Термин февруари 2025

• 39 948
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
Аз зацапването поне го преборих, но болки като преди МЦ и напрежение отдолу си имам. При вас гинеколозите какво казват за тези болки - контракции ли са или друго?

Днес бях и аз, 6 г.с. и 3 дни съм, като бебенцето е пораснало двойно от миналата седмица, развива се и се видя сърчице. Не се чу още, може би техниката не е много добра. Аз ходя в Токуда сега, за да овладеем риска, при д-р Добрева. Пък после пак ще продължа там и там ще раждам. Някак имам най-голямо доверие на специалистите там.
Имах една гинеколожка, дългогодишна, отидох в началото при нея и ме претупа за 2 мин.
Вие къде се следите, момичета от София, а и не само Simple Smile?

# 31
  • София
Аз зацапването поне го преборих, но болки като преди МЦ и напрежение отдолу си имам. При вас гинеколозите какво казват за тези болки - контракции ли са или друго?

Днес бях и аз, 6 г.с. и 3 дни съм, като бебенцето е пораснало двойно от миналата седмица, развива се и се видя сърчице. Не се чу още, може би техниката не е много добра. Аз ходя в Токуда сега, за да овладеем риска, при д-р Добрева. Пък после пак ще продължа там и там ще раждам. Някак имам най-голямо доверие на специалистите там.
Имах една гинеколожка, дългогодишна, отидох в началото при нея и ме претупа за 2 мин.
На мен ми казаха, че матката контрахира и не трябва да ги има - колкото си може по-спокойна да бъде.
Аз се следя в Щерев, там се следях и  раждах и преди 7 години, там са ми и всички лекари - АГ, мамолог, ендокринолог Simple Smile

# 32

В токуда раждах и предния път и този живот и здраве, а ще се следя в Оскар Клиник. Момичета изследвали ли сте прогестерон, аз от началото имам леко зацапване, съвсем малко е и ми казаха нищо да не пия, но днес отидох на преглед, защото ми се стори, че се увеличи, докторката каза ами то си е нормално да имаш течени особено със всяка следваща бременност е все повече и ми изписа прогестерон вечер, но мисля, че го направи за мое успокоение, тя се чудя дали да не го изследвам първо.

# 33
Здравейте и от мен! Плахо се присъединявам към групата и се надявам всички да гушкаме бебчета😊
Има ли някоя сред вас, която проследява нивата на прогестерон? При мен в деня на положителния тест, излезна чхг 350 и прогестерон 14.7ng/ml. Изписаха ми утрогестан вагинално 2х2, след 2 дни нямаше покачване на прогестерона и ми добавиха дуфастон. Вече след 4 дни се беше качил на 24.4
ng/ml, а чхг беше почти 7000, което е супер, минах и преглед видя се сак с жълтъчно мехурче в 5+4г.с), но вчера прогестеронът отново беше паднал 19.6ng/ml. Увеличиха ми дозата утрогестан, в петък съм на преглед, но съм доста притеснена. Надявам се да се вдигне и в петък да чуем сърчице (тогава ще съм 6+5).

# 34
Аз не съм изследвала, то съм сигурна, че ми е нисък, затова имах и зацапване. По принцип и ми е по-нисък. Утрогестанът действа добре, слагайте вагинално - по-бързо действа и не ти се спи толкова. Мен през устата направо ме повалява.

Стискам палци да се чуе сърчице. Heart Ние днес видяхме (на доплера не можа да се чуе, защото явно или е малко бебето или не е толкова добра техниката). Аз съм в 6 г.с. и 3 дни.

# 35
  • София
Здравейте и от мен! Плахо се присъединявам към групата и се надявам всички да гушкаме бебчета😊
Има ли някоя сред вас, която проследява нивата на прогестерон? При мен в деня на положителния тест, излезна чхг 350 и прогестерон 14.7ng/ml. Изписаха ми утрогестан вагинално 2х2, след 2 дни нямаше покачване на прогестерона и ми добавиха дуфастон. Вече след 4 дни се беше качил на 24.4
ng/ml, а чхг беше почти 7000, което е супер, минах и преглед видя се сак с жълтъчно мехурче в 5+4г.с), но вчера прогестеронът отново беше паднал 19.6ng/ml. Увеличиха ми дозата утрогестан, в петък съм на преглед, но съм доста притеснена. Надявам се да се вдигне и в петък да чуем сърчице (тогава ще съм 6+5).
Пусках го 3 пъти и беше уж в "златната среда" прогестеронът - 18 ng/ml при чхг 400, 27 ng/ml, когато ЧХГ беше около 2000. Казаха ми да не го изследвам повече, защото се видя сакчето, като си останах на същата терапия до 12 г.с. - 1 инжекция Пролутекс и 2хЦиглогест Simple Smile Но и с такъв прогестерон си имам зацапване де, но то е от отлепянето на сакчето 😀

# 36
Благодаря Ви за споделения опит, при мен няма зацапвания, но пък е малко странно, че пада при допълнителен прием на утрогестан и дуфастон. Утрогестана само вагинално го поставям, че като пробвах орално и направо бях като пияна. Отделно снощи ми излезна кръвната група и съм с отрицателен RH. Сега пък вече допълнително притеснения.. ще ходя да изследвам антитела ( имам спонтанни аборти и вероятността да имам такива е голяма..) Ще пиша след прегледа в петък. Успех на всички! Леко бременеене🥰

# 37
Здравейте!

Тъкмо разбрах че съм бременна. 😁
Първа бременност ми е. В момента съм в 4та седмица, 32 ден (поне така показва приложението 🙂).
Кога трябва да посетя гинеколог? И преди това трябва ли да звънна на личната за направление?

# 38
Добре дошла!
На преглед (ако няма проблеми) най- рано при 10 дни закъснение, иначе нищо няма да се види. По принцип най-добре е да се изчака даже две седмици, за да се чуе (живот и здраве) направо сърчице.  Доколкото знам направление от ЛЛ се взима чак към 10-та - 12-та седмица, за да се заведе бременността в ЖК (женска консултация).

# 39
Добре дошла!
На преглед (ако няма проблеми) най- рано при 10 дни закъснение, иначе нищо няма да се види. По принцип най-добре е да се изчака даже две седмици, за да се чуе (живот и здраве) направо сърчице.  Доколкото знам направление от ЛЛ се взима чак към 10-та - 12-та седмица, за да се заведе бременността в ЖК (женска консултация).

Много благодаря 🥰

# 40
  • Варна
Привет и от мен. Днес бях за първи път на лекар след положителен тест на 04.06. В 7г.с. съм, чух и сърчице . Първа бременност ми е, планирана.
Чета ви от създаването на темата, но изчаквах прегледа. Не съм имала проблеми до сега, надявам се и за напред всичко да е наред. Доктора каза, че предвид възрастта ми ще съм секцио. На 10.07. ме вика отново на преглед. Забравих да го питам за генетичните тестове. Има ли тема за това или да не влизам във филми?

# 41
Здравейте и от мен, момичета, толкова много нови бременности, много се радвам да видя, че има и други. Присъединявам се в 6 гс, днес бяха на първи преглед и видяхме биещо сърце. След 10 дена отново ще ходя на преглед. За момента пия бая хапове, тъй като съм след инвитро. При мен симптомите са надути гърди и леки болки в корема от време на време. Зацапване не е имало до момента. Не сме пускали изследвания засега, тъй като първите 8-12 дни след трансфера кръвния тест излизаше с добри и високи стойности. Имам въпрос, сега ще заминаваме за море и исках да питам какво ви е мнението за влизане във водата. Докторът беше 50/50, каза влизам ако искам ама и че има доста бактерии и сега се чудя.

# 42
TheDarling честито и лека бременност.
Аз живея на морето/Варна/ и не знам точно накъде сте се запътили, но във Варна аз не влизам никога във водата, извън града на по чисти плажове бих си позволила и ще го направя. Аз лично с първата си бременност си слагах вагинални таблетки пробиотик след плаж ,коментирано бе и със АГ,смяна на банските със сухи и подбиране на чисти плажове.

# 43
Аз мисля да влизам до коленете, страх ме е повече сякаш. Зависи и къде ще ходиш - четох , че Средиземно море е по-безопасно, защото е по-солено, но и за там имам резерви.

# 44
Ще ходя в Гърция, на остров Лефкада. Там е доста чиста водата, не смятам да се кисна по 1 час, но ще ми се прииска да се топна за разхлаждане. Мислех да си взема резервни долни бански, за да ги сменям, като се намокрят. Или просто до коленете и да се наплискам леко нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт