Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 37 576
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
Привет и от мен, мина ми днес прегледа. Няма изгледи за скорошно раждане, коментирахме контракциите, ще увеличавам магнезия и но шпа. Иначе всичко е наред, даже малкият се е завъртял с главата надолу, което беше доста съмнително дали ще се случи. Не че беше и необходимо де, ще раждам секцио. Дъщеря ми по случайност успя да присъства на прегледа, много беше развълнувана. Иначе сега замина за следващи 3 седмици на море с баба си и дядо си. Хем отмора за мен, хем рахат за детето, единствен недостатък е, че ми липсва и ме хваща съклета от време на време 😂

По въпроса с количките и кошниците: количката е Мима Ксари, кошницата Макси Кози (някакъв много бебешки вариант) + изофикс. Количката е съвместима с коша с адаптери. Вчера взех от една много мила дама люлка 4moms както си бях наумила отдавна. Надявам се да е полезна и макар и за кратко да ни свърши добра работа.
Остана ми пране на коша за кола, багажа за родилното и подготовка на шишетата.

# 736
Аз взех easywalker harvey premium 5, а кошчето за кола ни е cybex aton 5 (то е ползвано за баткото, до към 11м, след това ще е с britax romer dualfix 2r, за след това има още едно столче 😀)
Аз съм в почвика от днес, реално обаче съм с баткото и се моря повече отколкото на работа, а и разходките в тези жеги са ми много неприятни.
Вчера сглобихме кошарата и сложихме матрака и добре, че го направихме, защото има силна миризма. Трябва да изпера и подредя нещата тези дни. В сряда съм на преглед.
Моето бебе е по-малко активно последната седмица, предполагам, че му е по отесняло вече е затова движенията са по-малко.
Иначе бяхме на сватба уикенда,в друг град и за моя радост всичко беше наред, изкарахме  си добре и бебе си стоя на мястото. 😆

# 737
Ние сме с количка Cybex balios. Тя ни е от каката и реално освен следи по шасито си е като нова. Изпрала съм сваляемите части от коша за новородено и до там. Докато съм в болницата ММ ще изкара шасито да го почисти. Коша за кола ни е пак на Cybex Aton 5, също от каката. И при него просто изпрах всичко сваляемо. Сега каката ползва стол на Graco. Най-вероятно после ще вземем пак такъв и за това бебе. Доволна съм от него много.
Мен нещо ме е налегнала депресия…
В сряда ме приемат в болницата за планирано секцио за четвъртък. Аз не съм си събрала багажа даже още. Имам да стерилизирам биби и шишета. Имам да си изпера бебешки чаршафчета и да ги изгладя. Да направя списък на ММ какво да свърши той докато съм в болницата. Мотивацията ми клони към минус безкрайност. Не знам защо така. Каката напоследък нещо се е залепила за баща си и го търси за всичко него. Много ще кажат, че това е добре, защото ме улеснява мен, но аз чувствам че сякаш съм загубила връзката си с нея. Да, търси ме и крещи “мама”, като не ме вижда, но търси него като иска да заспива, да се храни, като плаче или тем подобни. А аз искам просто да си я гушна, защото тя си е моето бебе…Страх ме е като изляза и ме види с друго бебе в ръцете как ще реагира и дали няма да се вкопчи още повече в баща си. Давам си сметка, че е малка, но в същото време и е осъзната и изпадам в някаква дупка общо взето, вместо да се радвам и вълнувам за срещата с бебето след точно 3 дни.
Оплаках се…

# 738
MDA, здравейте, на мен ще ми е първо бебече, очакваме го през Октомври, та не мога дам акъл за 2 дечица. Само ми прави впечатление, че често някоя мама като има трудности някакви да сподели, се чувства длъжна да се извини или нещо такова. Нали сме тук за взаимопомощ, най-вече! Ако някой твърди обратното или сочи с пръст, че някой се бил оплакал, би било доста грубо.

А на вас, искам да кажа, много хубаво, че споделяте, така и други мами ще знаят, че не са сами. 🤗

# 739
Трябва човек да споделя, но аз съм от хората, които трудно говорят за притесненията си и болките си. Тая много и в някакъв момент избухвам като вулкан пред най-близките си, което не е ок, разбира се. Казвам си всичко и ми олеква. Наревавам се и ми минава. Та и сега явно съм в някакъв такъв период. За първи път ще се отделя от детето си за повече от няколко часа и ще ми липсва много. А може да е просто хормони, знам ли вече и аз. Надявам се като се приберем, всичко да е наред и да се гледаме и радваме една на друга и взаимно на бебето. Ако трябва съм решила и да “неглижирам” малко бебето, за да обърна повече внимание на каката и да не се почувства още по-отделена от мен. Имам нужда да я усетя близо до себе си. Майчини тревоги ☺

# 740
Ние в крайна сметка взехме Cybex Priam 4 с коша за новородено с панделката, за да е ясно, че е момиче. Joy За стол се спряхме на cybex t cloud, след голямо чудене решихме като за начало да сме без база.

Момичета, на вас лекарите не ви ли препоръчват от 36г.с. да се спира пиенето на всичко освен желязото?  Зачудих се след изказването на Танчитка за увеличаване на магнезия или в случай, че ще се ражда секцио не ги спират Thinking За моя голяма изненада като се има предвид, че имах контракции още 3-4 месец, след като спрях магнезия и алеракта, не се възобновиха, както очаквах.

# 741
MDA, нашия син също имаше такъв период на около 2 и нещо, когато се залепи за баща си и мен даже гонеше от стаята, периода мина. Сигурно ще дойде друг такъв или някакъв по-различен. Идеята ми е, че при малките дечица е така, но всичко е временно и не бива да го приемаме лично, колкото и да е трудно. Особено сега, когато сме в състояние на съмнения дали ще се справим, как ще приемат първите дечица новите попълнения в семейството и така. Предполагам си гледала разни клипове със съвети как да "представим" бебето на каката/баткото, че е добре да не е в нас бебето и да го гушкаме, а да е на неутрална територия на легълцето, кошчето за кола или някъде другаде, да гушнем голямото и така.. И аз мисля да обръщам до колкото е възможно внимание на баткото и да се старая да не му казвам, че нещо сега не мога да направя заради бебето.. Пък се надявам баткото да е здрав и да си ходи на детска, та поне през деня да мога да обръщам внимание на бебето, а вечер да прекарваме време заедно иии като цяло малко сложно ми се струва всичко.
Ще чакам да споделиш как са минали първите дни на адаптация вкъщи, на мен ми остават 20тина дни до секциото, така че имам време да събирам впечатления.
Успех и горе главата!!

# 742
На мен ми спряха акард-а в 34 седмица а от 37 седмица ми спряха и магнезия и остана да пия само желязо, като по спомен него ме караха да приемам и след секциото, за да вдигна хемоглобина, който беше паднал с раждането.

Азалия благодаря за споделеното. Точно и каката ми е на толкова долу горе.  Другия месец прави 2 годинки. Живея с нагласата, че е период, но да, хормоните бушуват и ми е тегаво. Така си представям срещата и аз и се надявам да мине добре. Говоря и за бебето много, но не ми се вярва да осъзнава. То няма и как на тази възраст. Ще споделям как е минала адаптацията на всички ни. ☺

# 743
На мен пък точно желязото ми спряха около 34/35 седмица - качила съм го доста и нямало нужда да предозирам. Алеракта също ми спряха. Пия си стандартно фолиевата киселина, вит Д, Б12 и магнезий. За всичко освен магнезия съм чела че не е добре да се спира ако планираш да кърмиш. Конкретно фолиевата киселина е доста важна в този период.

# 744
На мен ми казаха 34 седмица да спирам всичко без желязото, магнезия го пих до 36та като го намалих постепенно (на своя глава), точно защото ме хвана шубе да не стане така да получа рано контракции. Иначе не знам колко трябва да е желязото за да го спрат хемоглобина ми миналата седмица беше 127, но депата  от желязо очаквано са си изчерпани.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 19:48 от Kitana666

# 745
Ние от днес сме си  вкъщи. Най - накрая.

# 746
Марти, страхотни новини! 🤗

Ние сме с количка и стол ABC design. Трябваше да ползваме подарени, но купихме, тъй като подареното столче беше по стандарта, който спират от продажна и не е минавал тест за страничен удар.. Познайте кой се филмира и настоя да вземем стол/кошница с база и количка, която е съвместима с кошчето. 🙋🏻♀
Сега се замислих за магнезия.. аз съм си все така на 3*2 магнерот, АГ не спомена нищо за спиране. Лошото е, че последните дни ме мъчат сериозни крампи. В сряда съм на тонове и може би ще коментирам тогава спиране на магнерота и евентуално друга форма на магнезий в помощ за крампите.

# 747
Аз честно казано съм доста мързелива с магнезия, но нямам нито крампи, нито стягания, нито контракции, за това си позволявам да не го пия редовно, дано да няма проблеми..
Иначе в момента съм на желязо само.
Има ли тук приемащи еутирокс/л-тироксин в дози над 100мг?

# 748
Марти, страхотни новини! 🤗

Ние сме с количка и стол ABC design. Трябваше да ползваме подарени, но купихме, тъй като подареното столче беше по стандарта, който спират от продажна и не е минавал тест за страничен удар.. Познайте кой се филмира и настоя да вземем стол/кошница с база и количка, която е съвместима с кошчето. 🙋🏻♀
Сега се замислих за магнезия.. аз съм си все така на 3*2 магнерот, АГ не спомена нищо за спиране. Лошото е, че последните дни ме мъчат сериозни крампи. В сряда съм на тонове и може би ще коментирам тогава спиране на магнерота и евентуално друга форма на магнезий в помощ за крампите.
Аз никакъв ефект не усетих от Магнерота, не знам защо само него изписват...
Говорих с АГ то и минах на Диаспорал, чиста работа, едно прахче на ден и забравих за всичките жестоки крампи и схващане на пръстите на краката. Тъй като ще съм секцио, ще си го пия до последно, заедно с желязото и по едно Но-шпа на ден, с цел да се избегнат контракции и преждевременно раждане.🙂
Марти, най-накрая сте в пълен състав! Много хубави мигове от тук насетне и само положителни емоции ви пожелавам🌼

# 749
Честито изписване на юначетата, Марти!

При нормално раждане мин.път ми спряха магнезия около месец по-рано.
При секцио обаче как процедират, някой знае ли?

Общи условия

Активация на акаунт