Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 31 060
  • 758
  •   1
Отговори
# 15
Чак сега видях, че има нова тема. Китана, супер си я направила Flowers Cherry Blossom
И аз пусках изследвания миналия петък и желязо, еритроцити и тн още са падали. Тоест анемията не намаля, а пия хапчета над 2 месеца. Доктора изписа сорбифер да добавя като препарат, който да пия следобед. Сутрин пия друго лекарство за желязо. Попитах да пусна допълнителни изследвания за желязо, но не ми каза. Та се чудя все пак дали да не пусна. ЕМ6632 на теб колко ти е хемоглобина и какво допълнително изследваш?
Хубаво е, че белтъка е започнал да се вдига, след месец прием на протеин. Бях решила след първата опаковка да сменя моя с прегна-ко, защото е по-бюджетен, но след като видях покачване в изследването, няма да го сменям. Предната бременност пиех прегна-ко и така и не се покачи с него, просто май спря да пада, докато сега се вижда подобрение.
Лошото е, че в урината излезнаха левкоците, което четейки, говори за инфекция на пикочните пътища, но аз нямам оплаквания, та се надявам да е замърсена просто, ще пусна утре нова. АГ нищо не каза по тази тема, аз му и казах, че нова ще пусна де.
За име имаме, то и много избор нямам, не ми харесват 99% процента от имената, или по точно за моето дете не ми харесват. Smile
Днес ще звъня за ваксинация за коклюш да ида утре или тези дни. Някой ваксинира ли се вече? А ще се ваксинира ли таткото или друг роднина? Проверявали ли сте за ваксини по аптеката? Днес ще питам и в аптеката за него има ли, няма ли.

Моя хемоглобин е 120, желязо 9 (и двете са в норма, но на долна граница) и феритин 9, което е под долната. Попринцип показател за анемия е и хематокрита, който също ми е на долната граница, но в норма още.
Но и АГ и хематолога решиха да правим вливания, изобщо няма да пробваме с хапчета, понеже с тях, освен страничните ефекти, става и доста бавно покачването.
Аз попринцип и преди години съм имала желязодефицитна анемия, беше неизбежно просто.
Пусни ПКК, желязо и феритин, ако феритина (депата на желязото) е нисък и желязото ще падне съвсем скоро

# 16
EM6632 Да, еритроците са 3,55 при долна 3,700, Хемоглобин е 107 при долна 120, Хематокрит 0,321 при долна 0,360. Стойностите са занижени, сравнение с преди месец (когато също бяха под долна граница). Аз се усетих,че половин час след приема на желязо ям млечни продукти, което хем знам, че не трябва хем 2месеца го правя без да се замисля. Та сега ще го пия 2 часа след приема на млечни, тоест към обяд и следобеда пак ще пия.
Четох, че се изследват ЖСК, желязо, феритин и Б12

# 17
EM6632 Да, еритроците са 3,55 при долна 3,700, Хемоглобин е 107 при долна 120, Хематокрит 0,321 при долна 0,360. Стойностите са занижени, сравнение с преди месец (когато също бяха под долна граница). Аз се усетих,че половин час след приема на желязо ям млечни продукти, което хем знам, че не трябва хем 2месеца го правя без да се замисля. Та сега ще го пия 2 часа след приема на млечни, тоест към обяд и следобеда пак ще пия.
Четох, че се изследват ЖСК, желязо, феритин и Б12

Цинкът доколкото знам също пречи на усвояването на желязо, трябва да има отстояние, с кафето и магнезия също си пречат. А ЖСК обикновено е повишен по време на бременност и като цяло няма много смисъл да се изследва. А анемията може да е и от ниско б12, да, проследи го и него, освен желязото.

https://www.bb-team.org/articles/4454_kak-da-priemame-hranitelni … nitelnite-dobavki

Виж тази статия относно отстоянието на добавките една от друга, доста е полезна

# 18
Мина безаварийно и нашето мероприятие на което бяхме канени. Много хубава сватба, възхитена бях от смелостта на булката, която ще ражда другия месец, имаше  и още една мама и тя видимо 8-9 месец. Като цяло освен някое друго бавно хоро на друго не сме се включвали. Yum Бъзикахме се с ММ как ще разказваме на бебешона, че  е била на първата си сватба още преди да се роди. Joy

Четейки написаното по-горе установих, че явно и аз не го приемам това желязо както трябва най-редовно си го пия след прием на  мляко.... Никой не ми е казал че не трябва, а и на листовката не пишеше такова нещо... Лекаря ми каза само, да има два часа между него и магнезия. No Mouth

# 19
Сигурно и моя хемоглобин е под всякаква критика, ще видя ще пускаме ли сега изследвания.

# 20
Много ме замислихте с това желязо е млечни продукти. Не съм се съобразявала никога да има отстояние между приема, камо ли и с магнезия. Пия кафето си с мляко от години и след това си изпивам всички хапчета накуп. Вярно, че слагам сигурно 10 мл мляко в чашата си, но все пак. А и протеина го пия с мляко. Вечер правя протеина, пия го и след това и желязо и магнезий и всичко останало. Ще говоря с АГ. Не ми е споменавала за това “изискване”. Дано да няма голям проблем. Кой протеин приемате, за да вдигате белтъка? На мен ми изписаха точно Прегна-ко, но ако има нещо по-ефикасно, да знам своевременно да го сменям?

# 21
То не е само млякото. Като цяло има страшно много изисквания за да се усвоят добавките, които граничи с невъзможно да се изпълнят.
Ако нещата стигнат до вливки, лайф хак от моя приятелка, която в 8мия месец беше с критично нисък хемоглобин (80), на фона на две добавки.  Коприва на чай. Ама прясна коприва. Само така го вдигна. Каза, че докато лежала в болницата на вливки, хемоглобина продължил да й пада. Накрая роди бебе 2 дни преди термин - 3800. Здрави са и двете. Ама всеки ден по два пъти чай от коприва. Каза, че друго не е помогнало.

# 22
https://biomall.bg/protein-concentrate-powder-87-koncentriran-pr … nct-bernhard-cena - този пия, предната бременност на мен лично прегна-ко не ми вдигна протеина, бях и с ужасно подути крака пернаментно, чудех се дали някога ще имам пак кокалчета, а бях слаба. Сега въпреки, че е все още по долна граница протеина, се е покачил и краката ми дори да се подуят, на другия ден са си нормални отново. Затова аз лично съм по-доволна от този.
От магнезия и аз знам, че е много важно да има отстояния, за да могат и двете да се усвоят. Доктора сега изрично ме пита пия ли магнезии. Но за млякото просто изключих, а ям всяка сутрин протеина с кисело мляко, овесени ядки и тн. половин час след желязото. От два дена вече съобразявам това. Отделно се пие на гладно, та не знам колко е ок след кафето да се приема.

# 23
То не е само млякото. Като цяло има страшно много изисквания за да се усвоят добавките, които граничи с невъзможно да се изпълнят.
Ааа, получава се 😅 аз винаги гледам да съобразявам приема едно с друго, но затова е важно да се пият отделно витамини/минерали, понеже ако са мултивитамини е просто невъзможно да ги напаснеш. То дори самият факт, че минералите се пият вечер, а витамините сутрин си противоречи с наблъсканите микс мултивитамини

# 24
Здравейте, момичета!
Вчера на ЖК в 28 гс мериха беба краче, глава в норма и изоставащо коремче с 2 седмици. Преди 2 седмици като бях на преглед всичко беше в норма (ходя на 2 седмици заради шийката). Някой в подобна ситуация? Попринцип съм ниска и слаба и не очакваме бебе гигант, но много се шашнах и притесних.

# 25
А лекаря какво каза? Измерванията не са точни, няма как да знаеш реално така ли е, или не. Не съм била в подобна ситуация, де. Ако много се притесняваш, отиди при опитен фетален морфолог.
На приятелка бебето го мереха много голямо, към то 4 кг. Роди се 3300, просто дълъг - 53 см и от там идваше объркването, че ще е голям на кг.

# 26
Галя, не знам какво да ти кажа. С предната бременност все имаше нещо, което да изостава при мен и то с по 2-3 седмици. Но измерванията наистина не са точни, зависи от позицията на бебето и от 100 други неща. Накрая аз родих бебе 2760гр в 37+6 и 48см, а я мериха няколко дена по-рано 2200. Ако лекаря не е изказал някакви притеснения, недей да се филмираш. Знам колко е трудно да не го правиш, но и с нищо не се помагаш, като се притесняваш. Моята тогава постоянно ми повтаряше, че независимо от изоставането бебето е добре и не могат всички да се раждат по 3300.

# 27
Гледах си снимките от предишния преглед (27.05) и коремчетата на моите също са били седмица и нещо назад, а пък главата напред.  Нищо не е казала лекарката, не съм и питала.

# 28
Връщам се сега от последната фетална. Бебето е добре. Казаха, че всичко е в норма. Беше седалищно разположено и съответно ме пратиха да пия вода/фреш, за да напълня мехура и да се качи малко нагоре, за да огледат бъбреците. 1,4кг я мерят. В 34г.с. ме викат на доплер, като в същия ден имам запис на тонове и ЖК.

# 29
Здравейте момичета , рядко пиша ,че при мен е пълна лудница но ви чета винаги 🫶
Как Ви се отразяват жегите ? Задържате ли вода как се усещате?
Аз съм на 25 на лекар , малката е доста активна като кака си. 2 кг съм нагоре но имам коремче и сравнение с първият път по голямо отсега 🤷‍♀️🤣. Подуват ми се краката като съм по цял ден в движение поне на мен .

Поздрави и ви пожелавам само хубави неща , и наистина мислите само положителни неща защото подсъзнанието предизвикваме съдбата 🫶

Общи условия

Активация на акаунт