Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 17 389
  • 409
  •   1
Отговори
# 405
Не съм съгласна че от доктора зависи слагането на макарички, имаме двама познати оперирани при него без макарички, просто състоянието на ушите не беше толкова влошено. Имаше и докато ние бяхме в болницата момченце на 8 само с трета, без проблеми с ушите и не е имало поставяне на макарички. При нас до последно нямаше да има нужда от тях, но по - време на операцията е видял, че вътре нещата са влошени. 1ч детето ми беше в операционната.
Радвам се че детето ви вече е добре. Просто не е хубаво да генеразираме за един или друг лекар, всеки случай е индивидуален, а най - важното е децата ни да са здрави и всеки родител избира на кого да се довери.

# 406
Не съм съгласна че от доктора зависи слагането на макарички, имаме двама познати оперирани при него без макарички, просто състоянието на ушите не беше толкова влошено. Имаше и докато ние бяхме в болницата момченце на 8 само с трета, без проблеми с ушите и не е имало поставяне на макарички. При нас до последно нямаше да има нужда от тях, но по - време на операцията е видял, че вътре нещата са влошени. 1ч детето ми беше в операционната.
Радвам се че детето ви вече е добре. Просто не е хубаво да генеразираме за един или друг лекар, всеки случай е индивидуален, а най - важното е децата ни да са здрави и всеки родител избира на кого да се довери.

Просто другият лекар каза,че ще сложи вентилационни тръбички от раз ,а този който го оперира каза ,че ще види ушите под микроскоп  по време на операцията и ще прецени .
Течността в ушите може да е като водичка или гъста като парфе.
В първият случай не се прави нищо.
Във вторият ,се слагат.
При първият лекар трябваше да си поръчаме ние този артикул преди началото на операцията.
Това е.
И доктора ,за който пиша,не е Кюлев.
Записах час при него,но го отмених в последствие и не е преглеждал детето .

# 407

Просто другият лекар каза,че ще сложи вентилационни тръбички от раз ,а този който го оперира каза ,че ще види ушите под микроскоп  по време на операцията и ще прецени .
Течността в ушите може да е като водичка или гъста като парфе.
В първият случай не се прави нищо.
Във вторият ,се слагат.
При първият лекар трябваше да си поръчаме ние този артикул преди началото на операцията.
Това е.
И доктора ,за който пиша,не е Кюлев.
Записах час при него,но го отмених в последствие и не е преглеждал детето .
Ние имаме същия опит и то точно с Кюлев. Назад в темата поне три пъти съм описала подробно. Ние също се спряхме на лекар във ВМА, от когото не получихме критика, и който каза, че ако до операцията (2-3 месеца) изпукваме ушите, все още има шанс да се разминем с макаричките (течността в ушите беше като локум и изглеждаше доста сериозно положението). От друга страна, по време на 3 минутния преглед при Кюлев, ни беше обяснено не само, че са задължителни макаричките, ами и сме “закъснели” (това е цитат). Предполагам няма нужда да обяснявам колко е кофти да те обвиняват, че едва ли не с безхаберие си допринесъл за нещо лошо, което се случва на детето си. Също излишно е да казвам, че детето ни не е оставяно болно вкъщи, без да го водим при УНГ специалисти почти ежемесечно. В крайна сметка до операцията изпуквахме ушичките и бяха напълно възстановени. Макарички не се сложиха. Оттогава минаха 8 месеца и за момента няма никакви проблеми нито с ушни инфекции, нито със слуха. Надявам се и занапред да е така.
Не виждам какъв е проблемът да си казваме собствения опит с различни лекари. Мисля, че това е смисълът на темата.

# 408
Абсолютно всеки има право да си изкаже мнението. При нас при положение, че детето няма проблем със сливиците, не прави гнойни ангини, включително отити и не събира течност в ушите, д-р Кюлев веднага каза да ги махаме, защото са уголемени. А във ВМА точно обратното, само трета сливица, защото тя е проблемна и няма нужда да се вадят здрави не боледуващи сливици. Всеки си решава сам къде и кой да избере, и най важното, на кой да се довери.

# 409
Аз казах да не се генерализира за един или друг лекар, ако нямаме опит с него, в последствие разбрах че дамата е имала опит с другия лекар и я разбирам напълно. Разбира се че сме тук за мнение, препоръка и да си споделим болката като родители и хора имащи такива проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт