Отговори
# 210
Наборката винаги има по 1-2 грешки в първи модул /и по двата предмета, често от липса на фокус/ В момента упражнява задачи от втори модул мат и се чудех до колко аргументацията им трябва да е с думи. Гледам в решенията понякога има цели изречения и не мога да разбера това част от стремежа на авторите на сборници да обяснят задачата ли е или е изискуемата "аргументация" към задачите от втори модул? Вие успявате ли да го докарате до 0 грешки на първи?
Това го знам от проверител - имат и литературни творби ( както тя се изрази) като отговор по математика, не санкционират за това. Важното е да е вярно
Тоест не е абсолютна необходимост да се обяснява всяко действие, а само когато задачата го изисква
Да, когато задачата го изисква, но тя ми даде конкретен пример с дете, което на половин страница се е обяснявало с думи. Каза, че го приемат и не се отразява негативно на оценката. И аз си разпознах задачата. Влязох с отличен в гимназията, сега седмокласните задачи са ми трудни. Или имам проблеми с паметта, или учат по-сложна математика
Алиса, да е жив и здрав, много късмет да има 🍀
Мама Ру, браво на детето

# 211
Честит рожден ден🎂 Късмет на матурите🍀 и на двете по 💯 точки

# 212
Алисса, здрав да е рожденикът и да сбъдва!
Математиката показва, че 1996г съм се явявала, но нищо не помня (само, че имах 5.75 и по двете, в кое училище бях разпределна, Ангелинка за литературата. Трепереното да не ми анулират работата заради бледия химикал явно е изтрило всички други спомени). Даже не помня колко задачи е бил изпитът и какъв формат за математиката. Дано и децата ни бързо го забравят и се озоват на точните места!

# 213
Не знам за детето, но аз съм вече изключително притеснена. Май на мен ми трябват успокоителни.

# 214
  • София
Не знам за детето, но аз съм вече изключително притеснена. Май на мен ми трябват успокоителни.
Аз се хванах, че броя дните до 21ви като затворник, който си чака освобождението...

# 215
Алисса, честит рожденик! Да е жив и здрав, да мечтае смело и да сбъдва с лекота!

Mama Ru, браво на момичето! Сигурна съм, че ще справи, от сърце искам да ѝ се падне разбран и предразполагащ ресурсен на НВО-тата Flowers Four Leaf Clover

И аз съм от тия с цистерните и Ангелинка:)  Форматът по математика май беше четири задачи с по две подусловия,
И аз на възрастта на наборката, като чуех за 40+, виках ужас, колко са стари Simple Smile Нейната реплика е "Динозаври".

# 216
Аз имах 6.00 по математика за ЕГ. Но бяха по-малко задачите. Не помня ама май 4 с подусловия. Отначало имаше някакви уравнения и последната една или две бяха геометрични. Текстова, ако е имало е била лесна. Много разписване имаше на геометричната. Опитвах се да си припомня, ама само това.

Но тогава нямаше такава подготовка. Оранжевия сборник и школа ама тя беше супер по-различна от сега за 1ч на седмица ни обясняваха по-сложни задачи. На изпита май не се паднаха такива.
Като цяло само подготовка от училище. Съвсем обикновено. Дори не помня да сме решавали от предни години. Май само от списание Математика имаше някакви от състезания.

Сега задачите са много на брой и това, че има отговори е дори подвеждащо. Аз пробвах да реша последното Междучасие и доста се притесних. Аз бях намерила една задача, ама те питали на кое число е кратно и грешка и така. Добре, че не изпитват и родителите. 😎

Много са задачите и е много пресиращо времето.
Аз не съм решавала задачи от университета и доста ги мисля, тоест решавам ги по заобиколен начин.
Аз също решавам със система с две неизвестни. Научихме сина ни за едно кенгуру, да бе прилага налучване.

Смятам, че сега е по-трудно. Но вярвям, че децата ще се справят след толкова пробни и толкова подготовка в школи.

Синът ми прави грешки на първо от недочитане или при пренасяне на отговорите. Затова се моля за късмет да в фокусиран 🍀

На школата им казали, че много режат точки за разписването, дори да си решил правилно. Аз не знам изискванията, дано ги е усвоил.

# 217
  • у дома
Млади сте вие Grinning, аз не си разпознах задачата, 91-а съм кандидатствала.
Тогава изпитите за МГ,ЕГ и техникум бяха различни,поради което и да съм ги имала(нямам спомени)просто не съм ги запазила.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 18:15 от svetlaem

# 218
  • при моите любими
При нас нещо меланхолично минават дните. Още чакаме резултати от последния пробен на Междучасие. Май в неделя на последните уроци ще ги види. Уж е готов, но и той прави грешки на лесни неща, защото все бърза. Ако е супер концентриран може да изкара и максимума, но ако не е ... Той все се надява да не се вдигне много бала за 2АЕГ, аз се надявам да изкара за НПМГ. Все си мисля, че е по-подходящото за него училище. Започна Европейското и днес до 16 часа, каквото упражнявал, упражнявал. Утре са последните уроци. Понеделник и вторник пак ще е по днешната програма с учене до следобед, после светът в футбол за него, което определено ще го откъсне от мисленето за НВО.

# 219
Някой има ли решенията на 23 задача на Междучасие? Щерката след много молби седна да решава, дадох ѝ на Междучасие, обърка 2 задачи от 1-ви модул, разсеяна е до небесата, кара го ваканционно и изобщо сякаш не осъзнава сериозността на НВО. Започна да решава и един, който взех от пощата, но сякаш на 1-ви модул повечето решения бяха сгрешени и реши само 2 модул.
Като цяло нямам никакви очаквания - на пробните се движи от 77 до 95, така че ще тръпна в очакване на неочакваното.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 12:36 от M.P.G

# 220
  • София
Значи, забранявам да се говори за възраст в тази тема! Triumph Аз не съм кандидатствала, но ако бях, щеше  да е през 80-те. Joy

# 221
Аз 1986 влязох в руската, но беше по документи. Нямаше кой да дава пари за уроци, нашите смятаха, че трябва сама да се справям, уроците били за глупавите и мързеливите 😭, аз съм била умна, просто не съм се стараела достатъчно. Чувствах, че ми трябва още подготовка за Английската и си кандидатствах по първо желание - руската. Приеха ме. Не съжалявам, но пък и не знам какво са давали.

# 222
Аз кандидатствах миналия век. Имаше изпит за МГ и други два за ЕГ. За МГ бяха по- лесни задачите. Grinning

Моето дете е притеснено, а има знания. Много, много ме е яд на учителката в школата. Побърка децата тая.......
Чудя се как да я успокоявам, а не ми се иска само това да е темата за разговори.
Снощи заспа в 21ч. Явно и физически е изморена

# 223
  • София
Значи, забранявам да се говори за възраст в тази тема! Triumph Аз не съм кандидатствала, но ако бях, щеше  да е през 80-те. Joy

И аз, и аз Joy

През далечната 87-ма кандидатствах в МГ и ЕГ с различни изпити, но нямам никакъв спомен за задачите. В МГ изкарах по-висок резултат, но предпочетох да уча в немската ЕГ. Не съжалявам нито за миг, имах най-прекрасните съученици, с които сме приятели до ден днешен. Пожелавам на дъщеря си и на всички наборчета да попаднат в такива класове!

# 224
  • Пловдив
Млади сте вие Grinning, аз не си разпознах задачата, 91-а съм кандидатствала.
Като сме взели да да се представяме Wink , аз 91 съм завършила МГ. Не си спомням задачите от изпита. Но много ми е хубаво, когато ходя на родителски срещи на децата. Блея си през прозореца... и се опитвам да се върна назад във времето ... Спомени, спомени... и по комунизма съм учила, чавдарче, пионерче и комсомолче съм била Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт