Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво може да причини дискомфорт в зърната по време на бременност?
Какви са причините за ниския хемоглобин и как може да се подобри?
Какви са препоръките за правилно усвояване на хранителни добавки и хранене по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво може да причини дискомфорт в зърната по време на бременност?
-
Какви са причините за ниския хемоглобин и как може да се подобри?
-
Какви са препоръките за правилно усвояване на хранителни добавки и хранене по време на бременност?
Правилното усвояване на хранителни добавки по време на бременност може да се подобри чрез избягване на едновременния прием на желязо с мляко, кафе и магнезий, както и поддържане на разстояние между приемането на различни добавки. Важно е да се консултирате с лекар или специалист за персонализирани препоръки. По време на бременност е важно да се консумират безопасни за бебето храни, като например пастьоризирани млечни продукти. Въпреки че има различни мнения, топеното сирене обикновено е пастьоризирано и се счита за безопасно за консумация по време на бременност. Важно е да се консултирате със здравен специалист за конкретни препоръки относно храненето и консумацията на определени храни.
-
Какви са причините за ниския феритин по време на бременност и как може да се подобри?
-
Какви са препоръките за повишаване на нивата на хемоглобин и феритин по време на бременност?

Иначе имам навика да си давам малко повече зор отколкото реално мога и почва да ме понаболява я таза, я корема и гледам да се спирам. За жегите е по същия начин. До сега не съм имала проблеми като да ми се замайва главата или да мисля, че ще припадна ама пак гледам да не стоя много много време навън. Заради боледуването гледам и климатика да не го пускам много често, но се случва някои вечери да се будя от жега и стоя под клипатика докато не ме охлади.
Аз съм от октомврийската група, но ви следя и вас, тъй като терминът ми е в началото на октомври.
По повод желязото продължавам да си го пия не ми увеличи дозата, каза че нещата били добре щом хемоглобина се е дигнал, както и Б12.