Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 37 671
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Като ходих в събота със съмнение за изтичане на водите ме гледаха, за разкритие не ме е боляло.. Снощи бях на тонове, никакви изгледи за раждане скоро, вторник пак.
Simple Smile

Kikatr според мен не се съгласявай да те гледат за разкритие преди 37-38 г., защото е рано и го намирам излишно, ако имаш симптоми на тръгнало раждане тогава да.

# 661
Аз за последните 2-3 седмици имам 2 гинекологични прегледа, не е ехограф, при които опипва нещо, не са болезнени чак, но не е и най-приятното нещо. Но не знам същото като за разкритие ли е. Знам, че проверява шийката така как е ама... друго.

# 662
Преглед за разкритие бих позволила ако ще раждам нормално и вече съм 39-40 седмица. Защо ще правят вагинални прегледи толкова рано, какъв е смисъла? И да е скъсена шийката си е напълно нормално, пък и да има 2-3см разкритие пак си е ок и може 2 сед.  така да ходи жената.
Освен да бутнат тапата неволно и да ускорят раждането.. което е рано в 34г.с.

# 663
Здравейте и от мен . На тези който вече са родили ,честито мили дами пожелавам ви само любов и здраве ❤️
Аз съм в 35 с . Ходих на тонове и сега стягам багажа за последно море и почивка преди всичко останало.  Всичко вкъщи е готово , само чакаме кога ще реши да излиза малката . Тонове и всичко си е наред , вдигнала съм си желязото което е супер с това имах най-много проблем.  За болезнен преглед и аз нямам спомен но наистина преди последните 2 седмици не виждам смисъл от такъв тип плеглед но всеки доктор явно е различен. Моята госпожица за сега е около 3 кг ми казаха ,ще видим какво ще стане . Аз освен киселините и това ,че заспивам вечер около 3 и спя до 8 макс друго нямам като дразнене.
На всички много положителни мисли и още малко търпение ❤️❤️❤️

# 664
Честито на всички родили мами! И аз ви пожелавам здраве най-вече и изпращам позитивни енергия на тези, които чакат да гушнат своите бебоци. Предвид моите ежедневни контракции и тревожност дали няма в даден момент да станат родилни вашите истории ми дават успокоение. Вчера свекървата ме замъкна с нея при нейн познат лекар, който ме погледна на ехограф и също ме успокои, че шийката е здрава, измери я около 4см и момата си расте нормално. Не ми каза много, защото прегледа беше на бързо, но поне ни успокои, че няма скъсяване и изтъняване на шийката и контракциите са ми само подготвителни. По другата седмица в панеделник ще се видя и с моята АГ и ще видя има ли някаква промяна.

# 665
Мери, четох тук в групата, че се дават някакви хапчета за тези контракции ако е твърде рано. Коментирахте ли го с твоята лекарка?
Аз съм на допегит и се надявам да не ми създава драми кръвното още 3 седмици.. Отделно сутринта се събудих със стомашно неразположение, но мисля че закрепих положението с един ентерол и но шпа.
И сега нещо позитивно. Все пак решихме да идем на сватбата, за която ви бях споменала. (Аз де, мъжа ми мрънкя и не му се занимава хич, че е много далеч, а и колата ни е в сервиз и не е сигурно, че ще е готова навреме) Та във вторник потегляме към морето, после уикенда сватба и вече се прибирам да започвам гнезденето, че не съм пипнала още нищо вкъщи. Спокойствието и подготовката преди второто бебе е друг левел просто Satisfied
Успех на мамите със секцио следващата седмица, че и на всички останали! Мъничко остана!

# 666
Само магнезий имам изписан за контракциите, и в болницата ми вливаха магнезий. Не съм чувала за друго.

Между другото забравих да се похваля, че ремонтът на спалнята е приключен! От няколко дена даже спим на новото легло! Утре почваме и пране и нареждане на бебешки дрешки, та най-после ще видя дали имам всичко нужно и дали ще трябва още нещо да се купува.

# 667
Мери, четох тук в групата, че се дават някакви хапчета за тези контракции ако е твърде рано. Коментирахте ли го с твоята лекарка?
Аз съм на допегит и се надявам да не ми създава драми кръвното още 3 седмици.. Отделно сутринта се събудих със стомашно неразположение, но мисля че закрепих положението с един ентерол и но шпа.
И сега нещо позитивно. Все пак решихме да идем на сватбата, за която ви бях споменала. (Аз де, мъжа ми мрънкя и не му се занимава хич, че е много далеч, а и колата ни е в сервиз и не е сигурно, че ще е готова навреме) Та във вторник потегляме към морето, после уикенда сватба и вече се прибирам да започвам гнезденето, че не съм пипнала още нищо вкъщи. Спокойствието и подготовката преди второто бебе е друг левел просто Satisfied
Успех на мамите със секцио следващата седмица, че и на всички останали! Мъничко остана!

И аз това си казвам с второто съм много лежерна към всичко 🤣🤣 Даже понякога чета тук и си казвам ,че съм Ужасна 🤣🤣🤣🫶

# 668
  • София
Но шпа знам, че се пие също за контракции.
Иначе и аз не виждам смисъл зщда се прегкежда за разкритие толкова рано. С миналата бременност имах само 1 такъв преглед след като започнхаа да ми изтичат водите. А с тази още не съм имала, в 35+5. С вагинален ехограф също се вижда шийката как е. На мен водите са ми малко по-малко и АГ каза да пия много вода.
Имам един тъп въпрос - ще раждам в държавна болница и предполагам ще.отида след някакви индикации за раждане. След като отида те ме вкарват в някакво предродилно, в кеото си обличам нощницата, с която ще съм по време на контракциите и раждането ли? Също може ли д аспиделите, раждалите естествено с епидурална упойка, боли ли самото поставяне?

# 669
И аз съм доста чил, нищо не е подредено, всичко е купено и нахвърляно в детската стая, а ще ни е първо дете 😅 все отлагам с мисълта, че има време, а то седмиците си се нижат.. напоследък ми минава ужасно бързо времето… а реално нито знам как се сглабя количката, столчето как се слага, как се ползват половината пособия от типа на помпата за кърма.. вие поне това знаете 😂💁🏻♀ ще ги разучавам в движение в краен случай

# 670
Което ме подсеща, че първо трябва да я намеря тая помпа 🤣
Да подсетя пак, за клапанчето, дето прави вакуум на помпата. Помпата няма излишни части, това че е сглобена и работи, не значи, че работи правилно! Не бъдете като Азалия! 😂
Аз заложих на сигурно със същия модел количка, но в друг цвят, само трябва да видя дали си спомням как се махат платнените части, за да ги изпера. То всъщност е по-важно слагането после, ама карай..
Преглед за разкритие не са ми правили, а и не мисля, че е необходимо да се прави без индикации за раждане и толкова седмици преди термин…

# 671
И аз съм доста чил, нищо не е подредено, всичко е купено и нахвърляно в детската стая, а ще ни е първо дете 😅 все отлагам с мисълта, че има време, а то седмиците си се нижат.. напоследък ми минава ужасно бързо времето… а реално нито знам как се сглабя количката, столчето как се слага, как се ползват половината пособия от типа на помпата за кърма.. вие поне това знаете 😂💁🏻♀ ще ги разучавам в движение в краен случай

И аз така спокойно я карам, имам неща за купуване още, всичко нахвърляно 😆 чакам да ми дойде музата за гнездене ама не идва още, тъкмо влязох в 9ти месец ама нищо още. С първото имах такова чувство и наистина като нагласих всичко к се успокоих, че съм готова малко след това родих. Сега не знам да се стягам ли, да чакам гнездене ли, дали може да ме изненада без гнездене да тръгне раждане 😂😂😂

# 672
Има си още време за тези, които сме 34-35-36 седмица. Реално тия неща се оправят за 1-2 дни, макар че изглежда като много работа. Аз с прането приключих, но има какво да се желае по подреждането, и то основно по нещата на каката. Харесах най-сетне люлка mamaroo втора ръка и я уговорих. Тия дни ще се сдобием.

# 673
Не го разбирам това с гнезденето как се случва напълно. Sweat Smile Ние изчистихме основно преди две седмици, изпрах изгладих и нагласих всичко и в общи линии до там ми беше ентусиазма. Joy До събота отказвах да си събера багажа за родилното да не предизвиквам нещата предварително ама като се ошашках за водите и го събрах набързо.. Като мина прегледа пак се успокоих и седи в полу събран вид.. остава да си стерилизирам помпата за кърма ама не бързам по горната причина. Питах разни познати трябва ли да се пере количката и стола, ама ми казаха, че не са прали нищо...та си седят и те в кашоните.
Не знам ама ме е налегнал страшен мързел последните дни само се излежавам и спя.. Неделя завършвам  38 седмица ако има значение. Joy

# 674
Има си още време за тези, които сме 34-35-36 седмица. Реално тия неща се оправят за 1-2 дни, макар че изглежда като много работа. Аз с прането приключих, но има какво да се желае по подреждането, и то основно по нещата на каката. Харесах най-сетне люлка mamaroo втора ръка и я уговорих. Тия дни ще се сдобием.

И аз така се успокоявам 😁
А да ви попитам вие прахте ли колички, матраци, столчета, ако са чисто нови?
Малко излишно ми се вижда, но пък доста жени го правят май 🙄

Общи условия

Активация на акаунт