. Нещо не мога да си намеря баланса как точно да охлаждам апартамента, за да ми е добре.

Мъжът ми е направил каквото е могъл, да го управлявам от телефона, и това доста ме улеснява. Зимата щраках по парното, сега само сменям градусите на климатика, ама зимата си ми беше по-лесно да нацеля, увивах си се и толкоз, сега съм голям цирк - събличам, обличам, преобличам...

На дневен ред сега ми е педиатърът (личен лекар). Тук това е голям дефицит, както, до колкото знам, и в София. ЛЛ на майката на мъжа ми се е съгласила да запише бебето, тя е и педиатър. Според нея трябвало просто да кажем, че е тя и това е.

Не знам дали ходи по домовете, усещам, че не. Затова вкъщи сигурно ще викна някой платено, ако имам нужда от консултация. А като гледам, ще имам нужда от доста съвети, поне добри педиатри има.

# 161
Да се похваля и аз- вчера бях на последната фетална 32+0 , бебка тежи 2,100кг., като док каза, че е пухкавка и едричка 😁 шийката ми е точно 3. и скъсяването не е рязко, защото преди 10 седмици беше 3,4. Седалищно е разположена все още, но няма драма. Имаме прекрасни снимки с усмивчици, смучене на пръст и крак върху лицето 😁 Много мило ми стана и си поревах 🥲 Пазарувах и абсолютно всичко, остана ми само чанта за количката и стерилизатор.

# 162
Някой има ли отзиви за колички с марка Anex ☺

Ние ползвахме такава с първото и сега ще я ползваме и с второто. Нашата е Anex m/type. Не е мръднала, като нова е. Единствения недостатък, който аз отчитам, е че по-трудно се събира в малък багажник. Не съжалявам за избора си.

# 163
  • София
Здравейте, продавам електрическа помпа Cangaroo прилагам линк. Чисто нова е, за съжаление я купихме преди да установя, че нямам кърма.

https://visvitalis.bg/product/cangaroo-elektricheska-pompa-za-ka … ance-kaki-xn-d211

Ако някой прояви интерес пишете на лично 🙂

# 164
Здравейте, има ли някоя от вас с никък хемоглобин и с какво го качихте най-бързо. Хемоглобина ми е 87 , желязото 5 , пила съм феро фолгамма и сорбифер. Иначе при първото ми кръвно изследване, което ми пуснаха в 11 г.с хемоглобина ми беше 120 което е нормално , сега защо толкова пада и не се покачва..

Общи условия

Активация на акаунт