Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 31 060
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
Излязоха и моите изследвания от днес, приятна изненада е че хемоглобина ми се е дигнал на 120, както и б12 е доста нагоре. Феритина е паднал още под нормата, ЖСК-то се е вдигнало над норма и то. Желязото е мръднало от 19. на 19,20. В общи линии си е желязодефицитна анемия положението.. Ще видим утре лекаря, какво ще каже и дали ще предприемаме нещо допълнително..

С жегите не се разбирам хич, седя вътре на климатик основно. Разходки само вечер и то пак е горещо. Усещам, че задържам вода, но не ми отичат крайниците, което е добре. Вече съм качила около 10кг, които май повечето са вода..Sweat Smile

# 31
Аз съм качила 15 кг, но усещам, че задържам доста вода. Ще си проличи след раждането кое какво. Grin

# 32
Kitana, пиеш ли нещо за Б12? За желязото? На мен ми изпизаха Сорбифер, в листовката чета, че за трети триместър се препоръчват по 2 таблетки, но АГ ми е изписала по 1. Трябва спешно да си вдигна Б12 аз, че е много ниско..
Иначе от седмица гледам никой не пише и взех да се притеснявам, то имало нова тема!
Много благодаря, хареса ми статистиката в началото!

# 33
Смуча таблетки B12 на natural factors от края на април по една на ден. Тогава  Б12 ми е бил 190, сега е 334. Желязо също пия по едно на SmartHit, за него не знам дали няма да ми го вдигнат, тъй като е мръднало едва, а пък депата ми са изчерпани..

# 34
Който не влиза редовно във форума.. Чак сега виждам, че има нова тема Rolling Eyes

Имам питане към мамите от София - тъй като постоянно пътуваме до София си мисля да си пазаря от там, тъй като има по-голям избор от нашия град. Та, гледам магазините на Вис Виталис, че май си имат всичко на едно място на горе-долу добри цени, но въпросът ми е - Кой от тях е най-добре зареден, тъй като има 3 магазина в 3 различни края на София, та да не се разкарваме? И също ориентир за други такива магазини?

# 35
С жегите въобще не се разбирам и аз. Ужасно е. Гледам максимално вкъщи на климатик да стоя. За сега съм качила 11кг, които за съжаление не са само вода 🫣 Хапвам си и ми е ясно, че после ще има да свалям, но каквото такова.
Вис Виталис мисля, че най-големия им е този на Симеоновско шосе. Но ако сте си харесали нещо конкретно, препоръчвам да проверите и на други места, за да сравните цени. Иначе като шоурум е много голям и има много стока, която можете да разгледате.

# 36
Аз от 1 седмица съм болна и почти не бях излизала от вкъщи, защото ми беше отпадало по цял ден..чак вчера почнах да се пооправям така че баш на големите жеги не съм излизала. Стоях си вкъщи Grinning Иначе имам навика да си давам малко повече зор отколкото реално мога и почва да ме понаболява я таза, я корема и гледам да се спирам. За жегите е по същия начин. До сега не съм имала проблеми като да ми се замайва главата или да мисля, че ще припадна ама пак гледам да не стоя много много време навън. Заради боледуването гледам и климатика да не го пускам много често, но се случва някои вечери да се будя от жега и стоя под клипатика докато не ме охлади.
 Не съм от София, но на Великден ходихме до Вис Виталис на Тодор Каблешков и продавач-консултантката не ми беше любима. Държа се сякаш с лека надсмешка как мога да й задавам такива тъпи въпроси..как може да не знам такива неща. Но мен това качество страшно много ме дразни и съм си субективна Grinning. Все пак баш на Великден си се бяхме изсипали, но нали беше отворено. Като изключим това, магазина ми се стори доста малък. Понеже доста се говори във форума за тези магазини, очаквах нещо огромно. Имаше 10тина изложени колички, 5 кошчета, които са може би представляваха 1/3 от магазина, но в други бебешки магазини още не съм ходила, та нямам база за сравнение.

# 37
Най-големия магазин на Вис Виталис е на Симеоновско шосе, според мен е доста добре зареден.Персонала в зоната на дрешките и аксесоарите беше супер любезен, на горния етаж, където са количките и легълцата ние попаднахме на младеж, който не знаеше защо е там. Иначе друг голям магазин е на Рая тойс на булевард България, имат също и в  Младост аз ходих и в двата.  Минах и през Дундьо в Младост, но не бях очарована, защото попитах за конкретна количка, която само те предлагат в България и ми отговориха, че била само по поръчка..е как да поръчам нещо, което струва 2000лв + без да го видя..Thinking

# 38
Здравейте, момичета! Simple Smile Аз съм от октомврийската група, но ви следя и вас, тъй като терминът ми е в началото на октомври.
Бих искала да ви попитам, имам някакъв спомен, че някоя от вас беше споделила, че са ѝ установили малко понамалели околоплодни води. Днес бях на ЖК и АГ сподели, че околоплодните води са в норма, но клонят към долната граница. Каза ми да пия повече вода и да ям плодове. (Само да вметна, че днес не бях приемала никаква вода до към 14ч, тъй като имаше забавяне в часовете, но иначе гледам да пия много течности). Някой ако се е сблъсквал с подобен случай - дали водите влезнаха обратно в норма след прием на повече течности? Благодаря ви. Simple Smile

# 39
Здравейте, момичета! Simple Smile Аз съм от октомврийската група, но ви следя и вас, тъй като терминът ми е в началото на октомври.
Бих искала да ви попитам, имам някакъв спомен, че някоя от вас беше споделила, че са ѝ установили малко понамалели околоплодни води. Днес бях на ЖК и АГ сподели, че околоплодните води са в норма, но клонят към долната граница. Каза ми да пия повече вода и да ям плодове. (Само да вметна, че днес не бях приемала никаква вода до към 14ч, тъй като имаше забавяне в часовете, но иначе гледам да пия много течности). Някой ако се е сблъсквал с подобен случай - дали водите влезнаха обратно в норма след прием на повече течности? Благодаря ви. Simple Smile

Привет, на мен на втората фетална в 21г.с. проф. Марков в Марковс ми каза, че водите са ми в норма, но към долна граница. Питах го какво да правя, каза, че нищо не мога да направя, просто да ги следим с АГ. В крайна сметка от тогава 2 пъти ходих на ЖК при следящия ме АГ и според него водите са си в норма и няма никакъв проблем. Нищо не са ми казвали да правя, но гледам да пия повече вода и юли месец на третата фетална, живот и здраве, ще видим как е положението. Не бях чувала за плодовете, ще пробвам. Четох за кокосова вода и кокосово мляко, че помагат и започнах да пия протеинов шейк с кокосово мляко когато се сетя. А и друго, което съм чувала е, че ако си дехидратирана по време на прегледа е възможно да изглеждат по-малко водите, пробвай да пиеш много вода преди следващата консултация и виж дали няма да има някаква разлика.

# 40
Здравей, много благодаря за споделеното! Задължително следващият път ще съм пила вода преди прегледа. Да, за плодовете АГ ме посъветва да приемам диня, пъпеш - тези с повече съдържание на вода. А аз ще пробвам и с кокосово мляко - много благодаря за съветите!

Привет, на мен на втората фетална в 21г.с. проф. Марков в Марковс ми каза, че водите са ми в норма, но към долна граница. Питах го какво да правя, каза, че нищо не мога да направя, просто да ги следим с АГ. В крайна сметка от тогава 2 пъти ходих на ЖК при следящия ме АГ и според него водите са си в норма и няма никакъв проблем. Нищо не са ми казвали да правя, но гледам да пия повече вода и юли месец на третата фетална, живот и здраве, ще видим как е положението. Не бях чувала за плодовете, ще пробвам. Четох за кокосова вода и кокосово мляко, че помагат и започнах да пия протеинов шейк с кокосово мляко когато се сетя. А и друго, което съм чувала е, че ако си дехидратирана по време на прегледа е възможно да изглеждат по-малко водите, пробвай да пиеш много вода преди следващата консултация и виж дали няма да има някаква разлика.

# 41
Здравейте мами, аз съм от октомврийската тема, на ви следя и вас 🙈 Провя си списъка за пазаруване и съм на темата със шишетата. Разгледах, че по препоръка на Ася Демирева доста мами се спират на медела калма, та въпросът ми е, колко шишета са необходими ? Ако имам и съответно ако нямам кърма. И дали ако кърмя първите месеци и шишета не ми трябват, дали после мога да сменя отгоре само биберона с 4+м и да си ползвам бутилките. Защото са доста скъпи шишета и съм леко объркана

# 42
От толкова много неща на главата не съм забелязала, че има нова тема. Вчера бях на ЖК и към момента всичко с бебка е наред - вече тежи над 1кг. Околоплодните води са в норма и плацентата и шийката са перфектни. Аз все още не съм качила много килограми, но пък и нямам някакъв свръх апетит. Ям основно салата и плодове.

# 43
Момичета, днес минах и последната фетална морфология. В 29+4, бебешората е 1383 грама, оклоплодните води са в норма, шийката е 3,1см, като се е скъсила с 0,2 за два месеца. (Не знам добре ли е  това на листа ми пише леко скъсена дължина). Плацентата се е вдигнала нагоре и няма пречки за нормално раждане. Бебето се развива перфектно според лекаря. Blush По повод желязото продължавам да си го пия не ми увеличи дозата, каза че нещата били добре щом хемоглобина се е дигнал, както и Б12.

Мери-Ан, то и аз си ям, колкото преди ама 10те килограма отгоре са налице, нищо че хапвам основно салати Sweat Smile. А пък с плодове и салати желязо и хемоглобин не се вдига, както знаем Joy

# 44
Здравейте и от нас!
Вчера бях на преглед. Бебоците са супер, по кило и половина (едното 1527, другото 1402, ако трябва да съм точна) 😁 плаценти и води топ. АГ каза, че е много доволна от нас 😁 миналата вечер имах много гадни, болезнени контракции и подозирах, че са се обърнали и се оказах права - и двете бебета са надолу с главата.
Сега на 04.07 съм на ФМ, на 18.07 излизам в 45 дневния и започвам тонове. Започнах да се пазаря за секциото разбира се, ама накрая ще е докогато устискам. Иначе плана е почти средата на август, ама да видим.

Общи условия

Активация на акаунт