С оцет в косите, с лято в душите (Немска тема 249)

• 27 249
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Честито на изкласилата госпожица и големи успехи! Ние бяхме в германския юг. Беше студено и дъждовно, швейцарските  алпи поне високо бяха със сняг:) от това, което видяхме.

Бела чао, къде да ги търся тия орехи? В южногерманското ни градче е рог на иьобилието-дренки, ябълки, орехи, диворастящи 
Ние сега в Хамбург само ябълки намерихме за бране в Алте Ланд, срещу заплащане, но евтини и хубави. Орехите в Германия струват теглото си в злато Simple Smile))

# 721
Аз бих направила договора на името на студентката. После все ще се ноложи да го показва някъде и ще е разправия.

# 722
Няма доходи , не знам как ще се съгласят. Но може да се зарадват ако и се направи отделен хафтпфлихт. Вече не е на един адрес със семейството и не може семейния

# 723
При мъжа ми ми е разказвал, че родителите са се подписали, че ще плащат наема при проблеми...но договорът е бил на името на сестра му, тогава на 17 г.

# 724
Pozitive, добре е договорът да е на името студентката. Ние подписахме Bürgschaft, че при проблеми ще поемем наема на щерката. За Bafög се чак доста, заредете се с търпение, но после изплащат парите на куп.
Успех на бъдещата медичка!

# 725
  • У дома
И ние така мислим, че е добре договорът да е на нейно име. Наемът го плащаме ние, то е ясно. Чакаме хазяйката да изпрати договора по мейл и ще видим какво точно е написала. Иначе ни иска нормално кауцион от 3 студени наема.
За Bafög знаем, че ще се чака. Дано се получат нещата там, ще ни е по-спокойно. А знаете ли как стои въпроса с парите, които влизат по нейната сметка. Например ако й внасяме парите за наема и другите разходи дали ще й повлияе при Bafög. Баба й също иска да й помага със сума всеки месец поне през първата година. Дали ако й влизат такива пари отстрани ще е проблем?

# 726
  • Германия
Мартин има собствен договор и си плаща всичко сам ( но е дуално обучение и има някакъв приход) та не се наложи да подписваме Bürgschaft.
Успех на бъдещата медичка и много кураж!

# 727
Хубаво е детето да няма повече от 15.000 евро на свое име. Всичко над тази сума оказва влияние при изчисляване на Bafög. Моята си плаща наема и сметките с парите от Bafög. От нас получава джобни, отделно разполага с детските и заплатата си.

# 728
  • Немция
Мислех, че повече студенти получават BAföG, а то било около 10 процента- според Гугъл. Отделно имало пълна и частична поддръжка. Не бях се интересувала в детайли, едно време преди 2007, BAföG беше и без това мираж за чуждестранни студенти извън ЕС.

Нещо интересно- днес училището горните класове са имали среща с оцеляла в концлагер. На почти 90 години.
Нейното семейство е било в лека форма на концлагер, в Холандия. Имали са нормална храна 3 пъти на ден, работа, културна програма дори.
2 пъти им се е било разминало пращането към Аушвиц, изкарали са късмет, всички от близките й са били останали живи.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 00:08 от Бибит

# 729
Дълъг уикенд ползваме за обиколки с колела от един фериенхаус . попаднах на нещо което преди не знаех и ми се струва интересно https://company.mustang-jeans.com/unternehmen/geschichte/ немски били тези дънки , а аз ги харесвам Simple Smile  Гледах описанието на региона и може да минем оттам .

# 730
Връщаме се от Бохум, бяхме на Starlight Express. Невероятно преживяване, препоръчвам го горещо.

# 731
  • Немция
Мьос, благодаря за препоръката. Има толкова много избор на мюзикъли, шоута ,че човек става разноглед. На нас Бохум не ни е далеч.

Белла, опознай родината, за да я обикнеш.  Втората родина, де ..Grinning

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 15:07 от Бибит

# 732
бибитка учуди ме че са немска марка. И то стара. При нас има един магазин и купувам там, но ги мислих за американски. Интересни неща научава човек неочаквано Simple Smile

# 733
  • Немция
Вашите ученици явно имат свободен петък.
Моите бяха на училище днес.
Но те пък излизат скоро в есенна ваканция.

За тази марка дънки знаех, че е немска.
Но вчера следих малко и по случайност по MTV топ 200 Made in Germany по случай националния празник и за някои парчета на английски не подозирах, че са с немски произход Smile. За съжаление нямаше как да проследя цялата класация, даваха я почти целия ден.

# 734
Здравейте!Извинете,че нахлувам,но търся информация за Баден-Баден.Ще посетя Коледния базар и още дестинации около него.Обратният полет ми е много ранен и търся надеждна такси компания на що-годе добри цени.

Общи условия

Активация на акаунт