Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 81

• 30 341
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Цитат
по същите причини както със здравеопазването - всеки иска най-доброто, което може да получи
Първата част е вярна, но втората не е. Дори и да не може да го получи/позволи, той пак ще иска най-доброто, защото се счита за богоизбран и специален. Много пъти съм виждал как здравно неосигурени роми ходят по спешни и търсят специално внимание и преглед. И ходят в добри болници и спешни, не къде да е. Виждал съм и как хора с направление искат да се доредят до преглед или операция от професор, те нямат пари да се обръснат, но доцент не ги задоволява, камо ли асистент. Същото е и положението с имотите, но добре че банката дава на сульо и пульо да се видят и те в по-добър имот.
Мистик - извинявай но 200к евро за 65кв отива над 3к евро, не съм гледал скоро цените, но ти ме шокира.

# 181
Много обичате да четете с неразбиране.
Мистик каза ПОД 200к и НАД 65кв, ама за целите на поддържане на определена теза не е удобно да се прочете

# 182
Радвам се , че  винаги ни се е разминавало най-лошото и сме продължили напред само с опита.
Оставам с впечатлението, че хората не знаят, че санираните панелки  са с 15 см топлоизолация, с което не навивам никого към едно или друго решение.

# 183
  • София, Bulgaria
Какви лични нападки. Едва ли си само ти в темата , но определено си от заинтересованите и пишеща целенасочено коментари за лична изгода.
Аз няколко пъти написах, че от както съм се родил съм живял в апартаменти в София.
За теб не знам как е , но знам, че доходите ти зависят от това дали хората се заробват с 20 годишни ипотеки за съмнителни активи.
На колко от клиентите си им съобщихте какво ги очаква или е важно да се вземе комисионната и после да се оправят.

https://www.namrb.org/bg/aktualno/novi-evropeyski-iziskvaniya-za … vnost-na-sgradite
Ами не е ли малко лицемерно да живеея в София, а в същото време да пропангадираш, колко е добре на село.
За бизнеса ми нямаш най-бегла представа, но щом те кефи да плюеш, давай.

# 184
Успех с намирането на кредит за хубава селска къща и ремонта й.

И успех с басейна, щото половин България е на воден режим или водата им е негодна. То няма нужда даже да се ходи надалеч, в Пернишко всяка година поне няколко села влизат в новините, понеже вода няма по няколко дни, а някъде и със седмици.

# 185
Не , не е защото съм го написал в първия си коментар.
Отнася се за хората които трябва да теглят ипотеки за 20-30 години и да получат нещо , което няма да отговаря на изискванията.
На колко клиенти им съобщихте, че безплатното саниране свърши.
После освен , че ще си изплащат панелката, от много от тях ще се поиска да теглят кредит , за да приведат блока си да отговаря на минималните изисквания.
В момента на тези на които им покриват 80% от стойността, трябва да доплатят средно по 6-7 хиляди на апартамент.
На тези които сами ще трябва да си санират, ще им трябват по около 25-30 хиляди да се събере от всеки един апартамент.
В блоковете трудно се събира по хиляда лева за покрив, но ще трябва да се събира по 30, защото в момента не са санирани по програмите и 5% от сградния фонд.

# 186
Хората трябва и сами да се информират, а и мисля повечето го правят. Не може все на всеки всичко да се казва и показва. Какво ще стане с някакви си изисквания, това никой не може да каже. Както се вижда случват все по-често я война, я нещо друго, сменят се правителства...Живеем в динамичен свят, ама дай сега само да седим и мрънкаме.

# 187
Затова са и форумите, за да може да четат и информация от хора, които не зависят от това дали ще се набалбукат с кредити за нещо, което тепърва ще им усложни живота.

Това което ви го написаха за автомобилите ще важи и за старите блокове.
Ако автомобила ви няма минимум евро 4, а такива са над 50% от автомобилите в момента в България, няма да имате право да го продавате. Ползвате го докато го дадете за скрап.
Превод за жилищата. Ако апартамента ви е в блок който не отговаря на изискванията, няма да може да го продавате.

# 188
Оставам с впечатлението, че хората не знаят, че санираните панелки  са с 15 см топлоизолация, с което не навивам никого към едно или друго решение.

Scream ето нещо ново ... поне за мен.

Ако апартамента ви е в блок който не отговаря на изискванията, няма да може да го продавате.

... и давате под наем, ипотекирате, че даже и вътрешен ремонт с проект ако желаете някакъв по - сериозен ремонт - ще трябва да се вкара в нормите за енергийна ефективност преди това.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 11:34 от Seiko7075

# 189
Много обичате да четете с неразбиране.
Мистик каза ПОД 200к и НАД 65кв, ама за целите на поддържане на определена теза не е удобно да се прочете
Да, точно така. Нашият е над 70 кв.м. и е под 200к евро (даже немалко "под"), ремонтиран и обзаведен.
Други подобни (квадратура, състояние) за по-малко от 200к (почти) няма.
Но не е като да не сме си говорили, че вторичният пазар е трагедия.
Готово, хубаво и изгодни рядко се намира.

# 190
За бизнеса ми нямаш най-бегла представа
Ами то се вижда, бизнес в който един служител си чати целодневно в един интернетски форум.
Ако апартамента ви е в блок който не отговаря на изискванията, няма да може да го продавате.
В кой български закон го пише?

# 191
  • София, Bulgaria
Добре, че 0001 да информира хората, щото всичките с панелките падат от Мелмак.
Ти остави панелките, а и всички сгради до 2002г. Както и старите тухли. Че по-омятани сгради и занемарени, с входове, като от филм на ужасите,  от тези в баш центъра и Докторски, не съм виждала. А струват по поливин милион.
П.С. Точно преди няма и месец обикалях точно Оборище и Докторски паментик. Ужас на ужасите. От 8 една беше с прилични общи части. Те за чистачка не събират пари, че за саниране и т.н.

Ефибуш, добре съм аз. Не мога да се оплача.
Но ако трябва да бъда сериозна, ще кажа, че тук научавам много и ми е, като обратна връзка на част от потребетелите в бранша.

# 192
Ами то реално няма лошо старите сгради да се модернизират. Пък и не знам всъщност в БГ, но по принцип се отпускат кредити на етажната собственост и вноските се плащат от таксите, примерно ако става въпрос за по-голям разход (подмяна на асансьор, изграждане на такъв). Жилищната кооперация е една по-голяма къща, както за къщите се иска грижа, така и за един блок. И голям праз, че няма да може да се продават старите коли, то все едно кой знае колко може да им се вземе.

# 193
Европейските правила са валидни за целия ЕС, ако искате нещо различно. БГекзит.
Дал съм и връзка към официален източник, какво предстои.

# 194
Аз пък се радвам, че ще се въведе този закон за автомобили. На Ганьо трябва да му стане ясно, че не може всеки прошляк да има по 2-3 коли, да ги държи пред блока или да ходи до магазина за едно кисело мляко с кола, щото го мързи да си размърда гъза. У нас само неволята учи. С тези изисквания ще изчезнат много автомобили и задръствания и въздуха ще стане по-чист. ГТ в големите градове е достатъчно добър, за да може да се ползва вместо автомобил. Ние не сме в САЩ, нямаме такава инфраструктура, за да си позволи Ганьо да се вози с автомобил когато си иска.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 12:30 от Gogo1979

Общи условия

Активация на акаунт