С оцет в косите, с лято в душите (Немска тема 249)

• 27 251
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Mariya изчакай родителската среща. По спомен моят син нямаше даже точно кой час по какво е, класният решавал спонтанно...ще ви кажат всичко. Щом никой не те търси значи всичко е ок. Аз поне с това се успокоявам.

# 691
  • Немция
Мария, скоро ли е родителската среща? Ако не е скоро, бих изяснила някои неща по-навреме.

По принцип моите деца ми казваха какви домашни имат. Добре е да имаш контакт с някои от родителите, за да можеш да питаш при неясноти около домашните. Чатът с родители върши добра работа в това отношение.
По-нататък твоят ученик ще се ориентира какво и как е, ще записва какво имат за домашно, ще се канализират нещата.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 10:35 от Бибит

# 692
Бибит ще те питам след ваканцията ти дали има сняг на алпите. Simple Smile
Мария ще се изучи детето. Ще помагате. Има време за всичко. Ако не знаете френски - като започне с френския ще има да мислите . Сега е рано.

# 693
  • Немция
Белла, ние ще сме на немските Алпи, Allgäu- ако това ти върши работа. Grinning
Като гледам колко е по-остро времето над 1000 м височина, ще вземаме и зимни дрехи. Smile За колата има вече термин за зимни гуми. Grin

Какво е това мислене с френския , я споделете. Grinning
Малкият Бибитко започна тази година с френския. Големият е с латински, тоест нямаме опит с френския език. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 11:14 от Бибит

# 694
Бибит споделям , че първата и втората година френски ми беше лесно да поглеждам , помагам и пр. Но след това ми стана сложно. Не съм учила френски.
За зимни дрехи не знам дали ще имате нужда. Още е октомври. Но пък всичко се случва.

# 695
  • Немция
И ние ще сме в подобна ситуация с френския.
Поне в днешно дигитално време има много начини да упражняваш чужд език, стига да ти е мерак.
Четене на книга на по-елементарно ниво също би било от голяма помощ.

Октомври по върховете над 1500-2000 метра климатът е доста по-суров, така че всичко ще помъкнем. И бански Smile, че при лошо време може и до закрит басейн да отидем. Laughing

# 696
Ми просто е мн трудно да помагаш по език, който не знаеш Simple Smile) Особено френски, който е все пак нелек език. Мъжът ми и той е учил френски и не съм впечатлена от познанията му, но с граматиката е доста приличен. При бас от моя страна, че и А1 не може да вземе, беше успял да вземе твърдо Б1 при положение, че не го практикува изобщо, всичко по спомени от гимназията. B1 and be done. Simple Smile)
Иначе нас най-после ни добавиха в групата на родителите, очаквам скоро да ме изтрият...
С училището всеки ден е ново 20 и стрес за мен. Синът ни супер убедено ни каза, че за него нямало да има елтернгешпрех, защото той много добре се бил справял Simple Smile). Вчера го питах дали е работил в час и дали си е показал задачите на учителката, той каза,  "да", но едно момиченце от класа го изпорти, че не винаги го бил правил. ППЦ от родителите научихме, че учителката маркирала какво тр да се прави за домашно, но в части от тетрадката синът ни също е маркирал задачи, че и писал датата по листа, по които не е трябвало да работи и ние заради това сме преизпълнили петилетката миналия уикенд.
Синът ни настояваше вчера да ходел сам на училище, защото знаел бил пътя много добре, та днес го пуснахме след пресичането на голямата улица, да отиде сам, което ест. също ме понапрегна Simple Smile.
Ние този уикенд ще видим швейцарските алпи, но отдалече Simple Smile 

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 11:44 от MariyaHris

# 697
В първи клас всички имат разговор с учителката още до Коледа най-често. Ако учителката наистина вижда проблем в началото, ще ви се обади. Групата на родителите е добре. От колко време ходи на училище 1 месец или по-малко?
Допълвам: На родителската среща, около месец най-късно след започването учителката обяснява всичко на родителите, какво учат, трябват ли пари за учебни тетрадки, как отбелязва домашните и т.н. Отделните разговори за детето сa след това, като тя понаучи, кое дете как се справя.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 11:51 от Deni-meni

# 698
Deni-meni  близо месец, да. Да, логично звучи да има родителска среща след два-три месеца, като са се поадаптирали децата. Синът ни е фантазьор и с добро самомнение и го казвам като виц неговото изказване, а не, че сме го взели насериозно.

# 699
Тогава скоро трябва да е и общата родителска среща. Там трябва учителката да обясни колко предмета, какво ще се учи, тя какво иска от децата, как се отбелязват домашни и т.н. Това са си важни за родителите неща.

# 700
Тук вече дойде хардкор есента.  Така се бях разглезила от хубавото време, че не можех да намеря панталона за дъжд на единия си син и ни се развали разходката Simple Smile. А по принцип съм забранила да се излиза, където и да е било без да се носят дрехите за дъжд.  Но имахме месец наистина хубаво време.
Честно казано, това, което видях вчера, а и днес, ме плаши...Simple Smile)) Дано не е така агресивно-дъждовно през целия есенно-зимен сезон. В предишното ми градче пък има гъсти мъгли, заради езерото, но съм свикнала и ги харесвам.

# 701
  • Немция
Мария, важното е човек да не се фиксира много върху времето- него не можем да го променим.
В по-мрачния есенно-зимен период помагат разходки сред природа, спорт, срещи с приятни хора, тоест положителни емоции. Стига да има време човек.

Как мислите, ще има ли предсрочни избори в Германия? Натам отиват работите май.

# 702
Според мен Бибит не може Германия да си позволи предсрочни избори. Също обаче не знам дали може да си позволи да продължава така. Както се вижда не става по-добре. Но не е само Германия  , то и там май е ключа от бараката.
Не знам. Но каквото има да става ще стане.

# 703
Според мен, всичко зависи от икономическата ситуация. Ако дойде истинска рецесия, ще има предсрочни избори. На мен ми направи впечатление, че тази година един от шефовете по моята бивша програма каза, че за първи път от Втората Световна, Германия дава по-малко от предишни години за иновации и наука в номинален смисъл, даже не коригирано за инфлация. Досега тази сума винаги се е увеличавала, никога не е била намалявана.
Та, според мен, немецът го интересува икономиката, ако това тръгне надолу, нищо не може да спаси Шолц, ако икономиката се стабилизира, ще избута и правителството.
Дали избори биха помогнали, според мен - не. Проблемите и факторите са глобални, а не локални за Германия.

# 704
MariyaHris за мен не са проблем предварителните избори, а че не виждам надлъж и нашир личност, която може да разреши ситуацията . Дори да има рецесия. Т.е. рискуваме според мен да стане като в България. Искаме промяна, но няма кой. Трябва личност и то различен и с различни интереси от в момента ширещите се в политиката. В момента аз лично не забелязвам такъв. Освем може би един човек, но и там ми е ново и не мога да гарантирам , така че предпочитам да кажа няма.
Но това виждаме че е проблем не само в Германия. Колко време им трябваше на французите и колко компромиса за да направят правителство? Добре че успяха!

Общи условия

Активация на акаунт