Отговори
# 255
Може да се излиза най-рано 60мин от започването. Може да не се стои на втори модул.
Ако излезеш от сградата не може да се връщаш.

На мен синът ми се скара само като го попитах дали знае за пликовете.
Не съм чела инструкциите, това помня от родителската.

Инструкциите ще им ги четат пак преди изпита задължително.

Ако детето случайно не е чувал за ЕГН, да види от къде да си го препише от учен карта или лична карта/международен паспорт.

Да с печатни букви казаха да се попълни.

# 256
Може да е обсъждано преди, но не помня. Днес наборът ми каза, че не се давали допълнително листове за белова. За чернова - зависело от квестора. Някой може да даде, друг - не.
Къде може да се провери дали наистина не дават?

# 257
На нас ни казаха, ако не достигат листите за чернова се искат нови от квестора. Той дава и задължително регистрира/описва този факт 🤣

# 258
  • София
Не се дават .

# 259
  • у дома
Алеко у нас е недолюбвам и според мен неразбран. На мен ми се вижда приятен, ама ме отрязаха и ми казаха, че Бай Ганьо е унизителен, а До Чикаго хаотично.
Бай Ганьо се е падал вече ....не помня коя година, но цитатът беше "какво ще й гледам на Виената- град като град" –(и то си е така Grinning)
Да, на големия ми син 2019
Тогава котка беше познала, че ще се падне Бай Ганьо. Котката се казваше Виена. Joy
И в темата на 2006г котката Маша позна от кое произведение ще е тезата...

# 260
Моля някой супер запознат да обясни ПОДВОДНИТЕ камъни с тез 300 пликове и пликченца, къде се пише име и т.н.
За да е по лесно, след като изчетох инструктажа, баш като идиот и след като изгледахме клипа с клетника от СМГ, дето даже е с маска милото на НВО ( прииска ми се да го гушна това дете и да го спася от тоз зор), та у мен възникнаха следните въпроси.
Извинете, сестри по съдба, за тях, но...нервинките ми вече са корабни въжете.
1.Та в клипчето детето сложи в големия кафяв плик беловата, дето е писало преразкара, както и фабричните чернови. Нали чернови не се слагат и не се проверяват? Що така напъха всичко вътре?  
По отношение на черновите в инструктажа пише следното - Внимание! Изпитният
тест, математическите формули за НВО по математика и листовете за чернова не се поставят
и засекретяват в индивидуалния плик и няма да бъдат проверявани!

Та какво аджеба става с черновите - там дето детето ще си драска предварително опорни точки за преразказа по БЕЛ или ще чертае по МАТ? Слагат ли се някъде по пликовете?
2. Идентификационната бланка с печатни букви ли се попълва? В клипчето е така, в инструктажа не е упоменаво.
3. По отношение на излизането - между първа и втора част могат да ходят до WC, но  1 час ( 60 мин) нямат никакво право да излизат, докато тече първи модул нали така?
След това отиват до WC, връщат се и започва втори модул.
И ето това не ми е ясно, което го пише в инструктажа на МОН. Моля да разасни някоя добра душа.
Може да излиза от залата след изтичане на 60 минути от началото на втора част.
Може да напусне залата и сградата след окончателно приключване и предаване на изпитната
работа, но не по-рано от 60 минути от началото на първа част, както и по всяко време след началото
на втора част.

т.е кога и как се излиза на втори модул?
4. След като е минал проверка на документи и седнал на чина си, но изпита не е започнал - нали ги искат по - рано, детето може ли да отскочи до тоалетна или не? Понякога от стрес аз лично ми се ходи до WC през 5 мин.

Честито на всички рожденници. Да са живи и здрави и да постигнат мечтите си!
Пожелавам на всички деца много, много успех. Дано всички се концентрират максимално и дадат най - доброто от себе си. Искам да прегърна всички деца.
Сега, чети внимателно:
1. На децата се дават:
- един голям жълт плик
- един бял плик
- едно малко пликче
2. В малкото пликче, накрая, преди предаване на изпитната работа се поставя попълнената идентификационна бланка, която трябва да е подписана от ученика и квестора!
3. В големия бял плик се запечатва  бланката с отговорите от първата част. Това се случва пред квестора, т.е ученикът дава знак, че е приключил с частта и иска да запечата. Квесторът отива до него, застава така, че да се виждат дете и квестор на камерата, наблюдава как детето пред него поставя в белия плик САМО бланката с отговорите и го запечатва. Пликът остава на чина на детето.
4. След приключване на втората част - преразказа, ученикът дава знак, че е готов. Квесторът отива при него, проверява правилно ли е попълнена идентификационната бланка, подписана ли е от ученика и я подписва. Ученикът я запечатва в малкия бял плик. След това белия плик с първата част, малкия бял плик с идентификационната бланка и листите с преразказа се запечатват в големия жълт плик. На пликовете НЕ се пише и маркира нищо!
Извън плика остават, но се събират от квесторите:
- листите за чернова
- задачите от първата част
- текстът за преразказ
- задачите от втората част на математика
- листите с формулите от математиката
- листа с инструктажа за ученика

В стаята влизат един по един. Всяко дете намира чина, на който има листче с неговите имена и входящ номер от бележката, че е допуснато и сяда на него! Децата не могат да избират в коя част на чина да седнат, трябва да са там, където и листа с името им. Сядат по един на чин, един зад друг.
При влизане в стаята квесторите проверяват бележката, че са допуснати с ученическата карта (за да няма измами и някой друг да се представи за изпитваното дете). Оставя отпред на посоченото за целта място изключения си телефон, след което се настанява на определеното му място, изважда си всичко, което му е нужно за работа и оставя чанта/ раница на определеното за целта място.
Може да отиде до тоалетна преди обявяване началото на изпитния ден, но след като е влязло в стаята и иска тоалетна трябва все пак да се обади на квесторите. Съвет - да отиде преди влизане в стаята. След 9:00 няма да го пуснат, до приключване на първата част, което е 75 минути след фактическото начало, т.е от момента, в който се раздадат задачите за първа част или всички в стаята не са предали. След като всички приключат първата част и запечатат в белите пликове бланките си с отговорите, желаещите един по едни могат да отидат до тоалетна. Всяко излизане се отразява в протокола от квестора, т.е не се излиза самоволно, няма "междучасие". Няма и "разтъпкване", може да се става само за тоалетна. Времето между двете части е 5-10 минути според броя желаещи да ползват тоалетна в стаята.
Не съм чела инструктажа на седмокласниците, но за 12 клас тази година на последната част можеха да излизат до тоалетна или да предават след 60-тата минута.
Имат право на две излизания, по време на първата част не могат да излизат обаче.
Ако листите за чернова не стигнат на някое дете, вдига ръка и моли квестора за допълнителни листи.
Не съветвам шоколад. Топло е и се топи, има риск да се изпоцапат и да омажат някой лист, който не трябва! Освен това шоколадът и вафлите са сладки и в тези жеги още повече ще им се допие вода, после пък на някое ще му се доходи до тоалетна. Ако има дете с урологични или бъбречни проблеми, надявам се сте уведомили РУО за това по надлежния ред с медицински документи. Между другото, на гимназистите не се разрешава ядене, шоколад и подобни. За седми клас не знам дали се разрешава. Освен на дете с диабет, но там родителите трябва да са уведомили РУО предварително за състоянието на детето като са представили и нужните документи.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 18:52 от Mama Ru

# 261
Само казаха, да не се преписва на листа с отговорите началния час на изпита, който е изписан на дъската.

Не се разрешава да услужваш с химикал на друго дете.

Но за листо чернова казаха, че може да се поиска.

Може да се яде шоколада и по време на изпита.
Но обикновено си носели не точно шоколад ами нещо друго корни, тн., което изяждали на почивката.

Почивката между модулите е малка само да се разтъпчат и до тоалетна.

Учителите, които ни споделиха това, казаха, че са били много пъти квестори вече.

# 262
  • София
Понеже нямаме котка, днес впрегнахме кучето Рита да изпълни нелеката задача. Написах му произведенията на листчета и сложихме за по-сигурно върху всяко парченце кучешка солета. Рита се хвърли върху "Немили-недраги". Ще видим дали познава.

# 263
FIORE, Joy първо мислех да те посъветвам да пиеш едно бяло, но като стигнах до т.3 - 5-литрова туба ти трябва, сестро. Не съм чувала някой да не се е оправил с пликовете /все пак има квестори/, а още по-малко някой да се е напикавал на НВО. Laughing
Ти па....! 😂😂😂
Цистерна, сестро, цистерна! Направо венозно.
Апропо... не е до смях. Има деца с проблеми. Лично две близки момиченца с урологични проблеми от миналата година.
Не е смешно хич. 😟
Не става дума да се напикае някой, но аз лично имам три магистратури и една дисертация и преди всеки изпит, това е до тип вегетативна нервна система, от стрес 😟🙄, се получава лоша работа. Не бях само аз така. Приятелката ми, в момента професор, също беше така - преди всеки изпит ужас.
Че няма да се напикае някой, то е ясно, но води до разконцентрация и когато всяка точка ти е важна си е кофти тръпка.
 Но.... мерси все пак! 🙂Надявам се с чувство за хумор е отговорено, както и беше написано. 🌸🌸🌸
Къде, ако не тук, мамички 😂могат да си кажат everything.
Отивам за бЕло! 😂
Мама Ру, много благодаря за отделеното време! 🌸Но ето, има разминаване. На родителската среща ни казаха, че черновите също се прибират, но не се проверяват. 🙄Дори си го записах.
Същото е показано и на клипчето от СМГ.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 18:56 от *FIORE*

# 264
Нали имало суеверие, че се пита бременна жена какво ще се падне или аз не съм разбрала, че хич не ги знам?
Да спретнем едно посещение до Майчин дом?! Ей го , де е Laughing
Това пък откъде се взе Simple Smile аз съм бременна в осми месец, пророкувах Българският език
Не харесвам тези на До Чикаго и назад. И на мен ми е трудно да измисля какво да пиша
Мисля да му сложа два бонбона мерси, ако тръгне да му става лошо
Това с пликовете и мен ме обърка докато го четях. Във видеото беше по-ясно

# 265
А, бе, айде да не е тоя Алеко. Вазов по го разбират. И Заточеници, няма лошо. Или пък нещо селско и еко Simple Smile
Мойто не иска По-жицата, щото е емоционално и му се ревяло 🫣🤣

# 266
  • София
Естествено, че с чувство за хумор. Не се притеснявайте за дребни логистични въпроси. С нервната си ситема си успяла да изкараш 3 магистратури и една дисертация, ще се справят и децата.

# 267
  • В Страната на чудесата
Топло мляко, ЕГН-то е записано на служебната бележка. Аз, обаче, не разбирам съвсем каква точно е нейната  функция - с нея се влиза на изпита и после детето си я прибира или...?

П.П. Ако имаш решението на 23-та, ще помоля да ми го пуснеш на л.с., ако по някаква причина не искаш тук.

# 268
РУО София е публикувало списъци на насочените ученици със специални образзователни потребности, хронични заболявания и др. https://ruo-sofia-grad.com/%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B8- … 0%BB%D0%B0%D1%81/ Има деца, насочени в НЕГ, Испанската, НПМГ... В ТУЕС видях поне 4 деца.
Насочените ученици надпланово ли се приемаха? Помня, че в някоя от темите имаше много подробна дискусия....
Девойката си е вкъщи от вторник. Не мислех да я спирам от училище, но се оказа, че почти никой от съучениците й не ходи. С мъжа ми работим плътно и няма кой да я ръчка през деня. Учи, преговаря, но не може само това да прави по цял ден и вчера ядохме мъфини, приготвени от нея, днес разбирам, че между другото е успяла да изгледа половин сезон на един сериал....Не мисля да я натискам - аз вече се изморих, явно и тя.
От друга страна, утре към обяд, като събера малко сили, може да размисля и да започна с убежденията за ползите от интензивния преговор Stuck Out Tongue Winking Eye

Тези в немската и други елитни са с хронични заболявания, сираци, но няма СОП. Другият списък е със СОП, там са обикновени училища. Не мисля, че може да има злоупотреби.

# 269
  • Пловдив
Теза върху Една българка се е падала единствено 2012г. Мойта щерка ме накара да ги извадя от всички години каква теза е била. Най много са се падали Немили-недраги, след тях Опълченците на Шипка.
Мойта дъщеря смята, че ще е върху Една българка.
По математика ги вадих назад до 2017г. задачите от 2ри модул. За периода 2017-2023г. само през 2023 г е от работа.  И мойта смята че тази година няма да е пак от работа.

Общи условия

Активация на акаунт