Термин февруари 2025

• 40 176
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Jakito, и на мен ми каза аг, че стандартно си е 1 път в месеца преглед. Просто в началото отидох 2 поредни седмици в 5г.с и 6г.с (заради установяване на пулс), след това отидох в 8г.с и от тогава не съм. Утре влизам в 11. Противопоказания нямам, обаче толкова много съм чела за миседи в 9-10г.с, които се установявят на следващ преглед. Извинявам се, че пиша такива неща тук, но просто съм с два спонтанни в 6та седмицв за последната година (след сумати изследвяния нищо не се намери, освен мъжко фактор, но то май всеки мъж, който реши да прави спермограма излизат някакви отклонения).
И някак след всичко ми е трудно още истински да се зарадвам, просто се нядявам всичко да е наред, защото е много чакано и ще ни е първо дете.
Следя се при докторка от Стара Загора, относно записването по ЖК мисля, че съм записана, защото до сега взех само в началото напраление от личната, за посещенията при аг не съм дала и 1 стотинка, освен това още в 6г.с ми направиха стандартните изследвания за бременност. И бях питала дали трябва още някакво направление, аг каза, че вече нищо не ми трябва до края.
Elinceto00, някъде около 8г.с спряха да ме болят гърдите, а в началото на 9г.с ми мина всякакво гадене (не съм повръщала, но не можех да ям всичко и не ми беше комфортно), дори задъхването май ми понамаля малко. В общи линии, хем се чувствам добре, хем супер се филмирам, че нещо не е наред
Alyssa, истината е, че и аз докато бях на почивки не мислих такива неща ( ние направихме 2 моренца вече, едно тук в бг като влизах по 1 път на ден във водата и едно море в гърция, там си влизах повече)

# 511
Jakito, и на мен ми каза аг, че стандартно си е 1 път в месеца преглед. Просто в началото отидох 2 поредни седмици в 5г.с и 6г.с (заради установяване на пулс), след това отидох в 8г.с и от тогава не съм. Утре влизам в 11. Противопоказания нямам, обаче толкова много съм чела за миседи в 9-10г.с, които се установявят на следващ преглед. Извинявам се, че пиша такива неща тук, но просто съм с два спонтанни в 6та седмицв за последната година (след сумати изследвяния нищо не се намери, освен мъжко фактор, но то май всеки мъж, който реши да прави спермограма излизат някакви отклонения).
И някак след всичко ми е трудно още истински да се зарадвам, просто се нядявам всичко да е наред, защото е много чакано и ще ни е първо дете.
Следя се при докторка от Стара Загора, относно записването по ЖК мисля, че съм записана, защото до сега взех само в началото напраление от личната, за посещенията при аг не съм дала и 1 стотинка, освен това още в 6г.с ми направиха стандартните изследвания за бременност. И бях питала дали трябва още някакво направление, аг каза, че вече нищо не ми трябва до края.
Elinceto00, някъде около 8г.с спряха да ме болят гърдите, а в началото на 9г.с ми мина всякакво гадене (не съм повръщала, но не можех да ям всичко и не ми беше комфортно), дори задъхването май ми понамаля малко. В общи линии, хем се чувствам добре, хем супер се филмирам, че нещо не е наред

И аз съм така. Забременях от четвърти трансфер. Много мъки и инжекции… аз все пак записах в понеделник да отида на преглед при един от Майчин дом, за да се успокоя. Напълно те разбирам Simple Smile мисля че вече към 10-11 седмица не е така рисково както в началото. Прави ли пренатален?

# 512
Jakito, определено си минала дълъг път. Хубаво си направила за часа, аз също обмислям за мое успокоение да отида някъде, но лошото тук е (тъй като съм от по-малък град - Казанлък) че повечето специалисти идват от Стара Загора в определени дни и е по-трудно записването на час. Иначе мога и в нашата си болница да отида на преглед, но ако апаратурата не е добра може и само да се наплаша излишно. То не че самите седмици 10-11 са рискови, но ако Недай Боже е спряло развитие примерно в 9г.с, тъй като съм на прогестерон тялото няма да реагира. Истината е, че докато четох преди в групи за спонтанни и търсих някакви причини, се натъкнах на тези информации, които сега ми се иска да не ги знаех.
От сърце желая на всички в тази група да си останем до края тук пишейки и споделяйки, а февруари да напълним със снимки на бебоци!❤

# 513
Jakito, определено си минала дълъг път. Хубаво си направила за часа, аз също обмислям за мое успокоение да отида някъде, но лошото тук е (тъй като съм от по-малък град - Казанлък) че повечето специалисти идват от Стара Загора в определени дни и е по-трудно записването на час. Иначе мога и в нашата си болница да отида на преглед, но ако апаратурата не е добра може и само да се наплаша излишно. То не че самите седмици 10-11 са рискови, но ако Недай Боже е спряло развитие примерно в 9г.с, тъй като съм на прогестерон тялото няма да реагира. Истината е, че докато четох преди в групи за спонтанни и търсих някакви причини, се натъкнах на тези информации, които сега ми се иска да не ги знаех.
От сърце желая на всички в тази група да си останем до края тук пишейки и споделяйки, а февруари да напълним със снимки на бебоци!❤

Дай боже. Всичко ще е наред, вярвай.

# 514
От позната знам за ето този сайт, който дава статистически какъв е шансът за аборт и ти го поднася успокояващо.
https://datayze.com/miscarriage-reassurer

# 515
Alyssa, определено дава много високи шансове за успех, дори го пробвах и за 6г.с. Обаче някак тези статистики не ме успокояват. То и на мен след първия спонтанен всички ми казваха “ еее, на всяка втора жена и се случва да има спонтанен, нищо не е станало”. И може би наистина е така, познавам доста жени претърпели по един, преди да износят здраво бебе. Обаче при мен се случи и втори път и повярвай изобщо не смятах, че ще ми се случи. Какъв е шансът.. но си е Божа работа, приех, че и тогава не е било писано и че е по-малкото зло. Сега обаче наистина съм ужасена, просто искам да мине следващия преглед, дано всичко е наред и вече се надявам всички гадни мисли да изчезнат

# 516
Аз също го мисля постоянно. Казаха ми, че щом изоставането от 6 дни - е едно и също всеки път (абсолютно сигурна съм кога съм забременяла) - не е проблем, просто е по-малко.
Бременноста не се ли води от 11+7, а не от края на 12та? Иначе от 13та май вече има риск и за майката, както и плацентата и кръвотока се виждат много по-добре и биха направили много повече при евентуален проблем.

# 517
Alyssa, истината е, че и аз докато бях на почивки не мислих такива неща ( ние направихме 2 моренца вече, едно тук в бг като влизах по 1 път на ден във водата и едно море в гърция, там си влизах повече)
Питам,защото и аз тази сутрин като се събудих не ме боляха гърдите,а до вчера ме...Иначе ми се гади и ми се пишка доста.И аз трябва да съм в 8 г.с.Мисълта ми беше дали омекването на гърдите е лош знак?

# 518
Lili, мисля, че регистрирането на бременност става след установяване на пулс, а не според седмицата, но не съм сигурна
Elinceto, всяко нещо и аз си мисля, че е лош знак, обаче на не малко места бях прочела, че симптомите идват и отшумяват и явно пак е до организъм. Може би трябва да се радваме, че се чувстваме добре. Относно уринирането ми прави впечатление, че съм на периоди. Както мога да ходя през 30-40мин, така се случва и 2 часа да не отида

# 519
Lili, мисля, че регистрирането на бременност става след установяване на пулс, а не според седмицата, но не съм сигурна
Elinceto, всяко нещо и аз си мисля, че е лош знак, обаче на не малко места бях прочела, че симптомите идват и отшумяват и явно пак е до организъм. Може би трябва да се радваме, че се чувстваме добре. Относно уринирането ми прави впечатление, че съм на периоди. Както мога да ходя през 30-40мин, така се случва и 2 часа да не отида
На мен ми е трета бременност,но никога не съм се притеснявала толкова и не съм следила симптоми... А сега вече усещаш ли ги по-различни гърдите или напълно нормални?

# 520
Elinceto, щом ти е трета, не се стресирай толкова, разсейвай се с дечурлигата. На усещане са ми нормални, но са пораснали и ореолът със зърната са една идея по-тъмни ( винаги съм имала големи гърди, но последните месеци отслабнах и съответно и те се понамалиха😅). До преди 2 седмици направо не можех да си докосна зърната, толкова бяха чувствителни, а сега нищо ми няма

# 521
Elinceto, щом ти е трета, не се стресирай толкова, разсейвай се с дечурлигата. На усещане са ми нормални, но са пораснали и ореолът със зърната са една идея по-тъмни ( винаги съм имала големи гърди, но последните месеци отслабнах и съответно и те се понамалиха😅). До преди 2 седмици направо не можех да си докосна зърната, толкова бяха чувствителни, а сега нищо ми няма
Колкото и да се разсейвам,все остава време за притеснения:D

# 522
Elinceto, нищо, поне да знаеш, че не си сама 😃 явно не сме малко филмарките 😂

# 523
Рискът от прееклампсия не влизаше ли и в БХС или аз нещо не съм информирана?
Колко време минава при вас от последния стандартен преглед до първата фетална и бхс? Аз имам час на 29ти, последно бях на преглед на 5ти и честно казано едва се сдържам да не отида още някъде. От време на време ме обвземат кофти мисли.. все пак не случайно първите 3 месеца са рискови.. а даже вече и гърдите не ги усещам различни.. как се справяте с тези чувства? Ако въобще на някоя и минават такива неща през ум
Аз се следя при моята АГ на 2 седмици така бях и с предната си бременност така е и сега понеже бях рискова и съм с тромбофилия всеки преглед ми беше мини фетална с доплер във вторник съм на преглед и ще оточним за бхс кога ще правим.

# 524
The_Black_Hole, според мен ти няма нищо притеснително. Това са нормални симптоми на бременност,.особено при първото тримесечие. Аз редовно си имам замаяност, чувство че съм в сън и т.н., понякога и петънца, но it is what it is. Кръвното ти е "скочило", защото си се притеснила, при мен, когато получавах ПА скачаше до 150. Трябва спокойствие и почивка. Всичко е наред Simple Smile

Аз с първата си бременност бях така и накрая развих прееклампсия. Сега е времето да си направиш скринин тест за прееклампсия да изключиш това като вариант,точно вдигането на кръвно и тези светулки пред очите. Разбира се ако се повтаря това дни наред, може и да е нещо еднократно от жегите.

Веднага като хапнах малко шоколад ми минаи свалих кръвното. Говорих с роднини, които са медицински лица по подобни проблеми, казаха ниска захар, заради това и е скочило кръвното. Излишна паника. Казаха да си седна на задника и да изям някой сладолед Grinning

Общи условия

Активация на акаунт