Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 18 806
  • 434
  •   1
Отговори
# 420
Защо се насочвате към алергия? Аз първо бих изключила третата сливица и едва тогава бих тръгнала по пътя с алергиите. Макар, че при нас нямаше кашлица. Правени ли са тимпанометрия и снимка на сливицата? Отит невинаги значи болка в ухото. Има серозен отит, при който няма никаква болка, но има намален слух. Това се вижда при тимпанометрия. При кои други УНГ-та сте били? Аз от Камел не съм доволна. Не установи възпалената трета сливица, а изписа хомеопатия и противорефлуксен сироп...

# 421
Здравейте,
на ваше място бих започнала един по един симптомите да отхвърлям. Първо бих направила кръвен тест за алергии. Това поне е лесно. Скъпо е, но не изиска да ходите при личен лекар. Бих ви препоръчала да идете на Пулмолог, щом понякога се чува хриптене. Водил сме си детето при доц.Маркова, добра е https://superdoc.bg/lekar/rada-markova от Токуда ни бяха казали, че детето е асматик, искаха да ни продадат помпичка, но когато отидохме при нея, тя твърдо каза, че не е. Трябва ви добър УНГ. В темата хората са писали от доста доволни в Транспортна, ВМА, Пирогов, Токуда и някои частни. Просто трябва да решите при кого. Гърлен секрет правихте ли, ако не сте направете?
Ще разкажа отново един случай на съседско дете. Започва кашлица, казват, че е алергия, асматик. Родителите не се примиряват, успяват да убедат лекар да му се направи рентген или магнитен, не помня вече. И на снимката виждат едно малко петно. Упояват детето и вкарват камера и виждат малко парченце полиестерен мъх, влязло в единия дроб. Махат го, и детето постепенно започва да се подобрява.
Не казвам, че вашия случай е такъв. Има всякакви случаи. Започнете едно по едно да махате  като варианти.
Д-р Камел не е лош унг, но не става за всякакви проблеми. Детето ми беше с Мононуклеоза, но той нищо не каза. Както и да е.

# 422
  • София
Минахме на преглед при Чилингиров ( четох, че много от вас са доволни). Категоричен е, че трябва да се махне третата, въпреки, че ушите са добре, другите две са здрави и през живота отит не е правило детето. Боря се за час при Асенова или Кукушев за второ мнение… и май ще действаме… Въпреки всички от Исул, които смятат, че не трябва да я махаме…

# 423
Минахме на преглед при Чилингиров ( четох, че много от вас са доволни). Категоричен е, че трябва да се махне третата, въпреки, че ушите са добре, другите две са здрави и през живота отит не е правило детето. Боря се за час при Асенова или Кукушев за второ мнение… и май ще действаме… Въпреки всички от Исул, които смятат, че не трябва да я махаме…

Koлко напред дават часове за махане във ВМА? От лекаря ли има значение или графика е общ? При доц. Златанов май дават 2-3 месеца напред за операция, интересно ми е дали и при другите е така.

# 424
А какво каза д-р Чилингиров като обосновка за махане? Симптомите, които си изброила в предишния пост ли? За Кукушев просто му звъните и той ще ви даде час. Асенова и тя ли беше във ВМА?

Йото, спешните случаи ги придвижват бързо. Графикът не е общ, но предполагам, че се съобразяват и със заетостта на колегите си, защото операционната май е една.

# 425
  • София
Имаме стара снимка на сливицата от 23-та година, която до сега повечето специалисти не намираха за притеснителна. Според Чилингиров, обаче още тогава е били ясно на къде отиват нещата. Каза, че щом хърка, боледува често и прави паузи в дишането е време да се действа. Въпреки здравите сливици, въздухът не е достатъчен.
С ВМА все още не мога да се свържа. За Кукушев казаха да звънна на 1.11 за час през ноември. Асенова видях, че също е във ВМА, но просто никой не вдига телефона вече 3 дни.
Още не съм взела решение дали при Чилингиров или във ВМА ще се оперираме , ако се потвърди, че се налага.
Обаче вече ми писва с това хъркане и грухтене и вероятно ще я махнем.

# 426
Леле това е много стряскащо с полиестера, като се замисля имаше период, в който й позволявахме да спи с плюшени играчки.
Иначе бяхме на пореден УНГ прегледа я и каза няма някакво заболяване, много малко заден секрет, но тъй като често я боли и челото, тя каза че всичко е от третата сливица. Секрет се стичал и попадал и в дихателните пътища(когато чувам похъркване). Но ни отпрати с билкови сиропчета, бясна съм, естествено нямаше ефект или лек ефект. Някакъв тусов сироп за подтискане на кашлицата и спрей за гърло, дразнело я гърлото според нея. Но нито и дума за изследване или премахване и пак сме със същото покашляне, още малко било? Понеже е на 6, се очаква на 7 магически да ср оправи ли?
Здравейте,
на ваше място бих започнала един по един симптомите да отхвърлям. Първо бих направила кръвен тест за алергии. Това поне е лесно. Скъпо е, но не изиска да ходите при личен лекар. Бих ви препоръчала да идете на Пулмолог, щом понякога се чува хриптене. Водил сме си детето при доц.Маркова, добра е https://superdoc.bg/lekar/rada-markova от Токуда ни бяха казали, че детето е асматик, искаха да ни продадат помпичка, но когато отидохме при нея, тя твърдо каза, че не е. Трябва ви добър УНГ. В темата хората са писали от доста доволни в Транспортна, ВМА, Пирогов, Токуда и някои частни. Просто трябва да решите при кого. Гърлен секрет правихте ли, ако не сте направете?
Ще разкажа отново един случай на съседско дете. Започва кашлица, казват, че е алергия, асматик. Родителите не се примиряват, успяват да убедат лекар да му се направи рентген или магнитен, не помня вече. И на снимката виждат едно малко петно. Упояват детето и вкарват камера и виждат малко парченце полиестерен мъх, влязло в единия дроб. Махат го, и детето постепенно започва да се подобрява.
Не казвам, че вашия случай е такъв. Има всякакви случаи. Започнете едно по едно да махате  като варианти.
Д-р Камел не е лош унг, но не става за всякакви проблеми. Детето ми беше с Мононуклеоза, но той нищо не каза. Както и да е.

# 427
Здравейте, моля препоръчайте ми на кой лекар да се спрем, д-р Криворов или д-р Крема. Детето е на 4г със сопол през седмица и оплакване от стискане и болка в ушите. Според педиатъра е алергичен ринит, водихменя я при трима лекари УНГ, сливица не виждат, обаче единия смята че е сливица. Вече трети месец е на авамис и ериус има някакво подобрение, но все още се оплаква от ухо и сопол през седмица

# 428
Не е окей да е на кортикостероиди толкова време. Нямам опит с тези лекари, но за 3тата сливица може да направите и снимка, болка в ушите не е заподценяване, а само от алергия е странно и то 3мевеца, а сега не е и пика на алергиите.
Моята от 2 седмици кашля и чувам как се стича и преглъща секрет и от него кашля,  бяхме оня ден на УНГ,  алергична лигавица,  от както е на Ксизал сутрин и вечер, кашлицата спря. Та ако е алергия с тази доза антихистамин и кортикостероид нямаше да има и помен. Приемала съм авамис ефекта е почти веднага и лигавицата и всичко спада.

# 429
Здравейте Дулкамара Хомакорд и Лимфомиозот капките  с колко време интервал давате тоест колко минути трябва да мине едно след друга и след храна ли трябва да се дават?Мерси

# 430
Здравейте Дулкамара Хомакорд и Лимфомиозот капките  с колко време интервал давате тоест колко минути трябва да мине едно след друга и след храна ли трябва да се дават?Мерси
Можете да ги дават поне 20мин преди хранене. А ако е след храна, минимум 30мин. По-добре е да е след 1час. Между двете също е хубаво да има по-голямо време. Когато, аз лично нямам време, ги давам и през 5мин едно от друго. Помислете добре как да си направите графика, за да имат ефект.

# 431
Можете да ги дават поне 20мин преди хранене. А ако е след храна, минимум 30мин. По-добре е да е след 1час. Между двете също е хубаво да има по-голямо време. Когато, аз лично нямам време, ги давам и през 5мин едно от друго. Помислете добре как да си направите графика, за да имат ефект.
Благодаря и двете капки директно устата ли трябва да се дава или с вода?

# 432
Ако е за дете, се капят в малко вода. За възрастен също може с вода. За удобство, аз си слагам в малка ракиена чашка. В упътването може да откриете информация.

# 433
Ако е за дете, се капят в малко вода. За възрастен също може с вода. За удобство, аз си слагам в малка ракиена чашка. В упътването може да откриете информация.

За 4 годишно дете за намаляване на третата сливица изписан от унг но не каза точно как да го дадем + изписан и резиста шоко мечета по 1 на ден за 1 месец и какпките са за 3 месеца и след това контролен преглед ако няма ефект трябвало да се маха третата сливица

# 434
За 4 годишно дете за намаляване на третата сливица изписан от унг но не каза точно как да го дадем + изписан и резиста шоко мечета по 1 на ден за 1 месец и какпките са за 3 месеца и след това контролен преглед ако няма ефект трябвало да се маха третата сливица
[/quote]
На опаковката си пише по колко се дават в зависимост от възрастта и аз ви написах каквото знам.
В зависимост в коя степен е сливицата, и какви симптоми има детето, може да прецени лекаря да се премахне сливица. Случаите са различни. Назад в страниците има доста. Ние не знаем какво точно му е на детето.

Общи условия

Активация на акаунт