Термин февруари 2025

• 40 032
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Ходя на 2 седмици ,инвитро съм. Искам да ви питам до кога мислите да ходите на работа?
Момичета,а колко време след това ви викат пак. При мен казаха 2-3 седмици. Аз искам всеки ден да го виждам Grin
Аз днес влязох в 7 г.с.

# 76
  • Варна
Аз бях на първичен преглед за установяване  на 19.06.Викат ме на вторичен на 10.07. Влязох в 8ма г.с.

# 77
  • София
Ходя на 2 седмици ,инвитро съм. Искам да ви питам до кога мислите да ходите на работа?
Момичета,а колко време след това ви викат пак. При мен казаха 2-3 седмици. Аз искам всеки ден да го виждам Grin
Аз днес влязох в 7 г.с.
И аз съм инвитро, на 10-12 дни ходя. По някое време юли ще изляза в 180-дневния болничен Simple Smile
Тези, които ще правят пренатални тестове, избрали ли сте къде? Аз още разглеждам, а нямам много време - 7+3г.с. съм, а те се правят в 9та и 10та седмица...

# 78
Момичета толкова ми е  издут корема  и това ми създава огромен дискомфорт! Сигурно е от прогестерона, който си слагам сутрин и вечер?Моля, споделете вие усещате ли такъв дискомфорт?

# 79
  • Варна
Аз нищо не слагам и ми е издут. Тъкмо бях заслабнала и сега пак ще катеря кг нагоре 🫣. Ама живот и здраве, след това ще се вталявам яко.

# 80
На мен ми се издува като хапна малко, но и сутрин си ми е издут. Забелязвам и, че от много малко храна и много се засищам. Например, една купичка супа и направо повече не мога, защото имам усещане за голяма ситост.

Иначе, аз мисля около 12 седмица (средата, края на юли) да им бия шута на работодателите Grin И без това започнах там, само с идеята да имам осигуровки и допълнително здравно, като забременея, изобщо не ми пука за работата, аз си имам частна практика и там ми е вниманието, обаче досега все не ми оставаше време изцяло да си насоча енергията и ресурсите натам. Та сега идеално, за 5 месеца ще си вложа изцяло усилията в моето си нещо, надявам се докато родя да потръгне още повече, моята съдружничка ще ме позамества за няколко месеца и така. После, ако са ми се развили нещата, изобщо няма и да се връщам при онези, тя една типична смешна корпоративна среда, тип - ние сме семейство, вие сте звездите на екипа, а толкова да не мога да понасям вече такива неща, наслушах се 10 години хахах
Момичета, а за болничния, колко процента се поемата сега - 70 или 90 бяха?

# 81
  • Варна
КРР и аз като теб, с частна практика и съдружничка, на която ще прехвърля в даден момент децата, с които работя.
Даже сега есента мислех да си търся държавна работа вече, по втората ми специалност, но забременях и ще си продължа по план.
Основната ми работа вече е много зле заплатена и ми остана за осигуровки и здравна застраховка , но сега юли, август и септември имаме летни добавки и мисля да работя до тогава. И от октомври да съм вкъщи. Като цяло фонда се оказа, че не поема нищо за бременни.
И аз имам идея да си развивам частната практика и да не се върна после на работа, а да работя за себе си.
Тъй че и мен ме интересува колко е %.

# 82
Момичета, не знам дали се отчетох в понеделник бях на лекар 6+1и видяхме ембрионче и пулс. Ужасно зле се чувствам последните дни, такова гадене имам, просто кошмар, помагат ми айрян на мегле, смутитата на фрудада, тараторче и супички, но като цяло е ад, кафе не мога, яйца абсурд, а знам, че са много полезни по време на бременност, не мога да си мия зъбите, пробвах и с друга паста, но проблема не е във вкуса, а че си бъркам с нещо в устата, от 2 дни си мия зъбите след обяд, защото сутрин ми е невъзможно, можете ли да се представите.. 😁😱 гърдите ме болят, спя като труп от 10 до 8 и като цяло пак съм доста изморена, и аз се задъхвам също като вас, помня, че с дъщеря ми почнах да се задъхвам мноого по напред във времето. Отделно от умората може би съм адски отнесена, днес си забравих чантата в едно заведение и се сетих за нея чак след час 🤯

# 83
Здравейте! Плахо се записвам, понеже съм 5+3. Ходих на лекар преди 5 дни, но се видя само точицата, та пак съм на преглед след една седмица, за да чуем сърчице. Стискам палци всички да сме тук до финал. 🍀

# 84
Момичета толкова ми е  издут корема  и това ми създава огромен дискомфорт! Сигурно е от прогестерона, който си слагам сутрин и вечер?Моля, споделете вие усещате ли такъв дискомфорт?

Kaq22, и при мен е така. Слагам циклогест и пия естрофем и съм се ошкембила яко. Хапвам една салата и ще се пръсна. Лекарят каза, че от прогестерона може да задържам повече течности, но понякога е адски подуто положението.
Иначе и при мен са на 2 седмици прегледите засега. Тази седмица бях и видяхме започваща сърдечна, 6гс, ще ходя пак след 2 седмици на контрола.
Някоя от вас да сподели опит кога се спира тоя циклогест, че вече месец почти го слагам иии ми е мнооого досадно постоянно да изтича нещо 🥺

# 85
Аз също слагам циклогест и пия естрофем. TheDarling,Циклогеста съм се настроила че най -вероятно ще е до 12г.От няколко дни съм много подута ,и аз също се засищам от много малко,дори съм 1 кг надолу. Това заради ужасното гадне през 6 и 7 г.с От два дни се чувствам една идея по -добре,а уж пика на ЧХГ тепърва предстои 😂

# 86
Аз също съм на прогестерон, само че утрогестан и го слагам 3пъти на ден по 2таблетки. Определено ме издува, но имам и дни, в които не съм грам подута. Интересно, на мен не са ми предписвали естроген, заедно с прогестерона. Може би трябва да питам. Циклогест от 400мг ли поставяте?

# 87
Аз съм след инвитро и може би заради това. Не че са ми били ниски естроген и прогестерон, но като чета, е стандартна процедура след трансфер. Иначе циклогест 400 мг слагам 2х дневно вече от 25 дена и имам чувството, че няма край. Дано не е до 12 гс, че ще се гръмна. На 2ри юли имам втори преглед при лекар и ще го питам докога трябва да пия всички лекарства.

# 88
Аа, ясно, разбирам. При мен беше изписан утрогестан+дуфастон вече след положителен тест в 4+2, защото нивата на прогестерона бяха ниски. Доколкото знам стандартно се приемат до 12г.с, докато се образува плацентата и тогава се намаля прогестерона постепенно и се спира. Но знам за случаи и до 20г.с са приемали прогестерон. И аз се надявам да не съм от тях, но каквото се налага

# 89
Здравейте момичета, записвам се и аз в темата 6 г.с. + 1 втора бременност, имам момченце на почти 8 години. Във вторник бях на преглед и докторката каза че отговаря на 6 г.с. През две седмици са прегледите, също ми препоръча този път да направя и генетично изследване заради възрастта, на 36 съм, след 32-33  год. било препоръчително.
Препоръча ми Геника и Афродита, но ще го коментираме при следващото посещение, на вас след каква възраст препоръчват пренатеста?
Този път освен киселините имам и задушени нос от почти месец на сам.
Леко бременеене на всички Blush

Общи условия

Активация на акаунт