Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 40 048
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Честито на малкия Никола! Да расте здрав и с много късмет!
Снощи ще да е била някаква много специална вечер, защото и аз спах много добре, което не се беше случвало вече седмици. В общи линии единственото ми оплакване е тоя лош нощен сън, но като не спя вечер и съм парцал по цял ден 😂

# 601
Така както сте споделили за спането и аз да се запиша. Аз също съм спала от близо 6 часа  непробудно 😳 Даже съм се завъртяла през нощта без да усетя, това не е било с месеци... Наистина ще е била специална нощ!
Аз бях секцио първия път, сега ще съм също и за слизането на бебето не мога да помогна дали е индикация за скорошно раждане.

# 602
Аз въпреки че преди година и половина съм раждала нямам спомен за това с корема .  За спането не мога да кажа същото , това и киселините са ми най-годното нещо 🤣

# 603
Здравейте, момичета! Пак се залутах с писането, но накрая нещата вече много дотежаха и т.н. Да докладвам : на 11.08.2024г, в 22:36 се роди Никола в тъкмо навършена 37г.с. 3300гр е и 50см . Пожелавам ви точно толкова бързо и безболезнено раждане като моето - истински болки ( не такива, които да не се търпят) получих чак след пукането на водите и засилване честотата им. Родих буквално с два напъна, без шевове и други придружаващи гарнитури. НО! Тук трябва да кажа едно огромно благодаря на акушерката ( невероятен професионалист)! Та така....толкоз от мен! 😘❤😜

Здравейте, Gerta, честит да ви е Никола! На вас, браво 👏🏻👏🏻👏🏻🥳💯🎊🎁🎉

Исках да ви попитам ходихте ли на някакви курсове за дишане например или тези, на които учат как да се напъва, за да няма разкъсвания, или както казахте “да е жива и здрава акушерката”? Благодаря.

# 604
А вие как сте с кръвното? В петък на прегледа ми беше 125/80..никога не ми е било над 120. Взех си апарат за кръвно да го меря и за сега ми е все толкова.

# 605
Моето е ниско, все по-често ми става замаено. Не е от ниско желязо, защото приемам вече 2 месеца.

# 606
А вие как сте с кръвното? В петък на прегледа ми беше 125/80..никога не ми е било над 120. Взех си апарат за кръвно да го меря и за сега ми е все толкова.

Аз започнах да държа по-високо от около 1-2 седмици (към 130/80, а попринцип съм с ниско), днес АГ ме прати на кардиолог, казаха ми засега да спра солта и да го следя, 130/80 било гранично и добре засега, ако вдигна повече, ще ми включат хапчета. Иначе се следи и албумин, общ белтък, урина и кръвоток в такъв случай. При мен всичко излезе в норма.
(Иначе май има и някакви изригвания, онзи ден си говорих с приятели, че са почнали да вдигат последните дни)

# 607
Честито, Герта! Страхотни мерки за седмицата. Да е много здрав Никола!

Момчетата са стабилни. Вече 12ти ден в кувьози. На Матео от днес са му спрели Аб, Антонио е само на един (което на фона на 3 Аб е супер). Подобряват се. Имам някаква надежда, че до към 20ти можем и да си ги вземем.
Аз съм яко депресирана (очаквано). Всичко ме дразни, хващам се за някакви супер незначителни неща и се усещам, че го правя, ама ей го на.

# 608
Марти, много се радвам, че има добри новини за момчетата и от теб! Дано скоро сте си в пълен състав вкъщи! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼 Според мен е нормално да си в подобно състояние предвид всичко, през което минавате, а отделно и хормоните след раждане.. комбинацията е “страхотна” просто.

По темата с кръвното- държа ниско кръвно засега. Дори прекалено ниско на моменти, но това е очаквано.

# 609
Марти, радвам се че момчетата ти са вече по-добре. Дано в най-скоро време си ги вземеш при теб и да отмине и това. Премина през не малък ужас и няма как да не ти се отразява психически. Вярвам, че като си ги гушнеш вкъщи и ще ти олекне поне малко.

Бях на тонове днес. Нещо не ми ги харесаха. Много високи и скачащи на моменти. Чудеха се дали да ме връщат за повторен запис, но ги приеха. Контракции не се засякоха, но бебето беше доста активно и се надявам за това така и да играеха тоновете. А и бях пила газирана напитка малко преди да легна за запис. В петък съм пак на запис и другата сряда живи и здрави ме приемат за секциото в четвъртък.

# 610
MDA, то не остана! 🤗
За тоновете, мен са ме връщали ако са равни, точно такива скачащи искаха. Ако като цяло пулса е в нормите не мисля, че е проблем.
Аз от вчера започнах да вдигам кръвно, днес стигнах 140/80 и започнах хапчета. Дано се повлияе добре от тях и да не създава проблеми, за да издържа до датата..

# 611
Когато бебето е активно, пулса скача. То мисля, че щом бебе много се в движело е нормално да е имало скокове. И аз от миналата седмица ходя. На моменти машината почваше даже да пищи, защото бебето мърдаше. Тази седмица беше спокоен и само 2-3 пъти се раздвижи за тези 15мин. Но да, и аз съм забелязала, че търсят нещо средно.
Тази седмица прегледа беше само гинекологичен, док каза, че не очаква раждане скоро. Та дано е така, другата седмица пак.
Тази седмица планирам да стегна куфара, а със списъка с покупки сме общо взето готови, почвам да събирам нещата от приятели, които ще ми дават.

# 612
Всеки път се чудя за тоновете - дали е добре да се пие/хапне нещо преди това което знаеш че размърдва бебето повече; или е най-добре да не променяш нищо за да влияеш на резултата. Но пък ако много спи, съм чувала че може да те върнат за повторни тонове...

# 613
Да, ако спи и тоновете са равни ще те върнат. Хубаво е да се хапне нещо и да се иде, когато бебето е активно. Все пак те са 10-20 минути. Няма как бебето да хвърля къчове нонстоп, но е добре да е будно по някое време и да се поразмърда. Говоря от опит на лежала под наблюдение заради тонове и кръвно. Като ми правеха тонове по 3 пъти на ден..

# 614
С предната бременност все спеше по време на тонове и са ме връщали, защото не е ок да спи. Сега машината пищеше почти постоянно и имаше доста пикове над 170, та това ги притесни леко. Иначе си има някакъв диапазон на скокове, който си е нормален, мисля между 140 и 160 се води за нормален. Ще видим де, скоро ще стане ясно 😊

Общи условия

Активация на акаунт