Отговори
# 1 095
Аз пък фръкне го свързвам с бялата лястовицата. Дано да е на късмет. Ама това са мои лични асоциации. Сега се явяват децата.

Може някои деца да не знаят добре какво значи кахъря се.

# 1 096
Кахър е грижа на турски. От там побългарено образува глагол - кахъря се - загрижих се, окахърих се - угрижих се, кахърно - загрижено и т.н. има израз "бели кахъри" или дребна работа, малки грижи. Да се надяваме на достатъчно грамотни квестори, които да подскажат значението на думата, ако някое дете се зачуди.

# 1 097
Моята знае значението на думата. 100 пъти повторих, че матурите са бели кахъри Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 098
“Изборът” – Кристин Димитрова е текстът за преразказ, ако е вярна информацията.

# 1 099
Не, не , моето  може и в бисерите да влезе с тоз цитат хахаа. Аз го разказвам като виц, ама дядо му беше му казал да събере едни листа в кьошето, той половин час търсил и накрая ми вика- то това кьоше някаква кофа ли е Rolling Eyes

# 1 100
Аз пък фръкне го свързвам с бялата лястовицата. Дано да е на късмет. Ама това са мои лични асоциации. Сега се явяват децата.

Може някои деца да не знаят добре какво значи кахъря се.
Винаги всякак може да се интерпретира. И вие сте права. Бялата лястовица е символ на чистотата, надеждата и добротата - качества, които Илийца притежава и тя е надеждата за спасение на бунтовника. Но не е добре да се пише, защото бялата лястовица е конкретен символ от "По жицата" и ще приемат, че детето бърка произведенията.

# 1 101
“Изборът” – Кристин Димитрова е текстът за преразказ
Звучи интересно, дано да е свестен текстът и лек за преразказ. Стига им капанът на глаголното време.
Хора, кажете ми, че греша и НЕ е това:
ИЗБОРЪТ

web | Хората с фенерите

Цялото синьолилаво
пране беше в тон: така
си отиваше на балкона.
Още веднъж се подсетих,
че все избираме същото,
верни на тона си дотолкова,
че на "Имаш ново палто"
отговаряме с "Имаш фини рецептори
за големите разлики в мене,
за големия скок към новото,
преодоляванията,
колебанието,
всички възли, които разсякох, докато
взема решението и
избера този нов и специален балтон,
в крайна сметка,
в тон с балкона ми."

# 1 102
  • София
Цитатът е от момента, когато се разсъмва и се чуват вече дори гласове. Та може би трябва да се пише нещо и за драматизма на ситуацията, в която загрижената баба Илийца, водена от желанието да помогне на бунтовника  въпреки собствените си несгоди и в надпревара с времето, запазва спокойствие и разсъждава трезво.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 12:52 от пенсионирана русалка

# 1 103
  • София
Ето реакцията на котката ми, като й казах, че не е познала, че ще се падне Хайдути. Дреме й на опашката.

# 1 104
“Изборът” – Кристин Димитрова е текстът за преразказ
Звучи интересно, дано да е свестен текстът и лек за преразказ. Стига им капанът на глаголното време
И аз това си мислех. Последно правиха упражнение в школата на Стария щърк, ужасен текст за работа.

п.с. Пишат от името на неутрален разказвач.

# 1 105
  • Варна
Аз намирам нещо подобно на стихотворение... какво е това?

# 1 106
Ох, само Една българка май не преговори моето дете.
Моля, най- любезно , всички познали тезата да кажат веднага какви ще са задачите по математика- движение ,сплави, капитал ? На който му е познала котката, кучето или папагала, веднага да се заеме с математиката
Движение!

# 1 107
Аз намирам нещо подобно на стихотворение... какво е това?
И аз. И е ужасно, ако трябва да мъдрят по него.

# 1 108
Изтече целият вариант, но не знам как да го кача.

# 1 109

Как преразказ на това, ама моля ви се..

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 11:12 от i_nenova

Общи условия

Активация на акаунт