С оцет в косите, с лято в душите (Немска тема 249)

• 27 246
  • 746
  •   1
Отговори
# 735
  • София
https://www.taxi-ahmed.de/en/   
сериозна фирма са, но цените няма как да са "Що годе нормални" - те са си определени и много по-високи от българските. Около коледния базар, по улицата винаги има коли от фирмата. Може да разгледаш и да говориш с шофьорите. Имат услуга - трансфер до летището.
Другия вариант е кола под наем - връщаш на летището.
Може да провериш в сайта на гр. транспорт дали има автобус до летището преди твоя полет.
https://www.stadtwerke-baden-baden.de/de/mobilitaet-freizeit/nah … rplanauskunft.php 
Не мога много да помогна, че там си имаме  наша кола. С ММ се довозваме до летището, после някой от родата я прибира.

# 736
  • Germany
За такси - аз ползвам Freenow, но не знам дали ги има в Баден. Има си апп, от него мкже онлайн да се поръча такси, да се посочи маршрута, изчислява цената и може да се плати с карта. За цените - мисля че всички таксита са горе-долу на едни цени, скъпичък е този транспорт в Германия. При нас в Мюнхен специално цената до летището е фиксирана, не знам как е в този град.
Мисля си обаче, че щом има ранен полет има уреден обществен транспорт до летището или шатъл.

# 737
  • Berlin
Вижте и Uber или Bolt как са, обикновено са по-евтини от такситата.

# 738
Аз пък да попитам за препоръки за матрак. От какви матраци сте доволни? Интересувам се от добри фирми,но искам да поръчам онлайн, заради това ми трябват имена. Гледам, че по форумите се препоръчват Емма,  и някакво бет1 антикартел, но и двете не ми вдъхват доверие Simple Smile)) Кои фирми са с добра репутация и не са от ранга на магнифлекс като цена.  Трябва ми твърд матрак, който все пак да държи поне няколко години, без да сдава багажа. Гледам отзивите и дори за матраци, които ми покриват изискванията все  при някой се е скапал за кратък период от време...

# 739
Но вчера следих малко и по случайност по MTV топ 200 Made in Germany по случай националния празник и за някои парчета на английски не подозирах, че са с немски произход Smile. За съжаление нямаше как да проследя цялата класация, даваха я почти целия ден.
-Не съм гледала, но мога да си представя Simple Smile

# 740
  • Germany
Днес съм бюро информация😆 Матраците ни са от bett1, супер са. Обаче май няма нашият модел, старичък е. С две различни страни са, средно твърда(medium май се водеше) и твърда. Абе за модел не знам, но за издръжливост са топ👍 (шеста година мисля сме с тях, като нови са си)

# 741
  • Germany
Ние купихме за децата матраци Ема и сме много доволни.

# 742
За живеещите из баварския регион - горещо препоръчвам Бад Виндсхайм за дълъг уикенд.
Като преродена се чувствам след 5 часово пребиваване в солния басейн.
А градчето е прелестно - стария град е очарователен, Freilandmuseum-a е задължителен за посещение. Изобщо - препоръчвам с две ръце!

# 743
2°, усеща се като 1° 😒 прозорците ми си останаха неизмити това лято, обаче са с много детски отпечатъци и ме дразнят. Дали мога да ги замажа още в този студ, има слънце все пак.
Детето ни прави бананови палачинки.
Да ви върна на грипната ваксина. Инфлувак или Инфлусплит тетра? Опит с някоя от тях? Никога не съм слагала.

# 744
Pippi_  5 часа успя да издържиш? Ами ти си си нова Simple Smile Колко градуса ?

# 745
Ако летището е далече от града бих препоръчала да се търси фирма с фиксирана цена до летището. Обикновените таксиметрови фирми са на километраж и може да ви излезе доста по-скъпо.

# 746
  • Немция
Хайде на НОВАТА ТЕМА- прясна, прясна, пари още.Laughing

Общи условия

Активация на акаунт