Резултат при болест на Даун - тема 4

• 6 416
  • 62
  •   1
Отговори
# 60
По малко от 3 се счита за нормално...незнам защо чак толкова са ви наплашили...аз имах риск 1:185 заради високо чхг и дори тогава АГ ,която ми прави фм ми каза,че нхс е просто една статистика и че на ехограф всичко и е изглеждало перфектно и няма нужда да правя пренатален...въпреки това направих ...напълно те разбирам какъв страх изпитваш...нямаш ли възможност да отидеш другаде на ФМ да измерят отново

# 61
По малко от 3 се счита за нормално...незнам защо чак толкова са ви наплашили...аз имах риск 1:185 заради високо чхг и дори тогава АГ ,която ми прави фм ми каза,че нхс е просто една статистика и че на ехограф всичко и е изглеждало перфектно и няма нужда да правя пренатален...въпреки това направих ...напълно те разбирам какъв страх изпитваш...нямаш ли възможност да отидеш другаде на ФМ да измерят отново

Ами странното е, че АГ, която ме следеше от началото каза, че не вижда нищо притеснително, сутринта пуснахме и пренатален в cell genetics, които също бяха доста обнадеждени, че не било задължително отклонението да е свързано с Даун или друга аномалия, но както казаха “лекарят заставал с името си и при най-малкото отклонение не можел с чиста съвест да каже, че всичко е наред”. От вчера до днес изчетох всичко възможно и навсякъде намирам 3.00 за горна граница, докато в Надежда явно я считат 2.5. Тотално ме объркаха…

# 62
Ох, в Надежда ли ви правиха феталната...
Само ще кажа, че след надежда направих две фетални на друго място. Навсякъде измериха по -ниска стойност на НТ. В Щерев и Оскар казаха, че допълнителни изследвания се правят след 3.5 НТ.
Минах още една морфология в Щерев в 18то седмица, нухалната беше в съвсем нормални граници, дори я изкараха по ниска стойност от измерванията на първата фетална.
Не знам къде е истината, не мога нищо да кажа докато не родя, но в Надежда ми изкараха акъла, наплашиха ме жестоко, ще си живея с този стрес докато не се роди детето, моля се да не са прави те, а всички други.
Имам отрицателен пренатален тест.

Общи условия

Активация на акаунт