Токсична връзка

• 2 969
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Повечето хора не осъзнават, когато са в токсични връзки. И тук във форума по коментарите виждам, че масово не ги разпознават. Браво на теб, че ти си я разпознала и си се отървала. Приеми го като урок и се радвай, че имаш тази дарба да оценяваш правилно отношенията. Изглежда е рядкост.

# 16
  • France
Наистина си научила урок. Даже много леко си се отървала. Само не разбирам защо още с изпращането на дрехите му не си го блокнала навсякъде? И защо продължаваш да го следиш?
Затвори тази страница и давай напред.

# 17
Хем токсичен хем сладък, като фугу. Важното е да се консумира внимателно.

# 18
Странно в днешно време как човек като встъпи във връзка и трябва да се съобразява с партньора и да не прави това което иска се нарича "токсична връзка".Нали това е връзката взаимно уважение и компромиси.Моята дефиниция за токсична връзка е алкохол,побойща ,унижаване .При вас нещата са просто единият дърпа каруцата към себе си ,другият също.Няма да крия не ми се четеше всичко написано,но според мен просто не сте били един за друг ,признавате си и айде чао !!!!!!!

# 19
Разведи се с него и си спаси дечицата!

# 20
Чакай, че сега се сетих, че прочетох, че я пошляпвал, ама лекичко. Интересно ми е в каква ситуация и какво точно казваш, че му идва да те зашамари.
Честно казано, на мен ми звучи доста дразнещо авторката, но момчерлъка определено не е читав и той.
Това не е токсична връзка, а на двама незрели. Токсична връзка е съвсем друго нещо.

# 21
Ето ти нещо на което да медитираш.
Връзката почва.
Вие сте щастливи.
После единия не е щастлив.
Хопппп тука просто спирате. Ако не спрете става връзката токсична.

Всяко нещо има начало и край. Някой път е ден, друг път цял живот.

Чашата е наполовина пълна. Имали сте щастливи дни. Мисли за  тях и продължи на пред.
Когато спреш да чувстваш любовта .... то просто става. Няма защо, как, колко, кога. Просто става и нищо не може да направиш.

Аз късно, късно се научих да не питам защо. То и няма наистина смислен отговор.

# 22
Това е при що-годе нормални хора.
Любовта може да изфиряса по точно конкретни причини. Като побийване, примерно. Унижаване, неглижиране, манипулиране и така нататък. Рядко се получава ей така изведнъж да спира. С наслагване и натрупване става.

# 23
Надявам се да си си поподредила главата.
Толкова се радвам че си излезнала от тази връзка. Мисля че си понаучила доста и за себе си и за това как искаш да НЕ се държат с теб.

Имаш време да анализираш нещата научени, да казваш НЕ бързо, да не позволяваш подобни паразити до себе си..

# 24
Абсолютно е токсична връзка. Аргумента "просто не сте един за друг" е глупав, предвид, че токсичните връзки не са за никого. Типичния нарцисист си е хванал типичното неопитно момиче. Тая история се случва всеки ден. Честно казано нито ми беше особено интересно, нито намерих някаква поука за себе си. Не разбрах какво иска да каже автора.

# 25
За мен човека е комплексар и почти съм убедена, че е нарцисист (прочети в интернет по темата, виж признаци на нарцисиста и дали съвпадат с неговото държание). Долових доста прилики с човек, с който и аз си писах по интернет и той уж искаше семейство, та и дете с мен, голяма любов, да съм се местила при него, накрая се оказа, че никакви чувства няма, само е имитирал, че има. Това е играта на нарцисиста. Залъгват те, манипулират те, че имат чувства към теб, казват ти какви ли не неща, подаръци, жестове, семейство, за да се влюбиш и пристрастиш. А реално са обсебващи типове, които искат да имат контрол над теб и да те подчиняват, да имат жертва, която да мачкат един вид. Добре, че си го осъзнала и преживяла млада, за да не страдаш после. Това е много ценен опит, знам колко много боли.
Но той реално не се е интересувал ти как си, пишеш, че те е карал да правиш неприятни за теб неща, налагал си е мнението, поставял ти е ултиматуми. Следи червените лампи...това с кръвта, че не се е притеснил за теб, опитвал се е ти посяга, и след това ти е казвал това- "че съм се лигавила и преувеличавала". Не забравяй, че нарцисистите са и агресори и много от тях стигат и до физическо насилие .Това с майка му "ще ме срине със земята" - това е жената, която го познава най-добре да ти го каже, смятай колко тежък характер и токсичен човек е. По-добре далеч от такива хора. Търси си човек, който ще те уважава и ще го е грижа за теб, ще ти вярва, ще се съобразява с чувствата и мнението ти. Внимавай много какви мъже допускаш до себе си, защото имам много приятелки, които си съсипаха живота именно заради такива, понеже те им родиха и деца.

Дошъл е с новата си приятелка, не защото има чувства към теб, а за ти натрие носа. Грозно и егоистично. Сега горкото момиче, тя ще страда с тоя. Радвай се, че си се отървала.

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 04:14 от angelika_

Общи условия

Активация на акаунт