Отговори
# 240
Къде сте преговаряли сплави? В школа? А, ако се падне "Една българка"....хм, това ще е седмият път за Вазов последните 10 години. От седмокласните не са се падали никога Чинтулов ("Стани, стани, юнак балкански", "Вятър ечи, Балкан стене"), Яворов ("Заточеници"), Славейков ("Неразделни"), Елин Пелин ("По жътва") Не знам дали има някакви зависимиости дали някой автор се е падал или не....Всъщност "Една българка" падала ли се е? Ако ги гледаме като произведения, а не като автори мисля, че не се е падало и "До Чикаго и назад"

Стихотворението "Заточници" се е падало - "нашият изгубен рай". Върху "Една българка" също се е падала теза - "спеше и манастирът, глух и пустинен".

# 241
Къде сте преговаряли сплави? В школа? А, ако се падне "Една българка"....хм, това ще е седмият път за Вазов последните 10 години. От седмокласните не са се падали никога Чинтулов ("Стани, стани, юнак балкански", "Вятър ечи, Балкан стене"), Яворов ("Заточеници"), Славейков ("Неразделни"), Елин Пелин ("По жътва") Не знам дали има някакви зависимиости дали някой автор се е падал или не....Всъщност "Една българка" падала ли се е? Ако ги гледаме като произведения, а не като автори мисля, че не се е падало и "До Чикаго и назад"

Стихотворението "Заточници" се е падало - "нашият изгубен рай". Върху "Една българка" също се е падала теза - "спеше и манастирът, глух и пустинен".
Значи остават Чинтулов ("Стани, стани, юнак балкански", "Вятър ечи, Балкан стене"), Славейков ("Неразделни"), Елин Пелин ("По жътва"), Алеко Константинов ("До Чикаго и назад")

Аз много харесвам Елин Пелин, наборката - не, а намирам за най-голямо предизвикателство от тези "До Чикаго...."

# 242
Алеко у нас е недолюбван и според мен неразбран. На мен ми се вижда приятен, ама ме отрязаха и ми казаха, че Бай Ганьо е унизителен, а До Чикаго хаотично.

# 243
Нали имало суеверие, че се пита бременна жена какво ще се падне или аз не съм разбрала, че хич не ги знам?
Да спретнем едно посещение до Майчин дом?! Ей го , де е Laughing

# 244
Алеко у нас е недолюбвам и според мен неразбран. На мен ми се вижда приятен, ама ме отрязаха и ми казаха, че Бай Ганьо е унизителен, а До Чикаго хаотично.
Бай Ганьо се е падал вече ....не помня коя година, но цитатът беше "какво ще й гледам на Виената- град като град" –(и то си е така Grinning)

# 245
Рамацоти, застреля ме, не го знам туй и не познавам бременни. Ако някой има шорткът, да се включи Simple Smile

# 246
  • Пловдив
Алеко у нас е недолюбвам и според мен неразбран. На мен ми се вижда приятен, ама ме отрязаха и ми казаха, че Бай Ганьо е унизителен, а До Чикаго хаотично.
Бай Ганьо се е падал вече ....не помня коя година, но цитатът беше "какво ще й гледам на Виената- град като град" –(и то си е така Grinning)
Да, на големия ми син 2019

# 247
Някой искаше 23та на Междучасие. Да ми пише да му я пратя.

За тезите синът ми каза не слушай кой какво казва. Нека дадат Заточеници 🤣

# 248
  • София
Да, на големия ми син 2019
Тогава котка беше познала, че ще се падне Бай Ганьо. Котката се казваше Виена. Joy

# 249
Сега някой с котарак Чикаго има ли? 👀

# 250
Моля някой супер запознат да обясни ПОДВОДНИТЕ камъни с тез 300 пликове и пликченца, къде се пише име и т.н.
За да е по лесно, след като изчетох инструктажа, баш като идиот, и след като изгледахме клипа, пуснат по - напред, с клетника от СМГ, дето даже е с маска милото на НВО (прииска ми се да го гушна това дете и да го спася от тоз зор), та у мен възникнаха следните въпроси.
Извинете, сестри по съдба, за тях, но...нервинките ми вече са корабни въжете.
✅Та в клипчето детето сложи в големия кафяв плик беловата, дето е писало преразказа, както и фабричните чернови. Нали чернови не се слагат и не се проверяват? Що така напъха всичко вътре?  
По отношение на черновите в инструктажа пише следното - Внимание! Изпитният
тест, математическите формули за НВО по математика и листовете за чернова не се поставят
и засекретяват в индивидуалния плик и няма да бъдат проверявани!

Та какво аджеба става с черновите - това са листите, дето детето ще си драска предварително опорни точки за преразказа по БЕЛ или ще чертае по МАТ? Слагат ли се някъде по пликовете?
Идентификационната бланка с печатни букви ли се попълва? В клипчето е така, в инструктажа не е упоменаво.
По отношение на излизането - между първа и втора част могат да ходят до WC, но  1 час ( 60 мин) нямат никакво право да излизат, докато тече първи модул нали така?
След това отиват до WC, връщат се и започва втори модул.
И ето това не ми е ясно, което го пише в инструктажа на МОН. Моля да разясни някоя добра душа.🙏
Може да излиза от залата след изтичане на 60 минути от началото на втора част.
Може да напусне залата и сградата след окончателно приключване и предаване на изпитната
работа, но не по-рано от 60 минути от началото на първа част, както и по всяко време след началото
на втора част.

т.е кога и как се излиза на втори модул?
✅След като е минал проверка на документи и седнал на чина си, но изпита не е започнал - нали ги искат по - рано, детето може ли да отскочи до тоалетна или не? Понякога от стрес аз лично ми се ходи до WC през 5 мин.😊🤭

Честито на всички рожденници. Да са живи и здрави и да постигнат мечтите си!
Пожелавам на всички деца много, много успех. Дано всички се концентрират максимално и дадат най - доброто от себе си. Искам да прегърна всички деца.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 18:35 от *FIORE*

# 251
Честит рожденик на Алисса - да е здрав и много щастлив! Браво и на момичето на Мама Ру - да продължава в същия дух и с увереност и на НВО-тата!
И дъщеря ми не харесва, или по-скоро не разбира, Алеко.
Днес направи първа част на един ПИ БЕЛ - отново грешки на познати неща+по-малко точки на тезата. Ами не може да прави анализи и да се изразява богато, това е положението. Надявам се да се падне цитат, по който да може да напише по нещо за всяко от изискванията.
После седна да учи по МАТ - чете задачи, които е решавала в школата. Не ми се струва достатъчно, все си мисля, че трябва и да порешава нещо ново, но тя си е решила, че по МАТ ще има по-малко точки и май това й е оправдание да не си дава много зор.

# 252
  • София
FIORE, Joy първо мислех да те посъветвам да пиеш едно бяло, но като стигнах до т.3 - 5-литрова туба ти трябва, сестро. Не съм чувала някой да не се е оправил с пликовете /все пак има квестори/, а още по-малко някой да се е напикавал на НВО. Laughing

# 253
Ааа, моля ви се, ако някой има котараци Чикаго/ Алеко, много моля да ги държи далече от всякакви материали по БЕЛ. И по МАТ, за всеки случай!
Но ако се намери някой пъргав и благосклонен котарак на име Бръчков, може и Македонски, обещавам най-тържествено да го даря с пухено легло, катерушка и каквото му душа желае Heart Eyes
FIORE, не го мисли толкова, права е Sanaka - има квестори, поне с пликовете ще ги насочват. За тоалетната също не се притеснявай, кажи на детето да мине през WC като влезе в училището и все ще изкара до края на 1ви модул Hands Plus1

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 18:20 от verochka

# 254
Санака, респект, че си изчела всичко, аз нИмоа, ако не е на живот и смърт 🫣🤣

Общи условия

Активация на акаунт