Термин февруари 2025

• 39 968
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, а при вас как са коремчетата? Аз сутрин нямам нищо, после.като хапна,.излиза нещо мъничко и това е. Днес се мерих - даже съм свалила кг,.но каквото такова.

Аз и преди това имах мааааааалко коремче, ама сега е страшно. Стърчи 5 минути преди мен, все едно съм 6ти месец с близнаци. И аз съм свалила килограми, ама на обем съм повече.

Аз съм си същите килограми за сега, но явно корема си подува и изглежда голям

# 691
  • София
Здравейте.
Включвам се при вас с термин 24 февруари,втора бременност.
За съжаление доста проблемна.
От седмица съм в болница,като ме приеха с много сериозен кръвоизлив.Кървенето не спира след множеството системи и инжекции.Ембриона е добре.Има си пулс и няма отлепване.От къде идва проблема към момента само се гадае.
За това имам и молба към мамите в София-да ми препоръчате добър АГ би могъл да даде адекватно мнение.

Къде лежиш? Да ти препоръчам лекар там?

Иначе Вецев, аз се следя при него и от личен опит потвърждавам, че е страхотен диагностик и е супер подробен в прегледите.

Аз утре съм на ФМ и БХС, ще пиша след прегледа Blush

# 692
Аз съм само 500 грама нагоре (постоянни от поне седмица, затова ги приемам като константа), обаче всеки ден от обяд насетне съм зверски подута и направо дрехите не ми стават. Панталони не мога да нося, само свободни рокли и това е. В частта под пъпа имам образувано малко постоянно коремче колкото шепичка, което сутрин си е там и не мога да го “глътна”, затова смятам, че може би започва да се оформя нещо. Вечер обаче е много зле положението Sad(( на всичко отгоре майка ми сега ме видя, не ме беше виждала от месец, и каза, че вече нямам талия Grinning много се притеснявам, тъй като имам слаби крака и много слаби ръце, но също така и склонност да напълнявам на паласки и корем и скоро ще съм 24/7 ето така:

# 693
Момичета, минах днес ФМ и БХС. Беше много вълнуващ преглед. По ПРМ съм 12 седмица, но го измериха и отговаря на 12+4. Съответно терминът вече ми е 06.02. Докторът каза, че всичко си изглежда наред. Разбира се, ще си чакам резултатите от бхс, казаха след седмица. Мериха ми няколко пъти кръвното, ама аз бях толкова притеснена и първия път излезна 132/84 та казаха, че е височко. След 3тото мерене падна на 126. Не ми казаха с точност пола, но доктора каза, че е почти сигурен и залага на момиче. Ще си чакам редовния преглед след 2 седмици и дано там се види вече. Иначе по имейл получих снимки и някакви резултати от прегледа, обаче то са някакви числа, проценти, замервания и реално нищо не ми говорят

# 694
Честито и всичко да бъде наред Heart

Значи трябва да предупредя моето АГ за пола, да не се изпусне и партито отиде Grin

# 695
  • Варна
БХС и ранната фетална морфология пропускат ли се ако се прави пренатален тест? Не мога да разбера, аз ли трябва да си следя тези неща и ги пропускам, или акушерката или АГ  трябва да ми кажат кога и къде да ходя на изследвания. Чета в интернет че тази ранна не е задължителна. За БХС от вас разбирам, че включва и риска от прееклампсия. Следя се по ЗК.

# 696
Daisy, доста жени правят и трите изследвания. ФМ също мисля, че не е за подценяване, все пак подробно се оглеждат органите, кръвопоток, ръчички и т.н. Недай Боже, ако има нещо сериозно не наред да има време да се реагира. Но пък аз не съм правила пренатален, дори не са ми го предлагали като опция.
КРР, благодаря! За пола си ме питаха предварително дали искам да го знам в случай, че се види.

# 697
БХС и ранната фетална морфология пропускат ли се ако се прави пренатален тест? Не мога да разбера, аз ли трябва да си следя тези неща и ги пропускам, или акушерката или АГ  трябва да ми кажат кога и къде да ходя на изследвания. Чета в интернет че тази ранна не е задължителна. За БХС от вас разбирам, че включва и риска от прееклампсия. Следя се по ЗК.

Аз имам пренатален, но вчера бях и на фетална. Казаха ми че няма нужда от бхс но ми изчислиха риска от прееклампсия и изоставане в растежа

# 698
  • Варна
Jakito99999 когато ходеше на прегледи при АГ ли ти казаха, кога да направиш и феталната или ти си следиш датите за изследвания и си записа час  и отиде? Това се чудя, май ще звъня за фетална днес… в 12 седмица съм, не знам не закъснявам ли и ще има ши час лекаря по фетална.

# 699
Jakito99999 когато ходеше на прегледи при АГ ли ти казаха, кога да направиш и феталната или ти си следиш датите за изследвания и си записа час  и отиде? Това се чудя, май ще звъня за фетална днес… в 12 седмица съм, не знам не закъснявам ли и ще има ши час лекаря по фетална.

Аз бях в 12+3. До 13 седмица трябва да се направи. Виж за фетална при доктор Мирчева в Софиямед или в Марковс при някой. Ами попринцип АГ ми каза кога трябва да отида. Първата фетална е задължителна. БХС може да го пропуснеш. Запиши си час по скоро. Мирчева има часове за сряда и четвъртък. Аз съм много доволна от нея. Обеснява, показва ти

# 700
Къде сте правили ФМ? И а обмислям да пропусна БХС тъй квто ще правя пренатест, но искам да ми изчислят риска за прееклампсия

Аз имам пренатален, но вчера бях и на фетална. Казаха ми че няма нужда от бхс но ми изчислиха риска от прееклампсия и изоставане в растежа

# 701
Къде сте правили ФМ? И а обмислям да пропусна БХС тъй квто ще правя пренатест, но искам да ми изчислят риска за прееклампсия

При доктор Мирчева в Софиямед. Много е добра и обеснява подробно.

# 702
  • България
Аз съм при д-р Павлова в МЦ Марковс другия петък за ранна фетална и БХС. Мисля пренаталния да го правя края на август. Иначе познават ли за пола толкова рано?

И за моето коремче, моя рече, че изглеждало за по-напреднала бременност вместо 11та, да не сме объркали седмиците... Grinning Grinning Иначе си имах коремче преди да забременея, та сега наистина започна да си личи и все търся по-широки дрехи, че не сме казали още на никой.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 13:05 от Lady_Kalinka

# 703
Здравейте.
Включвам се при вас с термин 24 февруари,втора бременност.
За съжаление доста проблемна.
От седмица съм в болница,като ме приеха с много сериозен кръвоизлив.Кървенето не спира след множеството системи и инжекции.Ембриона е добре.Има си пулс и няма отлепване.От къде идва проблема към момента само се гадае.
За това имам и молба към мамите в София-да ми препоръчате добър АГ би могъл да даде адекватно мнение.
Доктор Дяволов Майчин Дом

# 704
Здравейте. Ако може някоя от вас ,която е имала зацапване поради отлепен плоден сак да се включи,колко време продължи това зацапване и кога спря напълно.Има дни ,в които няма нищо и после пак започва...

Общи условия

Активация на акаунт