Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 17

• 40 372
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • Countryside
"Време разделно" съм гледала точно два пъти, много тежък филм. Как са оцелели българите и как в тези хора се е зародила идеята за възстание и освобождение не знам. Толкова години терор, убийства и потъпкване на всичко българско. Само при споменаването на този филм ми засяда буца на гърлото. И после в учебниците пише "османско присъствие" и то в нашите,  българските!

Относно "Гордост и предразсъдци" не съм гледала всички версии, но помня една с Кийра Найтли и Колин Фърт, която много ми хареса. Колин Фърт е уникален пън в тази версия( в добрия смисъл) и веднага правя паралел с Бриджит Джоунс, където играе подобна роля, даже името е същото!, но в съвременен вариант.

# 586
  • Бургас
Кийра Найтли и Колин Фърт не са в една и съща версия. С Колин Фърт е минисериал от 90те, а с Кийра е филм дисетина години по късно. На мен минисериала ми харесва повече, той е и точно по книтата 1 към 1.

# 587
  • Пловдив
А сладък е! Аз оценявам хубавото под всякаква форма.
Важно ми е най вече таланта.
Аз Ричард го харесвам точно какъвто е. Никога не искам да се променя като вид. Ще изпадна в шок, ако го видя чипонос. Stuck Out Tongue Winking Eye
На онази финална сцена от С/Ю лично не можех да откъсна очи от неговите. Какъв
 поглед извади. Ох!! Само това гледах. Е, може и целувките да съм забелязала!! Естествено... Ох, пак ми се пригледа! Joy

Влязох да ви чета и пак ми се догледа Север и юг, Ричард би бил идеален Дарси и аз много го харесвам и не бих променила външния му вид. А онази сцена за мен е перфектна!

# 588
  • Варна
Матю Макфейдън е Дарси на Кийра и на мен лично не ми хареса тази екранизация. Някак не отговаряше на епохата, а и актьорите нещо не им се получаваше.
След екранизацията с Колин Фърт още нищо по Джейн Остин не може да я надмине за мен.

# 589
Father Brown 12 сезон
http://seasonvar.ru/serial-42851-Otetc_Braun_2013-12-season.html
*с руски дублаж
When Calls The Heart S12E01
с бг субтитри в Замунда

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 15:58 от eovin***

# 590
  • Countryside
Кийра Найтли и Колин Фърт не са в една и съща версия. С Колин Фърт е минисериал от 90те, а с Кийра е филм дисетина години по късно. На мен минисериала ми харесва повече, той е и точно по книтата 1 към 1.
Тогава избирам версията с Колин Фърт Joy

# 591
  • Down south
Някой гледа ли "American Primeval"
Започнах и съм на втора серия, но  да призная, ми е трудно да продължа.

# 592
  • Враца
Колко различни сме по вкус! Аз север/юг не можах да го изгледам, до втори епизод се мъчих, но ми беше отегчителен и скучен, не можах да му се намъча.

# 593
  • Бургас
Да не става въпрос за някой друг север/юг. Защото има и филми/сериали за американския север/юг.

# 594
  • Враца
Ами не, за този, четири епизода, който се развива в Англия. Момичето замина за друг град със семейството си, защото обедняха, нали е това?

# 595
  • Бургас
Да. Това е.

Аз преди няколко години прочетох и книгата. На мен много ми хареса.
За феновете на тази авторка препоръчвам също и филмите и книгите - Кранфорд (има два филма) и Съпруги и дъщери. Радвам се, че едно българско издателство наскоро реши да издаде нейни книги, които до сега не бяха издавани в БГ.

# 596
  • След завоя в дясно
Някой гледа ли "American Primeval"
Започнах и съм на втора серия, но  да призная, ми е трудно да продължа.
Аз снощи го завърших-посредствен е за мен.

# 597
Аз съм така със  Съпруги и дъщери и Кранфорд. Два пъти ги мъчих и зарязах накрая.

# 598
  • Бургас
Еее, Кранфорд имаше много забавни моменти.

# 599
  • Вестерос
Moмичета, издирвам Мис Скарлет 4-ти сезон

Общи условия

Активация на акаунт