Термин февруари 2025

• 41 463
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Дами, някоя запозната ли е откога е препоръчително да се започне прием на магнерот?

# 106
Момичета, към коя болница сте се ориентирали? *за София*

# 107
  • София
Дами, някоя запозната ли е откога е препоръчително да се започне прием на магнерот?
Аз пия Алеракт, който също е с магнезий, но за първи триместър. Магнерот иначе съм пила от средата на втори триместър Simple Smile

# 108
Момичета, към коя болница сте се ориентирали? *за София*
Аз искам да ме изражда, който ме следи, а тази, която си харесах, изражда в Св. Лазар, така че вероятно ще съм там

# 109

Аз пия магнерот от денят на трансфер на ембриона , вече 4 седмици. 3х1 на ден и сакчето се развива много добре , имаме пулс. Обсъди го с лекаря си да даде мнение. Мен ме бяха наплашили в една тема тука как така съм пила магнерот толкова рано, това било толкова опасно блабла, но в крайна сметка щом лекар го е предписал, значи не е толкова опасно.

User1234, ще следя и раждам в Надежда, доволна съм от репродуктивния специалист и за момента той все още ме следи. Ще видим дали след 12гс ще се смени с АГ или ще остане същия.

# 110
Засега не пия никакъв вид магнезий, предполагам лекарите ще кажат ако има нужда, помня, че с предишната бременност започнах към 5-и месец.

За следене и раждане - отново ще се доверя на Майчин дом (София), ще се следя при техен лекар на частно и после там искам да раждам, най-вече заради неонатологията, а и останах доволна предния път.

# 111
Аз съм си записала час за доц. Живка Карагьозова за 29.06 за преглед на частно, а искам да се следя пак в Майчин дом при д-р Диков, който ми следи първата бременност и беше на раждането също. Доволна съм от Майчин дом, като бях с избор на екип на раждането, и пак мисля да съм там. Имат отделение по патологична бременност, каквато е моята с Хашимото и тромбофилия.

# 112
Ох, на мен тази вечер ми излезна поредния резултат на прогестерон 22.2ng/ml и то след увеличена доза на утрогестан 3х2 и дуфастон 2х1… сега ще минавам на циклогест като аг каза 1 сутрин и 2вечер (общо 1200мг). Вече съм в 7 седмица и се предполага, че трябва да е по-висок, нищо че се води в норми.. стискайте палци, направо съм на тръни

# 113
Момичета, а наблюдавате ли от Утрогестан да ви се гади? Като го сложа и имам чувството, че започва да ми се гади. А може и да си е вече от напредването на бременността. Тези дни се чувствам като парцал направо, особено днес, все едно нямам сили да живея е усещането Grin

# 114
Аз ще се следя при др.Шикова. Чак на 18 ми е първия преглед при нея. Ако се харесаме,ще раждам при нея в Майчин дом. Да, нормално е от прогестерона да се чувстваш така.

# 115
  • София
Аз ходих при Светлана Лекова в Света София, защото с нея следях предишните две бременности, но сега знам, че имам тромбофилия и тя е против инжекциите, които слагам. Та, може би ще се насоча към д-р Ибрям за проследяване, той изражда в Майчин дом. А самото раждане планирам да опитам този път VBAC с Олга Дукат. Но то е опция само в случай, че изкарам бременността до края де..

# 116
Може да се засечем с някои от вас в МД значи Simple Smile)) при предишното раждане се оказахме със съфорумка от отчетната в  съседни стаи и до днес сме близки , а и децата ни са астрални близнаци.

Аз вероятно ще раждам секцио, така че вероятно края на януари, началото на февруари ще съм там Wink

# 117
Аз с моята тромбофилия, която ми измислиха в Токуда и ми изписаха инжекции, ходих на консултация с още 3 специалиста, все популярни имена. Аз имам само хетерозиготни мутации и всички ми казаха, че абсолютно всеки човек, безизключение има такива и при бременност се следят само два показателя (мога да проверя и кои точно ми показаха), които ако има хомозиготни мутации, се прилагат инжекции. В останалите случаи, се пие Натаспин и това е. Двама от тях ми казаха, че всъщност няма научни изследвания, които да доказват връзката между хетерезиготни мутации с аборти и като цяло на тромбофилията с тях и че всъщност последните години тромбофилията "пламна", защото всеки си прави изследвания, всеки има мутации и затова когато стане нещо, се "обвинява" тромбофилията.
Инжекции те прилагат на жени с по няколко аборта (над 3) или с инвитро и аборти е неуспешно инвитро и т.н. В останалите случаи, последствията от тези инжекции и рисковете за организма са много по-високи и реални, от това да се случи неща с плода или бременността, заради тромбофилията. Така че, моят непоискан съвет е - внимавайте с фраксипарина, защото не е шега работа. Единият д-р хематолог каза, че такива дози не изписват дори на хора с инфаркт и тромби и беше потресен и възмутен какво са ми изписали да си поставям ("На здрава жена, с нормална бременност"). Последните 10 години в България репродуктивната и гинекологичната специалност са се превърнали в индустрия, която се възползва от човешките тревоги, за да печели пари. Не знам дали в тази тема казвах, но до момента съм платила на Токуда около 4 хил.лв за период от 2 седмици и половина. Нямам рискова бременност, въпреки, че искаха да ми наложат, че имам, за да плащам още и още. Така че, момичета - внимавайте при кого ходите.

# 118
Аз с моята тромбофилия, която ми измислиха в Токуда и ми изписаха инжекции, ходих на консултация с още 3 специалиста, все популярни имена. Аз имам само хетерозиготни мутации и всички ми казаха, че абсолютно всеки човек, безизключение има такива и при бременност се следят само два показателя (мога да проверя и кои точно ми показаха), които ако има хомозиготни мутации, се прилагат инжекции. В останалите случаи, се пие Натаспин и това е. Двама от тях ми казаха, че всъщност няма научни изследвания, които да доказват връзката между хетерезиготни мутации с аборти и като цяло на тромбофилията с тях и че всъщност последните години тромбофилията "пламна", защото всеки си прави изследвания, всеки има мутации и затова когато стане нещо, се "обвинява" тромбофилията.
Инжекции те прилагат на жени с по няколко аборта (над 3) или с инвитро и аборти е неуспешно инвитро и т.н. В останалите случаи, последствията от тези инжекции и рисковете за организма са много по-високи и реални, от това да се случи неща с плода или бременността, заради тромбофилията. Така че, моят непоискан съвет е - внимавайте с фраксипарина, защото не е шега работа. Единият д-р хематолог каза, че такива дози не изписват дори на хора с инфаркт и тромби и беше потресен и възмутен какво са ми изписали да си поставям ("На здрава жена, с нормална бременност"). Последните 10 години в България репродуктивната и гинекологичната специалност са се превърнали в индустрия, която се възползва от човешките тревоги, за да печели пари. Не знам дали в тази тема казвах, но до момента съм платила на Токуда около 4 хил.лв за период от 2 седмици и половина. Нямам рискова бременност, въпреки, че искаха да ми наложат, че имам, за да плащам още и още. Така че, момичета - внимавайте при кого ходите.
При коя докторка ходиш в Токуда? Интересно ми е, защото на мен 2 от тях ми казват нищо да не правя по повод мойте мутации, а др Кючукова ме праща на хематолог и каза, че вероятно ще ми изпишат фраксипарин. Да кажа, че аз имам едно дете родено в 36та седмица заради изтекли води и един мисед в 8 седмициа. 😊

# 119
Ходех при д-р Добрева.

Общи условия

Активация на акаунт