Отговори
# 225
  • София
Боже, от къде ги вадите тези спомени за задачи и теми по литература, макар и частични. На мен РАМ ми е изтрит.
Не съм завършилаезикова или МАТ гимназия, но само с математика съм кандидстсвала, за гимназията и за университета.

# 226
Честит рожден ден на детето на Алисса! Да е жив и здрав! Да мине успешно през седмокласната одисея и да го приемат в желаното училище! Да изкара едно прекрасно и безгрижно лято!
Браво и на момиченцето на Мама Ру!
Чета ви, но ме е завъртяла въртележката тази седмица и не успявам да се включа много, много. Наборът току що ме зарадва, че имал 96 точки на последния пробен в Междучасие. Дано да се събере и другата седмица. Има знания, но е много разсеян и прави грешки от недоглеждане, недочитане и т.н. По БЕЛ е драма, но може да му се паднат неща, които са му интересни. Ще почива и той другата седмица, но не мисля да му отпускам края до последно - ще преговаря и решава задачи. На 21ви запразняваме Satisfied Благодаря за споделените отворени врати в 91ва НЕГ - ще отидем, че наборът иска физика с немски, но такова животно няма. Така, че ако не стане с физика ще е евентуално с немски.
За моето кандидатстване нищо не си спомням освен, че ходих в една от хуманитарните гимназии и икономическия техникум в Русе на общо 3 или 4 изпита. Приеха ме в гимназията, която беше и първо желание. Трябва да е било 95-та, но никакъв спомен нямам за задачите. Спомням си обаче сборниците, които изрешавах самостоятелно и списание Математика Smile

# 227
Притеснявам се, че изпитът е рано сутринта , тогава моето дете още спи. Всички тестове и пробни прави след обяд, когато мозъкът е събуден и работи.
Дадоха им бележките и са им изчели инструктаж. Може вода и шоколад😀.
Той не е притеснен, обяснявам, че ако се страхува, мозъкът се свива и блокира и щом иска да остане в мг, трябва да даде най-доброто от себе си, без страх, не отива да го изядат или бият.
Решава пробен тест на Регалия, мисля от февруари. Видях разписани задачите и къде греши- при решаване на уравнение напр.е прескачал редове, защото изчислявал наум. Пропуснал е ред от разписването, на който дават 1т.!
Да, получил е правилно отговорите, но почти поравно имаше получени и отнети точки, заради съкратено разписване.

# 228
И аз от чавдарчетата, пионерчета, комсомолци. От изпита в МГ си спомням, че ме сложиха да седя на последния чин до прозореца на 3- я етаж беше стаята, спомням си точно коя стая беше. Задачите ми бяха лесни, там нямах проблеми. Но сега за детето ми е много мъка. Дано, дано има късмет да не бърза, да се концентрира, да няма разсейващи фактори в стаята.!

# 229
Е как рано, в 9:00 е началото, докато раздадат вариантите ще започнат в 9:10-9:20 реално?
Телефоните на децата трябва да са изключени. Проверете ги, защото се случва я аларма да се включи, я някой да тръгне да им звъни, я съобщения запиукат... И детето се притеснява, и другите се смущават. Те като свършат ще си вземат телефоните и като излязат от сградата чак ще имат право да се обадят.
Също така е добре по шишета за вода да няма надписи и етикети, да не ги стресира някой квестор с искане да махат етикет. Да хапнат предварително, че на чина освен шише вода и химикали и моливи друго не може да има.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 16:48 от Mama Ru

# 230
Аз съм кандидатствала с история и БЕЛ, и до ден днешен си спомням какво ми се падна по история. Такъв късмет съм имала, че направо не знам. В малката ми 12-13 годишна главица ученето изглеждаше така - преди всеки следващ урок по история сядаш и четеш темите от конспекта, докъдето са преподадени. Конспектът беше от около 25 теми, започваше със Славяни и прабългари и завършваше с Освобождението. Така като седнех да уча всяка седмица,започвах със Славяни и прабългари и завършвах с последната преподадена. По тази желязна логика, Славяни и прабългари я бях минала 25 пъти, а Освобождението - веднъж. Ами... падна ми се Славяни и прабългари Joy

# 231
  • В Страната на чудесата
Благодаря за пожеланията, мили дами! Sparkling Heart
Дано му се сбъдне това, което си пожелае на днешния празник младежът! Flowers Four Leaf Clover

Значи, забранявам да се говори за възраст в тази тема! Triumph Аз не съм кандидатствала, но ако бях, щеше  да е през 80-те. Joy
А, баш! Аз и на по-широко обществено ниво бих забранила такива "недостойни" разговори вече. Grin
А бях такова перде навремето... Joy Joy Joy

jsed, браво за резултата! А става ли ясно колко деца са изкарали повече точки от него?

# 232
  • София
Значи, забранявам да се говори за възраст в тази тема! Triumph Аз не съм кандидатствала, но ако бях, щеше  да е през 80-те. Joy
Че какво им е на тези, кандидатствали през 80-те, свежи като краставички са...Laughing Не са (сме)  съвсем изперкали, а и вече са(сме) без  ангажименти към децата в масовия случай, та доволно си живеят  втората половина от живота или се готвят стремглаво да навлязат в  нея  след някой и друг ден. Wink

# 233
Аз да ви върна към реалността... Не, че това с годините не е реалност де...Grinning Исторически повече задачи за движение или повече за работа са се падали през годините? Разбрах, че сплави е нямало, а капитал имало ли е?

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 16:40 от Kalisi

# 234
Kalisi, по мое скромно мнение често има задачки за движение, очаквам и тази година. Даже я виждам по вода с течение а-у, лодки Simple Smile

# 235
Не, че сме факири в движението, но със сигурност го предпочитаме пред работата, а от капитал и сплави идея си нямаме, мисля...

# 236
Бе и аз залагам, че учителите имат повече наблюдения и отчитам факта, че са преговаряли сплави цял урок, като нищо да има и такава. По бел имаше намек колко е време да се падне Заточеници, знам ли. Може и да познаят. Аз залагам за теза на Една българка и прекосяването на Искъра. Да видим.

# 237
Моята задача беше за движиение . Камион и кола и някакви 120км като че ли...Една майка на съученичка я чакаше и още си спомням думите и "Вече мислех да запаля колата за да видя за колко време ще ги взема тия километри" Та, ако ще е движение, поне да е коли, че с лодки ще се измъчим да намерим решение Laughing

# 238
Къде сте преговаряли сплави? В школа? А, ако се падне "Една българка"....хм, това ще е седмият път за Вазов последните 10 години. От седмокласните автори не са се падали никога Чинтулов ("Стани, стани, юнак балкански", "Вятър ечи, Балкан стене"), Яворов ("Заточеници"), Славейков ("Неразделни"), Елин Пелин ("По жътва") Не знам дали има някакви зависимиости дали някой автор се е падал или не....Всъщност "Една българка" падала ли се е? Ако ги гледаме като произведения, а не като автори, освен гореизброените мисля, че не се е падало и "До Чикаго и назад"

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 17:04 от Kalisi

# 239
Сплавите при частен учител, когото посещава редовно от 5 клас. Реших да не я местя в школа, защото свикна и я хареса много като човек, а и е близо до вкъщи.

Една българска скоро не се е, иначе и аз обелих дума за До Чикаго, ама в темата ми писаха да не дърпам дявола 😆

Общи условия

Активация на акаунт