Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 37 595
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета,
Какво ви е мнението за марката на Бебо? Чудя се дали да направя една голяма поръчка с мокри кърпи, перилни препарати, спрей за почистване и подобни?
Мисля за козметика на бебчето да почна с някоя от подаръчните опаковки, които ни раздават по лекциите за да видя как би й понасяла и чак тогава да купя нормалните разфасовки, но за другите неща ми се иска от сега да имам. А и по тези събития не раздават перилни препарати за бебешки дрехи Grinning

# 76
Моето едното е много активно, не знам кога спи. Сигурния мъж е муден, мудееееен. И мисля, че пак се е завъртял надолу с краката. От вчера усещам едно ритане в пикочния мехур отново.

# 77
Здравейте момичета,
Какво ви е мнението за марката на Бебо? Чудя се дали да направя една голяма поръчка с мокри кърпи, перилни препарати, спрей за почистване и подобни?
Мисля за козметика на бебчето да почна с някоя от подаръчните опаковки, които ни раздават по лекциите за да видя как би й понасяла и чак тогава да купя нормалните разфасовки, но за другите неща ми се иска от сега да имам. А и по тези събития не раздават перилни препарати за бебешки дрехи Grinning

Аз съм се спряла на мокри кърпи Water wipes, капсули за пране на Тео бебе (понеже съм ограничена да пера само с капсули, а не намерих на друга марка, но имам добри отзиви за Тео бебе), а почистващ препарат взех на Friendly organic, като бях гледала и на Frosch. Препарат за съдове още не съм гледала, но може би ще взема на Frosch. За Бебо нямам мнения.

# 78
Пера каката, ще пера и бебетата с Персил Сензитив. Изпира супер (бели чорапи, черни по стъпалата изпира, без търкане и без да добавям нищо друго в пералнята).
За козметика съм се спряла на Биодерма. Мокри кърпи и памперси не знам още, обмислям го.

# 79
Здравейте момичета,
Аз с каката до скоро ползвах само Бебо, харесват ми. С бебето живот и здраве пак на Бебо ще наблегна сигурно и Бочко. Нещо не съм фен на прехвалените марки.

Момичета, с една приятелка имаме идея, но бих искала да попитам и тук.

Искаме да разберем какви нужди имате или сте имали по време на бременността. По - конкретно бихме се радвали да споделите кои са онези продукти/неща, които ви помагат да се почувствате една идея по - красиви, здрави и добре в кожата си, в този интензивен период на бременността.

Не е нужно да се споменават конкретни брандове, а по - скоро кои са топ 5 продукта “от първа необходимост” за една бъдеща майка.  Например, такъв тип self-care продукти могат да бъдат кремове против стрии, витамини, полезни книги, свещи, чай за бременни и други. Разбира се, всичко, което ви хрумне, може да споделите.

Някои допълнителни въпроси, на които ще сме благодарни да отговорите са:
Бихте ли закупили кутия, в която се съдържат продукти за лична грижа, специално подбрани за всяко тримесечие от бремеността?
А бихте ли подарили на ваша приятелка, близка или роднина?

Благодаря на отговорилите. Flowers Cherry Blossom
Flowers Cherry BlossomFlowers Cherry Blossom

# 80
Аз на Бебо ползвам само препарата за измиване на съдове и до днес. Козметиката ми е смесена. Ползвам и на Bioderma, на A-derma и на Wooden spooon. В началото ползвах кърпички на Pampers Aqua pure, но вече не се намират почти никъде. От памперсите ползвах на Huggies докато не минахме на тип гащи. Те ми харесаха най-много и на бебето понесоха. Сега вече ползвам на Памперс и на Пуфис. За перилен препарат се спрях на Fairy non bio. Има го като гел и капсули. С него пера и нашите дрехи вече почти 2 години.

# 81
Няколко думи и от моя опит с козметиките.
С малкия започнах с пелени на Памперс Премиум, но много ми изпускаха. Към 5-6 месец минах на Babylove DMските и се преродих, до последно с тях бяхме. Иначе пробвах пуфис и лидълските, но все нещо не ми харесваше, пуфиса ми идваха някак груби, лидълските тънки... Та сега взимам директно 1ца малък пакет на ДМ, защото не знам колко бързо ще го израсте, иначе най-изгодно е голям кашон.
За къпане и мазане ползвах А-дерма екзомега, зеления, защото имаше на места по кожата лишейчета и сухи участъци, ноо не видях промяна от тях. В последно време ползвам измивен гел пак на ДМ бебешки ултра сензитив, даже и мъжа ми го използва и каза, че е много доволен. От към състав е изчистен, не изсушава и не дразни... и е 5 лв.. та ще заложа на него и с бебето, освен ако няма някакви специфични нужди в последствие. За дупето судокрем при нужда и крем с павловича мас при смяна в началото. Сина ми никога не се е подсичал и не е имал проблеми, с изключение на началото, когато на всяка смяна мажех обилно със судокрем, по препоръка от някъде... НЕ ГО ПРАВЕТЕ!. Въпреки, че с момичетата не знам дали няма нещо допълнително специфично в памперс зоната, ще разчитам в болницата да обяснят и покажат тънкостите.

За пране срещам много отзиви за прах Амалина, не съм го ползвала, но мисля да взема да пробвам. Иначе вече пера на малкия нещата заедно с нашите с обикновен прах, може би ако взема бебешки ще започна и неговите пак да пера с такъв, ще преценя. Общо взето ще гледам минимално да си усложнявам живота и ще адаптирам наличните неща където е възможно.
Иначе все още нищо не съм купила, гледах намаленията в H&M, но така и не взех нищо.. Приятелки ми дадохда доста дрешки, количка също ни дадоха. Аз трябва да взема стерилизатор и люлка и май май това ще са нещата. Притеснявам се, че както си мисля, че имам всичко накрая ще се окажа супер неподготвена, защото в момента ежедневието ми е толкова интензивно, че нямам време да седна да помисля и като цяло нямам капацитета да го измисля.. хахах
Трябва най-накрая да хвана да оправя дрешките на малкия, да махна умалелите, да видя какво ще мога да ползвам. Чудя се рано ли е да изпера всичко, ще стои 2 месеца после в гардероба..

За абонаментните кутии, мисля че е хубава идея, в момента са много популярни и ако се рекламирате и промотирате добре, изпратите на някоя бременна инфлуенсърка за реклама, ще потръгнат нещата. От към съдържание добре сте се ориентирани, и моите предложения са подобни. Може да има и чаша (за вино или кафе, за след раждането) примерно, с някакъв закачлив и леко саркастичен надпис, въпреки, че вече има в пространството подобни неща, ако имате някаква свежа идея в тази посока бихте ме спечелили. Иначе най-популярните книги според мен са тази на Хедра и Олга Дукат, те може да са в тези за триместрите. Някое сладко скрънчи бих уважила. Една приятелка си взима абонаментна кутия на една дама Чарли Уайлд, забравих й името(Ралица?..) , но в една от последните кутии имаше страхотна чаша, мисля че и в Тему ги бях виждала, могат да се персонализират или да се сложи надпис, щампа, лого по избор. Може да има и момичешки и момчешки кутии примерно, лимитирани серии, в момичешката може да има matching ленти за глава, това в кутията за след раждане. Идеи колкото искаш имам, ххахаа Satisfied
Май по-дълъг пост не бях писала, извинете ме, но ме е хванала логореята.
Пазете се от жегите, пийте водичка и почивайте Hug

# 82
На ДМ нещата и аз много ги харесвам, за вкъщи използваме 90% само тяхна козметика, доста са изчистени от към състав

# 83
Дъщеря ми нямаше специфични нужди за кожата, та започнахме с Биодерма (не бях особено впечатлена) и Мустела, но бързо преминах към DM-ски и от всичко съм много доволна. Мустела като цяло са ми топ, обаче разликата в цената спрямо babylove не е в тяхна полза. От памперсите на ДМ също съм много доволна. Huggies също са супер и с добра промоция в Емаг го докарват дори и под цената на дм на бройка. Та в общи линии към среден клас решения вече се стремя. Също пера с течен персил за бебета и ползвам белият омекотител на Сано.
За нуждите ми: ами тази бременност, освен дежурните кремове/олиа против стрии, голямо количество чай ройбос изпих. Витамини пия с шепи, но това това си е и по принцип. Нещо кой знае колко специфично за бременността не се сещам, но аз го карам много между другото този пък. Даже ще приключа без ми една дреха за бременни. Една книга за отношенията братя и сестри съм взела и съм набелязала и няколко подкаста по темата. Слушам и пренатална музика, когато съм сама вкъщи.

# 84
Аз обожавам мокрите кърпи на бебо - плътни са, което за мен е много важно. От няколко години за баткото ги ползвам в ежедневието тези с алое Вера, жалко,че ги открих късно тогава. Сега взех да тествам от пакета с 99% вода и ми харесаха , отново плътна и хубава салфетка та ще си ползвах тях за бебето. Сапуна пияна също купувам на баткото. Другите неща не съм ползвала като цяло.
Памперс примири кеар и пуфис бях взела за баткото. От Памперс не бях доволна вечно пропускаха, изкара си пуфис. На по-късен етап ползвах лидълските на лупилу. Факт по-твърди са, но на него не са му създавали проблем, аз вече беше по-голям. Смятам пак сега да взема пуфис.
Козметика ще ползва направо тази, която е на брат му - биодерма, само мляко за тяло ще купу.
Преди прах със Сано Максима, харесвах го и вероятно пак ще взема него, въпреки,че сега много рекламират новия Тео, та може да го тествам.
За кутии за бременни аз лично не бих ползвала. Всеки харесва различен тип козметика и някак няма как да се угоди на всички. А и като цяло аз не съм фен на абонаментни кутии, смятам,че е затрупане със излишни неща, които човек не ползва и няма нужда. Това е мое лично мнение, има много почитатели и зарибени дори по-скоро по това (трупане). Както и витамини, бих пила само това, което ми е изписал доктора. Подобен тип книги също предпочитам да купя втора ръка и да препродам после, защото няма да са ми необходими толкова време, или да взема от библиотеката. Но пък аз съм по практичен човек, други със сигурност биха си закупили веднага. Та ккато се казва за всяко нещо си има купувач.

# 85
Аз кутия за бременни също не бих си взела, при все, че като цяло харесвам абонаментни кутии и на една конкретна съм абонат от близо 4 години.

# 86
Относно кутията - аз също не бих взела. Попринцип когато си харесам определен продукт, не го сменям, така че за себе си смятам, че би ми било излишно.

# 87
Момичета, появяват ли ви се вече подготвителните контракции  или е рано ? Снощи не знам, какво стана при мен, както си бях полегнала на дивана и се почна едно стягане на корема...сигурно 6-7 пъти за продължителен период. Вчера нито съм правила нещо да се претоваря, нито нищо даже основно си седях през деня. Пия магнезий 3х140мг...

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 13:57 от Kitana666

# 88
Имам ги отвреме навреме, нормално е.

# 89
Аз съм с контракции вече от няколко месеца, но и затова пия по-високи дози магнерот, както и други лекарства.
Да дам ъпдейт- вчера минах преглед- всичко изглежда наред, но си продължавам със същия режим, както и досега. Надявах се да ми позволят малко пътешествие, но няма да стане засега. 🤷🏻♀ Доколкото разбрах (не ми дадоха копие на амб.лист, но аз съм си виновна, че не поисках изрично) коремчето на девойката върви седмица назад, но по другите показатели е напред със седмица, така че лекарят каза, че не е обезпокоен от това. Знам, че измерванията са малко субективни и гледам да не се филмирам и за това. Скоро предстои третата фетална, на която ще я огледат още по-детайлно.

Да ви е хубав деня! 🌺

Общи условия

Активация на акаунт