С оцет в косите, с лято в душите (Немска тема 249)

• 27 256
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
  • Немция
Мария, ти си преценяваш, но отстрани погледнато ми се струват много дини под една мишница.
Явно имаш много енергично дете, но и то има нужда от спокойствие.
Под спокойствие не разбирам седене пред екрани- телефон и компютър не е за 6-годишно, бих избягвала.

За спортните занимания в училище спокойно бих писала имейл на учител, щом имате много въпросителни.

# 676
... Под спокойствие не разбирам седене пред екрани- телефон и компютър не е за 6-годишно, бих избягвала.
...
За тази възраст предполага 1 свободен родител да се занимава. Дали ще поканите друго дете или ще излезнете на площадката или ще играете заедно една настолна игра ... все се предполага свободен родител. Не всички са свободни.

# 677
Е, занималните в училище до 20 часа ли са, bella? Защото нашата беше максимум до 17.00 ч. Повечето деца си тръгваха сами към 16.00 ч. Та родител все си трябва.
Не знам, какво да посъветвам. При нас можеше максимум до 3 желания за AG, като се изпълняваха до 2, най-често 1. Толкова от училището. Децата записани на занималня освен на AG играеха навън или настолни игри. Но дори да има всеки ден AG реално, никой не ходеше на повече от 1-2, т.е. остават още 3 дни за друго.

# 678
Дени от къде го взе това 20 ч. и тази занималня не знам. Както и да е.

# 679
Абе питах в училището и само дето питах. Абсолютно отписвам спорта в училище в нашия случай. Имат право на една дейност ВЕДНЪЖ седмично. Отворените дейности са някакви занимания, които децата си правят -- примерно, ако им е кеф -- ритат топка, драскат си нещо и тн. Те и сега това правят и без организираните  дейности -- я работят в градината, я бастелват, я играят футбол и без да им се организира това. Веднъж !!! в семестъра щели да ходят на разходка в парка, а паркът е на 300 метра от училището, децата ми ходят там абсолютно всеки ден, а малкият ми син с детската си градина са всяка седмица там да го изследват, въпреки, че и детската им градина е в самия парк. Бутафория...

Бибит, хората сме много различни, често сме продукт на своето собствено детство. Всеки има различна представа за това какво е спокойствие и свободна игра. До ден днешен миризмата на хлор в басейна и миризмата на ледена пързалка ми носят спокойствие, умиротворение и са синоним на детско безгрижие,  детски лудории, защото тренировките винаги са завършвали с това, а съм тренирала ежедневно като дете.  За мъжа ми да изтича маратон е хоби и удоволсвие. Не смятам, че за децата ми трябва да е нещо различно.

Ние сме свободни да се занимаваме с тях (след 4), но все пак би ни било голямо облекчение и ако в училище имаше организирани спортове, все пак така и така са там...Но не би.

Дени-мени, и ти ли си в Хамбург, точно такава ни е занималнята, каквато ти описваш. Три желания, една активност, до 16 часа. През останалото време -- чилен.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 19:46 от MariyaHris

# 680
И те няма да ги провеждат редовно тези AG-та. Все ще липсва някой учител. Не разчитай на тях за движение. Синът ми риташе топка в двора като напишат домашните.
Устните ми изпити в университета бяха гадни. Веднъж един професор даже ме разрева. Той обаче си беше такъв типаж, като видеше, че се колебаеш и нарочно дълбаеше още повече. Обаче тогава 23 годишното ми аз не можа да понесе изпита 😆 и ме скъса естествено.

# 681
  • Немция
Мария, както чета, дилемата ти се е саморазрешила.

Рейна, устен изпит на език, който не ти е майчин(език, с който не си израсъл в детството, училищните години), е предизвикателство.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 23:42 от Бибит

# 682
Бибит имаш предвид да те изпитват по даден език или че те изпитват на немски тук, а не ни е майчин?
Да ме изпитват на немски е било ок, но при устните изпити те разхождат "нагоре надолу" и си е риск от всякъде.

# 683
  • София
Здравейте! Плануваме разходка до Берлин през ноември месец и искам да ви питам тази година от коя дата е черния петък?

# 684
  • Немция
... че те изпитват на немски тук, а не ни е майчин?
Да ме изпитват на немски е било ок, но при устните изпити те разхождат "нагоре надолу" и си е риск от всякъде.
То си е двоен риск- и на немски(който не ни е матерен език), и на материал, изкопан отнякъде.

В моето Fachhochschule някога имаше курс по реторика, по желание. Да презентираш устно с умение, за това е нужна и практика.

Димяни, Black Friday е 29 ноември.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 10:29 от Бибит

# 685
  • София
Бибит,мерси за отговора!
Миналата година беше по- рано мисля,нали?

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 13:30 от ♥ Димяни ♥

# 686
  • Немция
Аз не помня, но Гугъл да Grinning, бил е на 24 ноември.

# 687
А лудница ли е в Берлин по време на черния петък и има ли изгодни неща, тоест заслужава ли си лудницата?

Аз да се консултирам с вас отново по моите казуси. С баткото ни  не разбираме какво се случва изобщо, нито какво учат точно. Знаем, че нямат домашни и само петъците трябва да довършват това, което не са успели да направят през седмицата.
 Предния уикенд той каза, че до цифра 6 и 7 били стигнали, писахме в тетрадката, нали имаше много празни листа с поставени джувки или започнати и недовършени задачи.  Вчера пък ми каза, че са правили в час неща, които ние вече сме направили, а това е ппц забранено-- да се правят неща по-рано. Тоест, тези празни листа не е трябвало  да ги правим, нищо, че той по незнайни причини е сметнал, че до там били стигнали.
Сега се чудим дали да оставим нещата да се случват и  каквото разберем от него, това да правим уикенда и каквото- такова, и да изчакаме родителската среща, или да пишем имейл на учителката и да попитаме за учебния план и работен план за седмицата, за да знаем какво точно все пак правят и какво се очаква от нас по време на уикенда?   Също май се оказа, че другите деца си носят тетрадките при учителката за проверка и печат (по думите на сина ни), а той не си носел тетрадката за проверка (пак по негови думи). При вас така ли е било? Децата сами трябва да отидат и да покажат работата си на учителката?

# 688
  • София
Аз ходя вече 5 години и пазарувам в Берлин и от един аутлет център “Designer outlet Berlin”. Почти всичките ни дрехи и обувки са от там. Заслужава си определено и на лудница тълпи не съм попадала.
Гледах билети и мислихме да пътуваме средата на ноември,но май ще отложа с една седмица.
Съчетавам пазара с гости при брат ми  снаха ми.☺

# 689
  • Berlin
Черният петък е плаващ, петъкът след Деня на благодарността е.

Общи условия

Активация на акаунт